Šta je novo?

Frontier Venus VE17M

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Zbog manjka prostora i "lepog vremena" u potrazi sam za nekim lepim desktop (polozenim) kucistem. I izbor je pa na Frontier Venus VE17M

Meni izgleda sasvim pristojno i iznenadjujuce lepo?
Interesuju me vasa misljenja i mozda neki drugi predlozi.

Hvala i pozdrav

Bio sam u stisci sa vremenom pa nisam stigao da editujem, pa ako moze neko od moderatora da spoji ova dva posta u jedan. Ono sto je bitno koliko sam mogao da zapazim je da u to kuciste staje full ATX ploca i napajanje standardnih dimenzija (PSU Frontier 400W, ATX, 24pin, Retail - koje bih naravno zamenio :D). Evo i unutrasnjosti:

Hvala jos jednom

Znam, znam :S: To je zapravo prva cenovna kategorija. A ovo moje od 27, 28 evra sa napajanjem je od prilike 4-5 kategorija. :S: Ali mi je i dalje zanimljivo. Jos koji komentar je i vise nego dobro dosao.
Hvala

Za tu pa i za vecu lovu ovaj Frontier izgleda super, ovaj Chieftec koji sam naveo je pravljen vise za neke multimedijalne masine. Ako pazaris Frontier i ako mozes zameni samo napajanje.

Jos koji komentar je i vise nego dobro dosao.

Na jednu stvar obrati paznju :

ta dva mesta za ventilatore pozadi nisu 80mm već 60mm ! (iako na sajtu piše da jesu) što će ti povećati ili nivo buke ili temperature u kućištu.

Sve u svemu, ako ćeš u to da stavljaš full ATX (a bogami i mATX) ploču, računaj da ćeš morati da se hvataš dremela (loša pozicija za HDD (bilo ispod 5.25 uređaja gde nema ni trunke strujanja ili iznad ploče gde opet ima problematično pasivno hlađenje obzirom da su one dve 60mm ispod te lokacije), prekidač napajanja sakriven ispod prednje maske, ventilator na napajanju će ti izbacivati topao vazduh naniže ?!?, svetleći prsten oko power dugmeta i dodatni led koji ima istu funkciju ?!?, lošiji mehanizam skrivenog DVDa ...).

Jedan reinforced cutting wheel za dremela i malo kalaja za lemilicu i ispraviš sve ove nedostatke (naravno, dok okrećeš ventilator u napajanju istovremeno promeniš i samo napajanje :d).

Plastičan izgled nećeš moći da mu promeniš šta god mu radio. :S:

Poslednja izmena:
Hvala na savetima, stvarno su dobro dosli! Za pocetak ce u to kuciste ici "Moja masina". S tim sto bih hdd stavio ispod optike sa nosacima za 5.25" i sa ventilatorom koji se kaci na sam hdd (a i bice neki koji se manje greje od ovog Maxtora traktora). Napajanje ce sigurno biti neko brendirano, recimo Antec BP500U ili neki OCZ 500w. A sto se tice mehanizma za skriveni DVD, ostaje mi da budem pazljiv. Hvala jos jednom!

Vrh Dno