Šta je novo?

Frostpunk

Ajde da i ja dam moj glas po pitanju perfomansi....odlicno sljaka!E sad sto se tice same igre po malo sam razocaran samo zato sto je kratka za ovakav tip!Verujem da ce ovde biti jos scenarija,ali po meni bi trebao neki endless mod,bez skriptovanih desavanja,nego onako kako te zapadne!To bi bilo fantasticno!Volim survival,building igre a ova me jos vise odusevila sa zimskom tematikom!

ROG laptop, kupljen pre skoro 4.5 godine. Win 8.1 na njemu. Ni jedan jedini pad, zaglavljivanje, pucanje. Svaka igra se vrti od prvog dana. Genijalac ti kaze da imaju problem sa konfiguracijama, jer uparuju sve i svasta u kucista. Raspitaj se malo sta ide u ROG i njemu slicnim, pa se opet vrati na moj post, procitaj ga ponovo, pa neces da postujes koje kakve gluposti na forumu.

Nema potrebe da se vredjas, nisam tebe nazivao genijalcem nego coveka sa AK topica. Ali svakako ti je "meni radi, znaci ne moze biti do igre" pretpostavka pomalo naivna.

Additional Notes: Please make sure that you have the latest VC package installed, and - if you're using Windows 7 or 8 - that you have the KB4019990 update applied.

Well... call me a blone...

Posle 10 sati igranja slučajno ukapiram da se zgrade mogu rotirati... na middle mouse buttom.

Sve u redu. I ja sam preterao.

postovanje.gif

Well... call me a blone...

Posle 10 sati igranja slučajno ukapiram da se zgrade mogu rotirati... na middle mouse buttom.

Nah, don't be so hard on yourself :D , koliko sam video nisu to ni ukljucili na listi kontrola :trust:

ROG laptop, kupljen pre skoro 4.5 godine. Win 8.1 na njemu. Ni jedan jedini pad, zaglavljivanje, pucanje. Svaka igra se vrti od prvog dana. Genijalac ti kaze da imaju problem sa konfiguracijama, jer uparuju sve i svasta u kucista. Raspitaj se malo sta ide u ROG i njemu slicnim, pa se opet vrati na moj post, procitaj ga ponovo, pa neces da postujes koje kakve gluposti na forumu.

U rog ide isto sto i u druge kompjutere, nista posebno...

Igra radi, nije problem bio u kompu (sasvim standardno fx6300, asus m5a97, 16gb, asus 1050ti), kao sto vidis imam vise asusovih komponenti nego ti u tom rog laptopu...

Problem je u specificnim zahtevima po pitanju Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015 i jednog updatea (konkretno KB2919355-x64), kada sam to instalirao igra radi normalno...

Sta ti podrazumeva uparivanje svega i svacega u kucista, pc komponente sa jos pc komponenata uz dodatak jos pc komponenata????

Ljudi da li je tacno da je igra veoma kratka? kolko cujem oko 6h da se zavrsi?

Ljudi da li je tacno da je igra veoma kratka? kolko cujem oko 6h da se zavrsi?

Što se sati tiče zavisi na kojoj brzini igraš i koliko ideš u mikromenadžment. Evo ja sam negde na 20+ danu posle... 10+ sati. Ali, pošto ja igram ovakve igre kao puž, neko bi stigao do toga za 3,4 sata, a to je negde pola igre. Stim, da što što si bliži kraju teže je i igraš duže.

Dobro i ja takve igre volim sporije da igram, kapiram da cu moci da izvucem onda 10+ sati barem, bas me razocaralo kad sam cuo 6h

Preživeh i ja osnovni scenario.

Kraj mi se svideo. Ima originalnosti u izvođenju pregleda šta sam sve uradio tokom dana dok smo preživljavali. Išao sam preko vere da smanjujem nezadovoljstvo i povećavam nadu. Ali, nisam na kraju uveo poslednji zakon iz vere, činilo mi se previše, a i ispostavilo se nepotrebno u mom slučaju.

Spasavao sam ljude levo i desno, na kraju sam ih imao 650, ali zbog nekih skriptovanih dešavanja izgubio sam 45-50 do kraja. Zbog tog silnog spašavanja sam propustio par mesta da istražim i uzmem tehnologije, mašine itd.

Kuće nisam gradio od početka samo u okviru 4 kruga koje pokriva glavni generator, ali sam na kraju morao da izvršim demoliranje zgrada koje su zauzimale taj prostor i popunim ga kućama.

Mada mi je malo čudno da kuće koje su bile van kruga glavnog generatora preživeše na istom nivou grejanja samo od dodatnih grejača. Nisam to očekivao. Čitavo vreme sam igrao pod pretpostavkom da dodatni grejači ne mogu da ugreju kuće koliko i glavni generator. Možda, grešim nisam baš gledao u te kuće na kraju a imao sam u podacima da se neki smrzavaju, možda su to bili oni. Ali, to je problem igre koja ne daje podatak koliko ljudi može maksimalno da se ugreje oko generatora.

Prelepa igra, od nekih pola je počela da koči nesnosno na laptopu, 860m nVidia, i to bez obzira koliko sam smanjivao podešavanja. Mora da je neka druga komponenta bila u problemu kao generator poslednjih par dana.

I da najveća zamerka, igra iako ima save game opciju, ispada da je rogue like, jer neki loši planovi ne mogu da se poprave na kraju. Brzo grade i razgrađuju inženjeri, ali loše planove ništa ne može da popravi, a ima dosta stvari za koje igra ili ne pripremi igrača ili mu ne da potrebne informacije. Možda je tako i namerno, ali ja iskreno prvi ne bih igra od početka da mi igra baci neku kosku 30. dana na koju me nikako nije pripremila i da ne mogu da rešim osim da krenem ispočetka.

Takođe, cena 30e, previše, 20e u ovom stanju. Za više mora da ima više sadržaja. Da mi nije kočila i da nisam preterivao sa mikromenadžmentom i da sam pre samog igranja pročitao malo od iskustva drugih igrača, prešao bih je za 5-7sati.

Pa koliko je to sati gameplaya? Bas je kratko. Ja jos nisam ni zapoceo. ako mislis da se moze preci za 5-7h onda to treba ganjati na sale-u za 10€ max.

Iskreno meni licno igra iz koje mogu da izvucem 10h gameplay vredi oko 2-3e, iskreno svako to gleda drugcije u odnosu na finansijsko stanje i mnoge druge faktore, ja cu kako se kaze narodnu verziju da rokam a igru da dodam u kolekciju na steamu jednog lepog dana kada bude kostala 2-3e.

Poslednja izmena:
Zato sam i napisao osnovni scenario. Imaš još dva scenarija koja otključavaš prelaskom prvog. Tj. preživljavanjem određenog broja dana. Tako da imaš još da igraš posle osnovnog scenarija, da to je taj gameplay.

Igrao sam malo igru, svidja mi se za sada, doduse uspeo sam da failujem, nisam znao sta da ocekujem kombinovano sa snalazenjem oko svog mikromenadzmenta... Nema veze rado startujem ponovo. @perafilozof, posto si jedini koji je imao dosta prilike da igra, da li mozda preporucujes neko tweakovanje u custom game? ima par stavki koje mogu da se tweakuju, e sad nisam dovoljno igrao da mogu sam da procenim da li bi igra bila bolja sa nekim tweaks ili je vec pun pogodak sa chalange po defaultu?

Inace da li neko ima problem sa padanjem performansi kako se grad siri? ja sa mojim conf vec sa nekih 100 ljudi sam pao na 40fps, menjanje podesavanja nije nista pomoglo, jer koliko vidim procesor je problem.
Nisam instalirao gameready drajvere za frostpunk ali gledajuci steam diskusije itd ljudi sa i7 i 1080 karticama imaju po 20-30fps na ~500 stanovnika

Poslednja izmena:
Da, kako se gradi grad tako performanse idu u toalet. Meni je na laptopu na 860m, pocelo toliko da koci da je samo ostala rezolucija 1080p. Sve ostalo off i low.

Sto se postavki tice, ja nisam igrao posle prve partije, ali sto se tice nade i negodovanja naroda to je boza moze teze, sto se tice resursa to je pogodjeno kako treba. A hladnoca je vezana za resurse. Vise hladnoce zahteva vise resursa.

Moja komuna trenutno broji preko 250 duša, nisam primetio pad performansi, ali nam polako nestaje uglja. Ovo balansiranje raspoloženjem naroda me podsetilo na legendarnog Krstaša samo što smo tamo imali mnogo više sprava za mučenje pa se i moglo nekako:-devil-: :D

Moja komuna trenutno broji preko 250 duša, nisam primetio pad performansi, ali nam polako nestaje uglja. Ovo balansiranje raspoloženjem naroda me podsetilo na legendarnog Krstaša samo što smo tamo imali mnogo više sprava za mučenje pa se i moglo nekako:-devil-: :D

HAhahaha koji kralj!

Preživesmo. Kraj je ispao gorak i skrnav, ali ipak dobrodošao. Ostala je živa samo šaka jada fanatika, a bilo nas je i preko 500 u jednom delu igre. Za sledeći prelaz planiram sve drugačije.

1.jpg 2.jpg

Usao sinoc oko 23h da probam malo i evo sad cu na posao :d
Strasna igra! Dugo nisam bio zakucan za ekran ovoliko. Stigao sam do 26 dana i totalni haos je u gradu. Najveci probelm imam so coal-om. Krenucu ispocetka jer mislim da cu pucu za jos 3 dana. Ovako cu malo pametnije da pocnem od day 1.

Haha, odremaj malo na poslu, možda ćeš bolji menadžer biti kad počneš iz početka :)

Računaj da sa 400-600 stanovnika ti trebaju zalihe od ~5500 uglja, ako imaš jednog automatrona da rudari kad ljudi više ne mogu, ~3500 hrane do kraja. Moraćeš da izgradiš oko 20 dodatnih magacina za resurse. Njih možeš da gradiš na obodu kratera. Nije logično, ali tako je napravljena igra, jer se resursi teleportuju.

Poslednja izmena:
Evo sinoc krenuo opet i sad zavrsio. Preziveli smo :D 551 dusa od toga mi je skoro 50 poginulo spasavajuci masine u rudniku pred kraj. Kraj je bio intezivan ali sto se resursa tice mogao sam da izguram jos 5 dana ja mislim jer sam se naucen jucerasnjom propascu ovog puta ozbiljnije organizovao. Imao sam 6 robota koje sam pred oluju usmerio na rudnike uglja. Jedino drva nisam imao. Takodje sam pred oluju usvojio zakon o supi za svaki slucaj. Isao sam na faith varijantu i imao sam svega 33 londonersa.
Jedva cekam da probam arc misiju.
Odlicna igra nemam zamerki.

Dobra je igra ali malo mi je atmosfera depre. :)

@nikornla haha :D danas i sutra ladovinarim :p
Video sam malo onu arks misiju i ne deluje mi nista drugacije od prve misije. Neki endless mode bi mi bio zanimljiv sto ovde nema.

Vrh Dno