Šta je novo?

FSB rupe na Biostaru P965

preskocio sam famoznih 450mhz... stavio sam 454 i radi stable na def. voltazi..
nego, Orthos ga przi na Small FFTs priority9 na 72 stepena, dok je u idle 42-43 stepena... pri startovanju Orthosa, skoci na 60 odmah i raste do 72 stepen i tu se negde stabilizuje i ide u opsegu 70-72 stepena..
napon na procesoru po CPU-Z v.1.43 je 1.280V u loadu..
kuler HyperTX lepo nalegao, pasta -Yoti mi je doneo neku extra pastu..
malo mi je ta temp velika, obzirom da nije dizana voltaza.. tesko da mogu u toj poziciji dizati voltazu

E super. A koji bios koristis trenutno i koji su ostali naponi?

Poslednja izmena:
onaj isti, modovani 917.. ne znam sta mu bi al sad radi i preko 450mhz
CPU:def
FSB:1.40V
MCH:1.45V
DDR:2.20V
sutra cu probati drugi kuler...

Evo da se i ja javim:
Ono shto sam opisao u ovom postu ( da za FSB iznad 350 MHz memorija mora biti CL4 )
vazi samo za klokovanje iz BIOS-a...

Danas sam probao preko onog Biostarovog pragrama T-Overclock Utiliti i probio sam onih 350 FSB i sa memorijom setovanom na 5-5-5-15... Zanimljivo da se moze podeshavati voltaza za CPU iz Wina ali samo do 1.6 V poshto tu zapuca PC i pomaze samo gashenje na prekidacu od napajanja...

Sa mojim E4300 stigao sam do 400x9 = 3600 MHz :)
Na FSB-u 407-408 x 9 dobijam BSOD neznam dali je do procesora ili do memorije mada ja tipujem na ovo drugo poshto mi josh nije stigla normalna memorija nego se patim sa Transcend JetRam :wall:
Screen i CPU-Z validaciju cu postovati malo kasnije...

Poslednja izmena:
onaj isti, modovani 917.. ne znam sta mu bi al sad radi i preko 450mhz
CPU:def
FSB:1.40V
MCH:1.45V
DDR:2.20V
sutra cu probati drugi kuler...

Pa fino si mu napucao napone, ni ne cudi me da radi stabilno :d

Ja mislim da sam probao i sa takvim naponima ali nije bilo stabilno oko 440-450 najverovatnije zbog memorije. Cim kupim bolju mem probacu da li ce se nesto promeniti na bolje.

ps- e da, sta tebi u stvari znaci stabilno? da li si probao na 450 orthos na 9, blend test 5-6 sati npr?

Poslednja izmena:
Zanime me sledeće: da li je iko ( na svetu :d ) sa 21x0 serijom C2D uspeo da dobije potpuno stabilan oc na oko 3Ghz na TForce 965PT? Prvenstveno mislim npr. na 2140, 2160 koji nemaju wall na 300 nešto već mogu da rade i na 400 nešto fsb-u. Pošto ova ploča negde između 300 i nešto do 399 fsb brljavi sa bilo kojim procesorom a već od 400 pa na gore radi potpuno stabilno sa 6x00 serijom pitam se da li je tako nešto moguće npr. sa 21x0 serijom? Npr. 8x400, 7x425 itd ne bi bilo loše :) . Ja konkretno imam sad u kompu jedan 2160 privremeno, ali mu je wall na 350 ( nije M0 stepping ) pa ne mogu da isprobam da li bi eventualno ploča htela da radi ako je fsb 400 i nešto!?

Ako neko ima dokaz barem jednog takvog poduhvata molim da me/nas informiše. Ja lično mislim da ni tako najverovatnije neće raditi ali bih voleo da me neko ubedi u suprotno. :wave:

Prvenstveno mislim npr. na 2140, 2160 koji nemaju wall na 300 nešto već mogu da rade i na 400 nešto fsb-u.

Upravo 21xx serija procesora ima wall na 350-400fsb, a sto se tice biostara imao sam je neko vreme i jeste pomalo cudljiva ploca, serija E6xxx radi dobro, ja nisam imao problema sa fsb rupama. Probao sam i 4300 i tu je vec bilo problema sa fsb-om i mem deliocima.

:wave:

Upravo 21xx serija procesora ima wall na 350-400fsb, a sto se tice biostara imao sam je neko vreme i jeste pomalo cudljiva ploca, serija E6xxx radi dobro, ja nisam imao problema sa fsb rupama. Probao sam i 4300 i tu je vec bilo problema sa fsb-om i mem deliocima.

Da i ja sam imao kratko 4300 i bilo je problema tj. iznad 350 otprilike ni da čuje.

Ok to da 21x0 serija ima wall na 350-400, ali sam viđao nekoliko 2160 i 2180 i ovde na benchu kako se klokuju iznad 400 pa se zato pitam kad bih nabavio neki takav primerak možda bi i biostar proradio pošto mu odgovara 400 i nešto.

Da i ja sam imao kratko 4300 i bilo je problema tj. iznad 350 otprilike ni da čuje.

Ok to da 21x0 serija ima wall na 350-400, ali sam viđao nekoliko 2160 i 2180 i ovde na benchu kako se klokuju iznad 400 pa se zato pitam kad bih nabavio neki takav primerak možda bi i biostar proradio pošto mu odgovara 400 i nešto.

Naravno da ima primeraka koji idu na 400+ fsb ali vecina ima wall na 350-400fsb. Slazem se da bi bilo zanimljivo probati na biostaru 400+ primerke.

Poslednja izmena:
Pročitao sam, ali me sad toliko ne zanima 4x00 serija.

A i to je uspeh kod tebe ako ti radi ploča stabilno sa 9X350 pošto kod mene puca orthos blend test posle minut između 300 i nešto do 399fsb sa bilo kojim procesorom. Možda imaš neki najnoviji modovani bios pa to malo pomaže?

Uglavnom, meni nije cilj da se zlopatim više sa ovom pločom nego sam hteo da uparim neki jeftin proc, 2140, 2160 i dam devojci ako radi stabilno blizu 3Ghz, ali izgleda da ću morati i proc da joj dam.

Aj ako mozes pomozi u mom problemu e6700 + biostar tforce 965pt (trenutno radi 10x350). Kako da ga nateram da radi na manjem mnoziocu, a vecem FSB-u? Gde se iskljucuju EIST i C1E?

Pročitao sam, ali me sad toliko ne zanima 4x00 serija.

A i to je uspeh kod tebe ako ti radi ploča stabilno sa 9X350 pošto kod mene puca orthos blend test posle minut između 300 i nešto do 399fsb sa bilo kojim procesorom. Možda imaš neki najnoviji modovani bios pa to malo pomaže?

Uglavnom, meni nije cilj da se zlopatim više sa ovom pločom nego sam hteo da uparim neki jeftin proc, 2140, 2160 i dam devojci ako radi stabilno blizu 3Ghz, ali izgleda da ću morati i proc da joj dam.

Na 9 x 350 neradi mi stabilno poshto za taj klok bi morao procesoru da dam 1.5 V shto je puno za 24/7 na vazduhu.. Radi stabilno na 333 x 9... *** losh primerak procesora kad za 3.0 Ghz trazi chitavih 1.42 V - stara L2 revizija

Bios je sa biostar.cn site-a... http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1305997&postcount=395

Aj ako mozes pomozi u mom problemu e6700 + biostar tforce 965pt (trenutno radi 10x350). Kako da ga nateram da radi na manjem mnoziocu, a vecem FSB-u? Gde se iskljucuju EIST i C1E?

Pa majka mu stara pogledaj u biosu:), nisu C1 i Eist neke skrivene funkcije u biosu da se ne vide na prvi pogled. Te funkcije se na plocama nalaze u okviru CPU feature podmenija.
Sto se tice konkretnog problema, probaj na nekoj drugoj ploci da li to to zelis moze da funkcionise, ili se igraj sa bios postavkama.

Pa majka mu stara pogledaj u biosu:), nisu C1 i Eist neke skrivene funkcije u biosu da se ne vide na prvi pogled. Te funkcije se na plocama nalaze u okviru CPU feature podmenija.

Nema C1E i EIST :)

Cek, sta ima u okviru CPU Feature?

Edit: The CPU Features menu, located in the Advanced BIOS Features, allows users to enable/disable features such as CPU Thermal Control and C1E Function. These two features allow the processor to run cooler as it intelligently scales its voltage and frequency according to the processor load. Both of these options should be disabled when overclocking.

Poslednja izmena:

Čekaj kako ne može npr 8x400-430?! Pa nije valjda E6700 zaključan na množilac 10? :trust: Čudi me da ti ne radi jer ta ova ploča radi skroz ok sa 6x00 serijom.

ps-meni u biosu nudi i 6 i 7 množilac i u oba slučaja besprekorno radi ako je fsb podešen na 400 ili više.

U cpu features je sledece

S tim sto je ovo slika sa nekog foruma jer sam trenutno na poslu.

Cek, sta ima u okviru CPU Feature?

Kod mene ima samo ovo:

EDIT: Ko je sad lud ?? :)

Čekaj kako ne može npr 8x400-430?! Pa nije valjda E6700 zaključan na množilac 10? :trust: Čudi me da ti ne radi jer ta ova ploča radi skroz ok sa 6x00 serijom.

ps-meni u biosu nudi i 6 i 7 množilac i u oba slučaja besprekorno radi ako je fsb podešen na 400 ili više.

Pa nemoze ni meni E4300 da radi naprimer na 380x8 = 3040 MHz poshto prilikom boota se resetuje kad ide ona windowsova zmija... nema shanse da bootuje ni sa 380 x 6 ili x 7 samo sa x 9 :)

Poslednja izmena:
Ocigledno da te opcije postoje na nekim biosima a na nekima ne, ali se nalaze u CPU Feature podmeniju i za max klok ih treba sve iskljuciti.

Ocigledno da te opcije postoje na nekim biosima a na nekima ne, ali se nalaze u CPU Feature podmeniju i za max klok ih treba sve iskljuciti.

Ja nisam nishta iskljuchivao kad sam trazio max clock mog E4300...

Da li onda staviti verziju biosa koja ima tu opciju i onda probati klok?

Kod mene je problem jer dodje do zmijice na podesavanjima 6x410 i 6x420 se restartuje. Cisto sumnjam da moj proc moze da radi na 4100 ili 4200mhz :D

Sa iskljucenim C1E mozda bih moga da udjem u win a da mnozilac ostane recimo 8x420?

Dekara koliko se dobija sa vecim FSB-om?

Pa nemoze ni meni E4300 da radi naprimer na 380x8 = 3040 MHz poshto prilikom boota se resetuje kad ide ona windowsova zmija... nema shanse da bootuje ni sa 380 x 6 ili x 7 samo sa x 9 :)

Ok, to razumem jer je to proc sa fsb-om na 800 kao i serija 21x0, i sa njima ova ploča ne radi kako treba. Ali sa serijom 6x00 se svima uglavnom radi-ocuje bez problema. Kao što sam i naveo, i kod mene množilac ne igra nikakvu ulogu AKO je fsb 400 ili veći ( imam E6300, kao što se vidi u moja mašina).

Ja nisam nishta iskljuchivao kad sam trazio max clock mog E4300...

Probaj sa iskljucenim :).

Da li onda staviti verziju biosa koja ima tu opciju i onda probati klok?

Kod mene je problem jer dodje do zmijice na podesavanjima 6x410 i 6x420 se restartuje. Cisto sumnjam da moj proc moze da radi na 4100 ili 4200mhz :D

Sa iskljucenim C1E mozda bih moga da udjem u win a da mnozilac ostane recimo 8x420?

Dekara koliko se dobija sa vecim FSB-om?

Ma nista znacajno neces dobiti sa vecim fsb-om ali je cudno da nece preko 400fsb. Probaj proc na nekoj drugoj ploci i/ili igraj se sa biostarom jos malo, ja nisam imao nikakvih problema sa 6xxx serijom. Poigraj se sa latencama memorije i sa mem deliocima.
Ja sam 6-7 biosa promenio, radio bsel mod ne bi li naterao 4300 da radi na 400+fsb i nisam uspeo:mad:, stavi poslednji oficijelni bios, pobij sve u cpu feature i vozi.

gde bre za gvozdje?? :)
Pa Amd i dalje nema odgovor na tih 2.94Ghz cak ni posle godinu i po dana :D

Nazad
Vrh Dno