Šta je novo?

Frontier Aurora 09 Black...

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Sta mislite o ovom kucistu? (desno)
09a_01_w.jpg

Prvenstveno me zanima kakva su vasa iskustva sa njim, tj da li je lim dobar i kakvo je napajanje, kao i generalan utisak koje je kuciste ostavilo na vas. Planiram da ga kupim u PC Centru (cena ~24 evra). Samo bez komentara stekaj pare, kupi nesto skuplje - svidja mi se ovo kuciste i planiram malo da ga "sredim" ;)

Poz

P.S. Nasao sam ovaj mini-review na srpskom gde je pre skoro godinu dana bio "Best-Buy"
http://testovi.tehno-trend.co.yu/cases/frontier-aurora/

Poslednja izmena:
1. Zesce se tripujes, ja kad odem kod nekog tek tada skontam koliko je moja aurora masivna naspram drugih jadnijih.
2. Nisam imao nikada taj slucaj. Iscimaj ga vise puta dak ne pocne da klizi ili ga namazi svinjskom mascu :d
3. Brzina ubija! Lim samo secne. A i nisi ti marli, tako da ne brini.
4. E ovde si u pravu, kao sto rekoh ja moja polomih...

1. Verovao ili ne, moram da skinem graficku da bi stavio HDD! To mi se nije desilo na starom kucistu. Isto tako moram da skinem drugu stranu kucista da bih mogao da stavim IDE kablove u IDE konektore (zarotirani su mi za 90 stepeni i na ovom kucistu jako je nezgodno). Al opet, ovo su samo sitnice i varira od ploce do ploce ;)
2. Proradio je - ugao stiskanja nije bio dobar :d
3. True, ali kako cu drugacije da iscimam limove sa PCIa?
4. BTW, volim sto se otvara za citavih 100 stepeni :)

Poslednja izmena:
Ja sam imao ovakvo kuciste pre jedno godinu dana. Kupljeno je bilo pre jedno 2 ipo godine u PC centru. Jedno od prvih Aurora modela. Jedino sto me je odusevljavalo kod tog kucista je sto je za kinezom od 300W guralo sve i svasta ( 2 opticka uredjaja, 2 Hdd-a, Barton, 1GB DDR, 5900xt) i radilo bez problema. Jedino sto je za hladjenje komponenti bilo ocaj, jel je sve sabijeno i tesno.

BozicBata je napisao(la):
Ja sam imao ovakvo kuciste pre jedno godinu dana. Kupljeno je bilo pre jedno 2 ipo godine u PC centru. Jedno od prvih Aurora modela. Jedino sto me je odusevljavalo kod tog kucista je sto je za kinezom od 300W guralo sve i svasta ( 2 opticka uredjaja, 2 Hdd-a, Barton, 1GB DDR, 5900xt) i radilo bez problema. Jedino sto je za hladjenje komponenti bilo ocaj, jel je sve sabijeno i tesno.

...ali resen je problem sa hladjenjem u novoj reviziji kucista, tj dodata je providna strana i vent, kao i pozadi mesto za 80, 92 i 120mm fan ;)

I da dodam ako se stavlja HDD fioka direktno udara u matičnu ploču, čak i kada je na najvišoj lokaciji (bar dve različite fioke nisu mogle da se uglave pa smo batalili tu varijantu prilikom montaže)

"Staklo" tj. pleksiglas se skida tako što se prema sebi povuče crni(beli) trougao, a zatim pažljivo bočni "zubići" stakla izbace iz ležišta.

Prednja dva USB konektora jesu u funkciji, ali je gornji preblizu rama/ivice tako da je praktično teško upotrebljiv.

edit1: skidanje "stakla" sam napomenuo zbog skidanja raznih stikera i stavljanja ličnih džidža-bidža.

Poslednja izmena:
Ljudi meni ovo izgleda kao i svako kinesko kuciste, samo sto napred svetli i to je to. Unutra nema mesta uopste. Hladjenje je takodje skoro nikakvo. Ne bih se usudio da ukljucim komp sa ovim napajanjem. Dati skoro 30e za ovo...mislim da je bolje steknuti jos malo parica pa kupiti nesto pristojno.
I ja imam kineza koji modifikovan skroz i planiram da kupim kuciste ali "pravo" .

ExR je napisao(la):
Ljudi meni ovo izgleda kao i svako kinesko kuciste, samo sto napred svetli i to je to. Unutra nema mesta uopste. Hladjenje je takodje skoro nikakvo. Ne bih se usudio da ukljucim komp sa ovim napajanjem. Dati skoro 30e za ovo...mislim da je bolje steknuti jos malo parica pa kupiti nesto pristojno.
I ja imam kineza koji modifikovan skroz i planiram da kupim kuciste ali "pravo" .

Tebi mozda izgleda, ali nije...
Video sam kombinacije nForce4 + AMD Athlon 64 - 3000 (i sve ostalo) kako savrseno rade na Frontier 400W napajanju...

Ajd da probam sumarno da odgovorim...

Ja stvarno ne znam otkud primedbe da je kućište malo, moj je utisak da prostora ima sasvim dovoljno. Već sam napisao kako onaj bočni ventilator doprinosi dobrom hlađenju (moji hardovi retko idu iznad 35°). Kablovi su lepo složeni i uz ovo iz potpisa baš ima prilično prostora za cirkulaciju vazduha u kućištu.

Inače, na mom "svetlećem" ventilatoru ima 4 rupe za led diode, ali su ugrađene samo tri. Ja sam mislio da to tako treba jer bi mi četvrta baš blještala u oči.

Ja IDE kablove redovno stavljam bez većih problema sa samo jednom otvorenom stranom.

Sa power dugmetom nikad nisam imao nikakvih problema.

Meni, nažalost, kako valja jedino radi taj gornji teško dostupni prednji USB. Doduše, uspevam u njega da utaknem i MP3 player (blesavo, ali MP3 player radi i na prednjem donjem, dok ni jedan drugi uređaj na njemu neće ni da bekne).

USB vratanca su shit. Uopšte, plastika je prilično loša. Lim je, bar kod mene (vidim da ima raznih verzija "iste" Aurore), natprosečan.

Za lim unutra sam rekao i upozorio - UŽASNO OŠTAR. Čudim se komentarima da nije baš toliko oštar, ja oštriji ne videh. Mrzi me da palim svetlo da proverim ali mislim da još imam ožiljak na ruci.

Meni se sa Aurora 350W kad CPU sa 900 MHz dignem na 2.2 GHz napon na 12V grani promeni za 0.06V - to je spektakularno stabilno čak i u poređenju sa mnogo zvučnijim imenima (sudim po podacima koje su ljudi navodili na ovom forumu, za Chieftec i sl). Jedino sam veoma skeptičan kako bi se ovo napajanje ponašalo sa nekom novom jakom grafičkom karticom, standardne stvari tera bez problema.

I ja imam PC Centar logo. Ne smeta mi, lepo je dizajniran (a što reče, kod njih sam i kupio većinu stvari, nekad su mi bili najbliža radnja u komšiluku).

Uf, juce sam se gadno isekao na lim na kaziprst - evo sam imam zavoje i gluposti :S: :mad: Jok, lim nije ostar :wall:

Kuciste jeste malo, i po defaultu se ne tripujem - nece da mi stane DVD citac u 4tom slotu jer mi udara u maticnu! Ali ok, razumem, gotivim kuciste iako ima ovaj major flow...

BTW, napajanje je cudo - tera konfu iz potpisa + Pioneer 119s dvd citac + 2 fana u boji...

Dorry je napisao(la):
Uf, juce sam se gadno isekao na lim na kaziprst - evo sam imam zavoje i gluposti :S: :mad: Jok, lim nije ostar :wall:
I sad ti ostaje da se nadaš da Kinez koji je sklapao kućište nije imao ptičji grip. :d

Evo, sad sam pogledao, još uvek imam ožiljak, verovatno će i ostati - trajna uspomena na Auroru. :mad:

Lepo si ga sredio :) :type:
Koliko ti znaci taj fan napred i sto nisi stavio pozadi 120mm( ja bash trazim jedan takav) ,)

Dorry je napisao(la):
BTW, napajanje je cudo - tera konfu iz potpisa + Pioneer 119s dvd citac + 2 fana u boji...

My 2 cents: Ulozio si lepe novce u konfiguraciju, i onda si sve to spakovao u kineza od 25€? Mislim da takva konfiguracija zasluzuje i bolje kuciste i bolje napajanje.

Alexandar je napisao(la):
My 2 cents: Ulozio si lepe novce u konfiguraciju, i onda si sve to spakovao u kineza od 25€? Mislim da takva konfiguracija zasluzuje i bolje kuciste i bolje napajanje.

Pa znas kako, imao sam mnogo gore kuciste od ovoga - nesto sam ga modovao i lim se skroz iskrivio na zadnjem delu. Pored toga, nema se para za nesto jace - i ja bih hteo da imam neki chief sa 420W, ali to ipak kosta $$$... Mislim da je cena oko 80 evra :S:

Ok, necu da ulazim u tvoje razloge, ali kad pravis kucu, pravis je od temelja, a to je u ovom slucaju kuciste i napajanje.

BTW Chief 420W se moze naci za manje novaca ~60€

Znam, imao sam chief od 420W koji je nazalost crko :( Dobio sam chief od 410W nazad (onda je bila nestasica onih od 420W), koji nije hteo da radi sa mojim kompom (non-stop se gasio) i prodao sam ga. Imao neko vreme kineza od 350W i evo sada frontier napajanje od 400W... Al bolje da ne idem previse u offtopic.

Poslednja izmena:
ironmanbg je napisao(la):
Lepo si ga sredio :) :type:
Koliko ti znaci taj fan napred i sto nisi stavio pozadi 120mm( ja bash trazim jedan takav) ,)

Napred su dva ventilatora od 80mm, a pozadi jedan ( jer mi je on bio pri ruci ). Mislim da najveci posao obavlja ventilator sa strane ( koji se na slici ne vidi ), a koji se nalazi tacno u pravcu kulera za CPU.
Mislio sam da isecem stranicu i stavim plexiglas. Da li ima da se kupi ovakva gotova stranica ( nezavisno od kucista ), da se ne bih cimao ?

Evo da se i ja javim :)
Malo mi je žao što si već kupio to kućište... Ja sam uzeo isto Frontier, ali Sporting! Preterano je! Uzeo sam ga posebno zbog providne stranice koja ima u sredini vent. i svetli u 3 boje koje se prelivaju... :)
Ovo je već drugo kućište koje sam uzeo od Frontiera :D baš su lepa... Ali mi je ovo nekako najlepše...
Nisam našao sliku, ali imam link, pa koga zanima nek pogleda...
http://www.frontier.com.tw/htm/product/08a/sporting.htm#

Sve mi je super stalo u njega,USB vratanca su lepo odrađena, kao i dugme za paljenje... Imam onu verziju SIVO-CRNO.
Moja preporuka za Frontier :)
:wave:

Znam, sporting je isto ok, ali meni je trebalo jedno kuciste koje je skorz crno, jer svi ostale periferije su mi (skoro) crne, a + ovaj je i malo skuplji ako se ne varam + pored toga je jos i MIDI tower, tj iste velicine kao i Aurora ;)

Da... u pravu si, meni se svideo zbog malčicko modovanog dizajna, znači već je malo našminkan, pa ne moram ja :) A i JAKO mi se svidja ta providna strana... a pogotovo cooler u boji :) Nisam znao da i Aurore ima sa tim...
Anyway, super su oba, slične cene, ista firma :)
pozzz

LiLa je napisao(la):
Jel si t inapravio ove rupice sa starne i mesta za ventilatore?ako jesi kako si to ucinio?

Ne tako sam ga kupio :banana: Na koja mesta za ventilatore mislis ?
Jedino sto sam ja "modovao' na kucistu su stealth drajvovi, a uskoro ce ( valjda ) biti i providna bocna stranica :whip:

M-tech je napisao(la):
Jedino sto sam ja "modovao' na kucistu su stealth drajvovi, a uskoro ce ( valjda ) biti i providna bocna stranica :whip:
Pa one rupice sa leve trane kucista.Nego kako si modovao te stealth drajvove?

P.S. meni se licno vise svidja ovako bez providne strane.nekako prefinjeno jos neki crn tft pa da bude bombona. ,)

M-tech je napisao(la):

Pa dobro, majku mu, vec 20 minuta gledam ove fotke i ne kontam kako ti izbacujes vratanca za drajv, tj gde ti je dugme eject na drajvovima??!??!?!? Da nije mozda tamo gde bi trebao flopi da ide (one round-thingies)???!?!??!

Svaka cast na modu, ali savetujem ti da se poigras sa pleksiglasom, i to ne samo bocnu stranu, vec i gore da stavis pleksi - opasno ce izgledati, veruj mi! ;)

Evo i ja sam uzeo Auroru>mada mislim da je moj malo stariji model.napred ima samo jedno mesto za kuler isto kao i pozadi(8.9.12-i napred i pozadi)stranica mi nije providna(pise na kutiji da je opciono).a da ima i dva prazna mesta na stranici za kuler(jedna 8, a druga 8,12)

Vrh Dno