Šta je novo?

Frontier kuciste

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Da li je Frontier kuciste sa napajanjem od 400w dovoljno za Athlon X2 4800 i GF 7600?
Mislim, prodavac mi je rekao da bi to kao radilo 5 minuta, a mozda i duze? Da li je to tacno i koliko trose ove dve komponente?

A zashto bi uopshte rizikovao sa takvim komponentama?

Uzmesh sigurno napajanje i sam si siguran da nece doci do nepredvidjenih situacija.

Pa nije za mene. Da je za mene, uzeo bih. Zanima me da li je neko imao iskustva sa takvom kombinacijom i da li to moze solidno da radi?

Verovatno bi radilo, ali je bez veze da procesor bude 15 puta skuplji od napajanja, a tek kad se uporedi sa cenom cele konfiguracije. Bolje da uzme nesto slabiji procesor, i onako 4800 nije best buy u toj cenovnoj klasi, a da uzme bolje napajanje od oko 30. Pojavila su se sad LC 5450, 450W, 12cm fan, ili bilo koji DTK, CM, TT...

Pazi sami X2 AMD CPU i nisu neki potrosaci struje.Ali,ako neko uzima X24800 pretpostavljam da nece na njega da stavi GF7100GS ili 1 HDD od 80gb.Nije i da su nove GF8 iz srenje klase neki potrosaci stuje,ali kad se sve to nakupi,tesko ce napajnje koje sa kucistem kosta 2400 din da ostvari stabilan rad,a i ako poradi neko vreme pitanje dokle ce.E sad ne znam da li si ikada video plocu kojoj se bridge polako topio od loseg napajanja.Ja jesam par komada,racuna se u mehanicki kvar,ne priznaje se garancija...Frontier mi je fino sljakao sa sempronima i GF7300GT DDR2 sa jednim hdd160 i jednom optikom.Mislim da mu je to i kranji domet.Uzmi minimum neko kuciste koje sa napajanjem kosta oko 50E,a najbolje da je da samo napajanje kosta preko 50E(to opet zavisi od izbora graficke karte,broja i velicine HDD,kao i ostalih periferija).

Poslednja izmena:
Radice i sa tim napajanjem,ali je preporucljivo da uzmes neko kvalitetnije napajanje.

( licno sam probao X2 3800+,1GB DDR2,HDD 250GB,DWD-RW,7300GT na Frontier napajanju 400W - maltretirao sam masinu ceo dan i nije posustala :-devil-: :-devil-:,sem sto se sve jako grejalo )

Procesor nece da ti pravi probleme,ali grafika verovatno hoce zato uzmi neko skuplje napajanje.
ako nista kvalitetnije je.Frontier zna da se istopi na ploci.Kao sto to rece kobaya mehanicki kvar nema garancije!

Takvi racunari rade na Blueberry 400W. To je ono sto mogu da ti kazem, e sad kakav je Blueberry, po mom misljenju za gratis proizvod - extra, u odnosu na Frontier, ne znam!

~20€

Kupio sa Chieftec GPS-400AA-101 A
Koliko ovo napajanje vredi?
Kod Chieftec uvoznika trenutno oko 40e (dilerska bez PDVa).
Verovatno stariji ulaz jer je model od 450W skuplji za par evra.

Nazad
Vrh Dno