Šta je novo?

FRP igre za PC

Sad tek videh da pominjes M&M7, Jesi li igrao M&M8?
To je poslednja iz serije koja je super igra (M&M9 je katastrofa i treba ga zaobici po svaku cenu).

Meni je MM6 bez konkurencije. Jedna od top 5 rpg igara ikada. Preshao sam je dva puta, i oba puta sam je igrao jedno 200 sati :d
Rodjak i ja smo napravili chak i najdetaljniju mogucu mapu cele igre (onako u old school fazonu) koju smo odstampali preko fax mashine i koja se razmotava kao magic scroll (duga je nekoliko metara) :)

Battlespire i Redguard su vise akcione avanture nego RPG. Iako sam igrao oba (dopada mi se Elder Scrolls setting) ne bih ih preporucio nijednom RPG fanu.

pa ti nemoj preporuchivati :D

za mene je i morrowind akcioni frp :D

pa ti nemoj preporuchivati :D

za mene je i morrowind akcioni frp :D

Pazi kad sam znao da je pljuvacina po Elder Scrollsu pozadina tvoje "preporuke". Drzi se onog sto znas i sto se tebi svidza a nama ostavi Elder Scrolls na miru :).

Ajde bre, da se vratimo originalu :)
Znaci DM igre na PC, bre :D

Inace, najbolja igra u DM stilu, meni je definitivno Ishar 2, nezavrseni!!! zlotvor!

Pazi kad sam znao da je pljuvacina po Elder Scrollsu pozadina tvoje "preporuke". Drzi se onog sto znas i sto se tebi svidza a nama ostavi Elder Scrolls na miru :).

pa nije pljuvachina, svashta :)

Meni je Realms Of Arkania trilogija bila simpaticna, a sad se nesto bas kanim da probam StoneKeep - gledao neke playthroughove po netu pa me namamila zhivotinja :)...

Meni je Septerra Core jedna od boljih RPG igara koje sam igrao na PCu. Mada nije fantasy vec cyberpunk, dosta je linerna, borba dugo traje, grafika je manga style, ali prica je na nivou kao i likovi. Ko moze da svari pomenute sitnice zarad dobre price moja preporuka.

Pa dobro vec je receno da modernih igara tog tipa nema. Jedino ostaju igre iz perioda 1995-2002. Nesto imam osecaj da si igrao vecinu koje valjaju. A nesto nisam spreman da preporucujem igre kao sto su Lands of Lore II (treci je tragedija) ili Return to Krondor jer su obe daleko ispod kvaliteta onoga sto ti trazis.

Edit: Imas i Arx Fatalis ali to nije to sto ti trazis. Mada i dalje stoji da je Arx Fatalis najbolja simulacija kuvanja koja je ikada izasla za PC :D.

Poslednja izmena:
Betrayal at Krondor je bio odlican, Return to krondor daleko losiji.

Pa dobro, nije ovo diktatura, samo sam mislio da ostanemo povezani sa temom,
igara kakvih ja bas trazim nema, jasno, igracemo stare dok se nesto ne pojavi... :D

Edit: Imas i Arx Fatalis ali to nije to sto ti trazis. Mada i dalje stoji da je Arx Fatalis najbolja simulacija kuvanja koja je ikada izasla za PC :D.

Arx Fatalis je igra koja me napozitivnije iznenadila ikada. Naime, nisam je igrao do pre nekih pola godine (do tada nisam ni chuo za nju...nemam pojma kako), i sasvim slucajno sam video negde da je neko preporucuje kao dobar rpg. Godinama nisam igrao igru sa tako dobrom atmosferom. Iako na prvi pogled ne deluje tako, ova igra je veci rpg nego 99% igara koje su uvrstene u taj zanr u zadnjih 10 godina.
Milika, ako nisi igrao ovu igru obavezno je probaj. Mozda ce te odbiti prvih sat-dva igranja iz nekog razloga, ali izdrzi i neces se pokajati. Igra je inache trebala da bude zvanicni nastavak Ultima Underworlda, ali nisu mogli da se dokopaju prava na to ime.

+1 za Arx Fatalis

Pa nisam ni ja rekao da je sra*nje. Za razliku od Nothingmana koji nije znao sta da ocekuje ja sam igru cekao i radovao joj se i igrao je cim se pojavila. Igra je po izlasku bila uzasno bagovita do tere mere da je nije bilo moguce preci. Ne secam se koji je tacno patch sredio stvari ali situacija na startu je bila katastrofa (u rangu sa Gothicom 3 i ARMA-om). Zato i kazem da je kuvanje najbolja stvar jer je jedino to funkcionisalo kako treba (a i istina je da su simulaciji pecenja hleba posvetili mozda i previse vremena). Ali, kao sto sam napomenuo, Arx Fatalis nije FRP gde vodis party iz prvog lica kao sto milika trazi (kao sto su M&M, Ishar i Wizardry serijali) vec je vise na foru Gothica i Morrowinda. A i igra ima katastrofa uradjenu borbu za razliku od spell castinga koji je genijalno uradjen. Dobar je RPG, to stoji ali je bio neigriv prvih mesec dana.

Edit: Svaka igra koju sam pomenuo je RPG u pravom smislu te reci. Trudim se da ne pominjem igre koje to nisu i da pomognem koliko mi to moje skromno znanje dopusta (a verovatno i godine u odnosu na ostale ucesnike teme). Dok neko drugi, stariji i verovatno iskusniji (posto igra vecinom RPG igre) sve sto radi je sabotaza teme umesto da izvuce nesto iz nekog skrivenog stasha za koji samo on zna ;). I meni se igra neki dobar RPG za koji nisam cuo :).

Poslednja izmena:
Iz razloga konstantnog bauljanja po pećinama i hodnicima :d
Zezam se, dobar je Arx. Ne bih ga opisivao superlativima, ali nije sra*nje u svakom slučaju.

Ne znam, po mom misljenju bas zasluzuje superlative. Toliko skrivenih stvari u jednoj rpg igri, plus sto je konacno neko napravio rpg igru u kojoj MORAS koristiti mozak intezivno da bi je preshao. Retke su igre koje znaju da nagrade ulozeni trud da bi isterao neku naizgled beznacajnu cinjenicu do kraja poput Arx-a.
Da ne pricham da sam se par puta usrao od straha u toku igre :d
E to nisam doziveo ni u jednom drugom rpg-u do sada :p
Kada bih mogao da biram koji nastavak bih voleo da vidim u skorijoj buducnosti, Arx bi bio sigurno top 3 kandidat.

Arx isti kao Dark Messiah, uf to je bas ono los rpg - vise fps..

Ma nije, ja to malo zekim Nothingman-a :). To sam napisao jer je poslednja igra Arkane Studiosa (kompanije koja je pravila Arx Fatalis) upravo Crni Mesija Moci i Madjije. Inace DMoM&M uopste nije nikakav RPG vec akciona igra. Arx Fatalis jeste RPG. Izvini ako sam te zbunio :).

Meni je M&M6 najbolja igra koju sam ikad igrao......zajedno sa drugarom skoro pola godine istrazivanja, crtanja mapa, <castle ironfist> :)......
Rado bih je opet igrao, ali ne moze na ovim novim kompjuterima....

Pa ti blago meni Windows 98 u virtuelnu mašinu pa odatle :)

10559_540.jpg

Genijalno :D

Vrh Dno