Šta je novo?

FRP igre za PC

milika

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Malo me muci sto odavno nismo imali dobar FRP na PCju, bas frp ne ono Oblivion trckaranje... Wizardry 7 i Might & Magic 7 mislim da su zadnje bile...

Ili ja gledam na pogresnom mestu ili imam pogresnu platformu :)

Preporucite nesto ako znate, ili ako ste culi da ce bit, da malo utalimo glaaad :p

Poz...

Al si ti prespavao poslednjih nekoliko godina :)

Imaš Witchera (nabavi Enhanced Edition), imaš i Neverwinter Nights 2 (osnovna igra je onako, bezveze, al ekspanzija Mask of the Betrayer je sjajna). Gothic 3 sa poslednjim patchom 1.72 je isto korektan, a dvojka je must play.
Od malo starijih, Wizardry 8 i Temple of Elemental Evil.

Poslednja izmena:
Wizardy 8 sam i mislio 7ca je stara, aj me povukao MM :D

Brate, witcher, gothic, to je daaaleeeko od frp-a, to su ove novo pecene arpg ili sta vec.

nwn2 i toee je ok, malo cudne ali ok, igrao...

Mozda sam malo osturio pitanje :) First person look, a vodis vise igraca, sa dobrom pricom, a opet prilicno orpg igre, kao mm 7 i w 8... Nekadasni dungeon master je praotac svega toga...

Poslednja izmena:
Ne pričaj napamet ako nisi igrao Witchera. U pitanju je vrhunski FRP, ni nalik Oblivionu i Gothicu.

Eto napichi me, ne da sam igrao :) bio i u vodenici :D

Nije mi imao taj osecaj, jednostavno, previse akciono, nije ta opustencija :D

dechkonjo :D to je najopustenije sto cesh naci ovih dana od rpg-a tog tipa

eto svi chekamo dragon age u novembru, moz od njega nesto da bude, al ne mora da znaci

edit: +1 za drakensang, mnogo fina i praijatna igra, jedino sto su kvestovi poprilichno lagani

Poslednja izmena:
A nema tu nekih nezavisnih produkcija, ili nesto tako. Pa mislim ima malih igrica koje imaju vecu produkciju nego mm7...
Eh, izgleda nema na forumu rpg zaljubljenika... Sve je oslo u pmmorpg...

Kako nema, a šta smo mi? :d
Witcher je iz nezavisne produkcije, a ne valja ti :) Oblivion je školski primer korporativnog proizvoda, a ni on ti ne valja :)

Hoces opustenciju. Batali RPG i uzmi King's Bounty ako vec nisi :)

Wizardry 7 i Might & Magic 7 mislim da su zadnje bile..

FRP igre iz prvog lica gde vodis druzinu su davno pokojne. Ne znam otkud ti ideja da danas ima takvih igara.

Inace Drakensang koji ti preporucuju se odvija u istom univerzumu kao Realms of Arkania (jedna od tih prastarih igara za kojima zalis).

King's Bounty zavrsen,

ispade da ja izvoljevam, ja samo pokusavam da se informisem...

ako su zaista mrtve, to je steta, ili mozda rupa u trzistu koja bi se dala iskoristiti :D

Eh, izgleda nema na forumu rpg zaljubljenika... Sve je oslo u pmmorpg...

ima ima ;)

igrao DM1 na Atariju ST, DM2 na PCju, EOB, i ostalu bratiju :))
FRP najviše volem sa društvom, pen&paper :d
a na pc-u u nedostatku pravih (nakon Wizardrija, MM i BG-a) The Witcher i Vampire The Masquerade: Bloodlines su mi se svideli. jeste puno akcije ali me je priča držala ...

Čekamo Dragon Age i nadamo se ....

Poslednja izmena:
Eh, nije mi jasno da nema neke flash igrice ili tak nesto, koje se oslanjaju na tu tako bogatu tradiciju...

Dodje mi da nadjem nekog umetnika i da napravim dm2 look-a-like...

hmmm ima neke indie rpg, mislim da se zove Eschalon: Book I,
probaj to

http://basiliskgames.com/book1.html

An epic adventure that you must face alone...a single-player RPG carefully designed to feel like the great old school RPGs of the past such as Ultima®, Might & Magic®, and Wizardry®

pozz

Poslednja izmena:
:banana: sada vidim da ima i Book II,
najava za ovu godinu, nadam se da će uskoro

Nema za PC ali zato ima za mobilne:

1) The Quest - vise na foru Elder Scrollsa nego M&M

2) Legacy - vodis party ;)

Ovim Rusima izgleda mnogo dosadno :d.

:banana: sada vidim da ima i Book II,
najava za ovu godinu, nadam se da će uskoro

Uh, izgleda ces se nacekati. Ja vec dugo pratim kako ide razvoj...prvo je trebalo da pusti beta test u februaru, pa pomerio za prolece...pa onda najavio izlazak igre za kraj leta...a sada bi trebalo da izadje krajem godine :d
Prva igra je bila fenomenalna, i stvarno je steta sto nema vishe takvih indie naslova :)

Nema za PC ali zato ima za mobilne:

1) The Quest - vise na foru Elder Scrollsa nego M&M

2) Legacy - vodis party ;)

Ovim Rusima izgleda mnogo dosadno :d.

Da ovo sam video kad sam trazio pre par godina, Pocket PC je imao par igara u tom fazonu... eh sad cemo vidimo imal emulator za to cudo :D

Imas i PC verzije :).

LOL sad ispade da sam slagao u prethodnom postu :d. Mislio sam nema nativno za PC posto sve igre rade u "mobilnim" rezolucijama. I nisu Rusi vec Madjari, ode mi dioptrija u pm, hu citam kao ru :D

Ne znam da li si pratio, skoro je Bethesda omogucila skidanje kompletnog Daggerfalla for free. Nisam siguran da li je preuzimanje jos uvek moguce.

Poslednja izmena:
Daggerfall je zver, zavrsio nepristojan broj puta...

Vidim ja da cu da otvorim amiga emulator i udarim ishar 2 opet, nikad nisam uspoe da ga zavrsim...

A Betrayal at Krondor? :d
Pretpostavljam da si igrao i to, ali cisto da pitam za svaki slucaj :)

Betrayal davno igrao, Xeen je od onih igara koje sam uvek hteo igrat, a aeto nije se stiglo, sad je skidam :)

Lepi predlozi, izgleda da masta i nije tako izgubljena na ovom tehnoloskom forumu...
Hvala svima za dosadasnje predloge, ne znaci da stanete :D

A mozda bi neki ektuziasta bio zainteresovan da se napravi neka flash rpg igra, ja programirat umijem, no crtaca uvek fali!!! :)

Ja imam predlog da napraviš nešto u svetu Morrowinda, a sa izvođenjem kao u tom vašem ljubljenom Dungeon Masteru :) Naravno da ne bi fasovao tužbu Bethesde promeni sva imena, al zato pokradi sve teksture i modele iz Morrowinda :d

Battlespire i Redguard su vise akcione avanture nego RPG. Iako sam igrao oba (dopada mi se Elder Scrolls setting) ne bih ih preporucio nijednom RPG fanu.

Nazad
Vrh Dno