Šta je novo?

FSB 500 puca grafika

FIREBIRD

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2008
Poena
350
Podigo sam magistralu na 500, stabilizova cpu na 1.225v 500x7.
Orthos je radio 2 sata bez greske, ali cim pokrenem 3d mark on pukne izleti u windows.
Isto se desava i sa bilom kojom igrom. :mad::mad::mad:
Povecao sam napon chipseta na 1.4v radi isto kao na 1.25 orthos prolazi.
PCIE - 100,
FSB TRAP - 400 ili AUTO opet puca grafika.
FSB Termnination Voltage - 1.1
SBV - 1.05v
Load Line Calibration - Enable
U cemu je caka? Ili poloca nemoze 500 izvuci? :wall::wall::wall::wall:

Prilozi

• 500x7 orthos.JPG
    500x7 orthos.JPG
    246 KB · Pregleda: 98
Ajd sad jedno mozda glupo pitanje, zashto 7x500 ? To je "samo" 3.5 ghz :S:

Taj proc ide na 4 na dobar dan ;)

:wave:

To je proba 500x7, planiram 500x8 ali mi grafika puca neznam zasto.:mad:

Za početak, probaj i malo manje od 500 i vidi da li 3dMark radi OK. Ako radi, vidi gde je "granica", pa javi... Ako ni tada ne radi, najverovatnije je u pitanju neki softverski problem...

Probacu danas popodne, 400 x 9.5 sve radi bez problema 1.250v, orthos i furmark mogu da rade non-stop bez problema.
Ne verujem da je softverska greska, imam 2hdd sa instaliranim win-om xp, ista stvar se desava.

Poslednja izmena:
pa probaj.
Vidi ovako, pokrenes 3dmark 06 i stavis onaj poslednji game test - deep freeze, stavis 5 loopova recimo. Podesavaj plocu dok ti ne prodje svih 5 lupova. Odma da ti kazem - jedan prolaz ne znaci nista ;)

Probacu, pokrenem GTA izletu i win posle 1 min, isto i sa 3dmarkom.
Koje napone treba povecati? Max vrednosti?
Mislim na NB,SB, FSB TERNINATION napone?

Cpu radi 400*9.5 1.225 bez problema, 500x7 sam mora podici na 1.236 da bi orthos proso.

Poslednja izmena:
igraj se sa FSB termination prvo, vidi sa kojim najduze radi, posle steluj ostale vezane za plocu i ram. (ram bi mogao privremeno da overvoltujes malo, na 2.3V recimo, cisto da ga eliminises kao faktor)

Ram bese na 500mhz fsb moze min da radi na 1000mhz, jel?.... *** metni ga na 1000mhz na 2.2V trebalo bi biti ok, barem sto kaze gx-x, ram ti ne bi onda pravio probleme...

@Firebird
Mislim i da Asus BIOS automatski izlistava opcije na koliko da povecas NB i SB voltage ako ti je FSB ~500MHz... nisam siguran doduse...

EDIT: LOL, kako li sam uspeo double post?!?!?!?

Poslednja izmena:
LOL, opet.... znaci nikako Quick Post...

Aj da onda iskoristim edit da ubacim quote sa linka...

za 500mhz settings (FSB 500mhz naravno):

CPU Voltage [1.3875v] = 1.368v
CPU PLL Voltage [1.50v = 1.616v
North Bridge Voltage [1.47v]
DRAM Voltage [2.14v] = 2.245v
FSB Termination Voltage [1.40v] = 1.472v
South Bridge Voltage [1.075v] = 1.104v
Loadline Calibration [Enabled]
CPU GTL Refference [0.63%]
North Bridge GTL Reference [0.63%]
DDR2 Channel A REF Voltage [Auto]
DDR2 Channel B REF Voltage [ Auto]
DDR2 Controller REF Voltage [Auto]
SB 1.5v Voltage [1.55v] = 1.584v

naravno nekome je to radilo, e sad tebi mozda nece... isprobaj

Poslednja izmena:
Samo mali komentar:

FSB termination od 1.472V je MNOOOGO za 24/7 za 45nm CPU-ove, nemoj ni slučajno toliko da ostavljaš, rizikuješ da ti rikne CPU. Za 45nm kažu da za 24/7 ne treba ići preko 1.25V. Najčešće je to i više nego dovoljno za 500MHz za E8xxx.

Ako sa tim ne uspevaš, problem je verovatno u nekom drugom parametru, npr, Mem Perf. level (mem. strap), NB naponu, i sl.

Poslednja izmena:
ja sam na biostaru p35 imao da biram od 1.35 pa do 1.55 i stojao mi je 1.55 za svaki dan dok sam imao nvidiu, 500x8 fsb :p Nije mi rikno CPU kao sto vidis, a bio je tako skoro godinu dana :)

@miloshs:
on ima asus, skroz je drugacije ;) A i meni su podesavanja na DFI drugacija od tih, FSB termination nisam ni dirao tj an 1.1 je... (500 fsb)

Nece 500 nikako, probao sam sledece parametre:
FSB STRAP: 400 ili AUTO,
CPU PLL: 1.5-1.7V
FSB TERMINATION: 1.1-1.4V
DRAM: 2.1-2.3v,
NB V:1.25-1.55
COLOCK OVER CHARGING: 0.8 ili AUTO.

Cim pokrenem GTA4 ili FURMARK izletim u windows posle 45-60sec.:mad::mad:
ORTHOS radi bez greske, grafika nece.

Ova ploce nece nikako 500 koliko vidim, moracu da je menjam za neku sa P45 chipsetom. :wall:

Poslednja izmena:
Probaj FSB STRAP na 333 , a PCI-E frequancy na 105.

Samo mali komentar:

FSB termination od 1.472V je MNOOOGO za 24/7 za 45nm CPU-ove, nemoj ni slučajno toliko da ostavljaš, rizikuješ da ti rikne CPU. Za 45nm kažu da za 24/7 ne treba ići preko 1.25V. Najčešće je to i više nego dovoljno za 500MHz za E8xxx.

Ako sa tim ne uspevaš, problem je verovatno u nekom drugom parametru, npr, Mem Perf. level (mem. strap), NB naponu, i sl.

Intel ne preporucuje preko 1.26V za FSB Termination na E8xxx/E7xxx procesorima, ali takodje i ne predlaze CPUv veci od 1.3625V...... vecina ljudi to ne postuje pa jos uvek imaju svoje procesore. Realno bih rekao da je do 1.40V dosta sigurno ici...

gx-x je napisao(la):
on ima asus, skroz je drugacije A i meni su podesavanja na DFI drugacija od tih, FSB termination nisam ni dirao tj an 1.1 je... (500 fsb)
Imam i ja Asus :D, LOL sad ce izmenjam mashinu

@Firebird
A da probas da postignes stabilnost tako sto ces ostaviti samo jedan modul od 1gb RAM-a?! I to da ga stavis na najmanju mogucu brzinu... Lol, grafika ti je suvise jaka :D, odbija da radi sa sporim hardverom... haha

Silly me... a da probas drugi PCIe slot? Isto probaj 500x9 za 4.0ghz jer sam primetio da dosta ljudi ima problema sa 500x7 i 500x8 podesavanjima, dok su im komentari da je sistem stabilniji na 500x8 nego na 500x7...

P.S. sad gledam nesto... da nije 500MHz FSB malo puno za P35?!

Poslednja izmena:
Intel ne preporucuje preko 1.26V za FSB Termination na E8xxx/E7xxx procesorima, ali takodje i ne predlaze CPUv veci od 1.3625V...... vecina ljudi to ne postuje pa jos uvek imaju svoje procesore. Realno bih rekao da je do 1.40V dosta sigurno ici...

Imam i ja Asus :D, LOL sad ce izmenjam mashinu

@Firebird
A da probas da postignes stabilnost tako sto ces ostaviti samo jedan modul od 1gb RAM-a?! I to da ga stavis na najmanju mogucu brzinu... Lol, grafika ti je suvise jaka :D, odbija da radi sa sporim hardverom... haha

Silly me... a da probas drugi PCIe slot? Isto probaj 500x9 za 4.0ghz jer sam primetio da dosta ljudi ima problema sa 500x7 i 500x8 podesavanjima, dok su im komentari da je sistem stabilniji na 500x8 nego na 500x7...

P.S. sad gledam nesto... da nije 500MHz FSB malo puno za P35?!

Sad sam vido da si i ti preso na INTEL-a.
Kako si ti podesio tvoj sistem?
Ovo me nervira kupicu http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9013879, pa ce da radi na 550.
Memorija radi bez problema, probao sam i sa 1 modulom ista stvar.

Poslednja izmena:
Pa to sasvim, ovisi od ploče. Za neke je previše, a za neke nije problem. Meni je Biostar TP35 radila na do 540 FSB sasvim stabilno.

Kolio smem da povecam CPU PLL voltazu? sada je 1.6, kada stavim 1.5 sistem je nestabilan na podesavanju 400x9 . Mislim da je tu problem.

Poslednja izmena:
Kako si ti podesio tvoj sistem?

Ne znam da li ti vredi to moje, ja sam ipak na E5200...

A i nisam se puno zezao, samo osnovno... CPUv, DDRv, FSBtv... povecao FSB i kad gle ono radi... uspeo sam 4GHz doduse puca posle 5min, 3.81GHz je stabilan vec skoro ceo dan... Odradio sam i 5 iteracija Linpack-a...

A ne bih bas znao za CPU PLL...

Nema stabilnosti ni na 410fsb, podizao sam napone od maximuma za test opet nece, pucaju igre a orthos radi.
Izgelda da ova ploca nije bas za oc.:zgran:

A da probas sa preko 500mhz FSB? 510 ili malo vise... sa manjim multi naravno? Mozda je ploca samo istripovana za 400-500 MHz FSB?! Nikad se ne zna...

Probao sam 510, nece probao 450 sve radi samo puca grafika posle 2 min

a jesi probao da promenis strap ? ako si ovo radio sa 333/667, probaj 400/800 i obrnuto. Meni nece da butuje preko 450 sa 400/800, a oce sa 333/667, a ista je brzina memorije u oba slucaja.

Poslednja izmena:
Strap sam postavio 400 ili AUTO u oba slucaja dpbijam pucanje grafike.
Kada podignem CPU PLL voltage na 1.8 radi stabilno 2-3min pa izleti u win.

Vrh Dno