Šta je novo?

FSC V6535 - cudan problem sa punjenjem

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
Pozdrav svima,

imam Fujitsu Siemens Esprimo mobile V6535, notebook koji evo nekih godinu dana radi sasvim korektno za stvari koje se koristi....ali evo nekoliko dana primjetio sam cudan problem sa punjenjem.
O cemu se radi, ukoliko sam koristio bateriju, i npr prikljucio punjac (nivo baterije ispod 100%, nebitno koliko je prazna baterija) a onda ugasim notebook dok je na punjacu (pod uslovom da se baterija nije napunila) desava se da baterija ostane na nivou koji je bio u momentu kad sa gasio notebook....npr 90%, i tako stoji i pored toga sto pokazuje da se puni...sve dok ne izvucem konektor od punjaca, i ponovo ga prikljucim...tada se pocne ponovo puniti. U slucaju da ovo ne uradim, baterija ce ostati na nivou na kom je bila kad sam ugasio notebook, nece se vise puniti, a notebook radi kako treba sa punjaca...
jel neko umije da mi kaze sta moze biti problem??? da li se kome nesto ovako desavalo.. :wall:

ako sam bio nejasan recite da pokusam da poajsnim ovu cudnu situaciju :)

ja imam problem sa istim modelom. ugasio se na bateriji i vise ne mogu ni da napunim bateriju ni da upalim lap cak ni na punjacu. inace punjac je ispravan i daje propisanu struju.

jel zna neko u cemu je stvar? hvala. pozz

Pa problem je u tome sto je to Fujitsu. Kod tebe datorec je nesto sa naponskom na maticnoj ploci racunara ili je otisao konektor za napajanje.

Pa problem je u tome sto je to Fujitsu.

Kakva je ovo logika? Priroda kvara zavisi od nalepnice na kućištu računara i o tvojoj emotivnoj vezi sa istom?
Jesi li čuo možda za marketing, brendiranje i uticajima istih stvari na krajnjeg kupca?

Kakva je ovo logika? Priroda kvara zavisi od nalepnice na kućištu računara i o tvojoj emotivnoj vezi sa istom?
Jesi li čuo možda za marketing, brendiranje i uticajima istih stvari na krajnjeg kupca?

Čuo sam za kvalitet i nekvalitet i znanje i neznanje, i video sam kvalitetno i nekvalitetno rađene notebook računare, i to ne samo spolja. Nisam cuo za marketing 'ajde mi ti objasni o istom.

Imao sam taj isti model skoro dve godine (prodao sam ga pre nekih 6 meseci) i mogu da kazem da je jedan od boljih modela iz tog perioda. Tacno je da Fujitsu ima neke lose laptopove, to su uglavnom iz Amilo serije, ali ovaj nije.
Desavalo mi se par puta da se tako zaglupi laptop i baterija, problem sam resavao tako sto izvadim bateriju i vratim je natrag, nakon cega sve opet radi savrseno.

U odnosu na neke druge Fujitsu Siemens laptopove iz vise serija (ne samo Amilo vec Amilo Pro, Esprimo i Lifebook) ovaj je bio laptop solidnog kvaliteta. Proizvodjac laptop-a je Wistron u odnosu na neke druge Amilo i Amilo Pro modele koje je radio FIC i koji su jednom kad se pokvare bili non stop problematicni vazio je za Fujitsu Siemens laptop solidnog kvaliteta. Ima Fujitsu Siemens laptopova iz tog vremena koje ni jedan iskusan serviser pri cistoj pameti nece da popravlja kada ode maticna ploca jer je jednostavno gubljenje vremena...

Nazad
Vrh Dno