Preživeh i ja osnovni scenario.
Kraj mi se svideo. Ima originalnosti u izvođenju pregleda šta sam sve uradio tokom dana dok smo preživljavali. Išao sam preko vere da smanjujem nezadovoljstvo i povećavam nadu. Ali, nisam na kraju uveo poslednji zakon iz vere, činilo mi se previše, a i ispostavilo se nepotrebno u mom slučaju.
Spasavao sam ljude levo i desno, na kraju sam ih imao 650, ali zbog nekih skriptovanih dešavanja izgubio sam 45-50 do kraja. Zbog tog silnog spašavanja sam propustio par mesta da istražim i uzmem tehnologije, mašine itd.
Kuće nisam gradio od početka samo u okviru 4 kruga koje pokriva glavni generator, ali sam na kraju morao da izvršim demoliranje zgrada koje su zauzimale taj prostor i popunim ga kućama.
Mada mi je malo čudno da kuće koje su bile van kruga glavnog generatora preživeše na istom nivou grejanja samo od dodatnih grejača. Nisam to očekivao. Čitavo vreme sam igrao pod pretpostavkom da dodatni grejači ne mogu da ugreju kuće koliko i glavni generator. Možda, grešim nisam baš gledao u te kuće na kraju a imao sam u podacima da se neki smrzavaju, možda su to bili oni. Ali, to je problem igre koja ne daje podatak koliko ljudi može maksimalno da se ugreje oko generatora.
Prelepa igra, od nekih pola je počela da koči nesnosno na laptopu, 860m nVidia, i to bez obzira koliko sam smanjivao podešavanja. Mora da je neka druga komponenta bila u problemu kao generator poslednjih par dana.
I da najveća zamerka, igra iako ima save game opciju, ispada da je rogue like, jer neki loši planovi ne mogu da se poprave na kraju. Brzo grade i razgrađuju inženjeri, ali loše planove ništa ne može da popravi, a ima dosta stvari za koje igra ili ne pripremi igrača ili mu ne da potrebne informacije. Možda je tako i namerno, ali ja iskreno prvi ne bih igra od početka da mi igra baci neku kosku 30. dana na koju me nikako nije pripremila i da ne mogu da rešim osim da krenem ispočetka.
Takođe, cena 30e, previše, 20e u ovom stanju. Za više mora da ima više sadržaja. Da mi nije kočila i da nisam preterivao sa mikromenadžmentom i da sam pre samog igranja pročitao malo od iskustva drugih igrača, prešao bih je za 5-7sati.