Šta je novo?

Frontier Aurora 09 Black...

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Sta mislite o ovom kucistu? (desno)
09a_01_w.jpg

Prvenstveno me zanima kakva su vasa iskustva sa njim, tj da li je lim dobar i kakvo je napajanje, kao i generalan utisak koje je kuciste ostavilo na vas. Planiram da ga kupim u PC Centru (cena ~24 evra). Samo bez komentara stekaj pare, kupi nesto skuplje - svidja mi se ovo kuciste i planiram malo da ga "sredim" ;)

Poz

P.S. Nasao sam ovaj mini-review na srpskom gde je pre skoro godinu dana bio "Best-Buy"
http://testovi.tehno-trend.co.yu/cases/frontier-aurora/

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
Pa dobro, majku mu, vec 20 minuta gledam ove fotke i ne kontam kako ti izbacujes vratanca za drajv, tj gde ti je dugme eject na drajvovima??!??!?!? Da nije mozda tamo gde bi trebao flopi da ide (one round-thingies)???!?!??!

Da u pravu si. Round-thingies su tasteri. Ima ih 3 ( jedan je rezervni )
:eyebrows:

Zato i jesu stealth drajvovi.

Jel neko mozda probao ili video kod nas Gladiator ili apod modele?Mnogo mi je mocan ovaj gladiator samo neznam da li su te rupice cisto ukrasne(sto je ok) ili bezveze propustaju buku kucista u sobu?

Kupio sam nedavno Auroru i zadovoljan sam.Ipak imam jedan problem.Nisu mi povezali lampicu koja pokazuje rad harda i prednja dva usb-a.Moram to sam da uradim a nikad to nisam radio.Imam gygabayt plocu ga-m56s-s3 i u uputstvu za nju sam procitao gde trebam da ubodem za lampicu a gde za usb.Ipak za lampicu postoji + i - a za usb gomila nekih dx- i dx + i power i nema pojma kako ja da znam koji kabal gde trebam da ubodem i koji je od kucista kablic za sta.Moze li neko ko je ovo vec radio da mi pomogne i objasni kako da to ispravno povezem i koji kabal gde da ubacim.Jos jednom kuciste je frontier aurora black o kome se ovde vec raspravljalo.Unapred hvala

Kupio sam nedavno Auroru i zadovoljan sam.Ipak imam jedan problem.Nisu mi povezali lampicu koja pokazuje rad harda i prednja dva usb-a.Moram to sam da uradim a nikad to nisam radio.Imam gygabayt plocu ga-m56s-s3 i u uputstvu za nju sam procitao gde trebam da ubodem za lampicu a gde za usb.Ipak za lampicu postoji + i - a za usb gomila nekih dx- i dx + i power i nema pojma kako ja da znam koji kabal gde trebam da ubodem i koji je od kucista kablic za sta.Moze li neko ko je ovo vec radio da mi pomogne i objasni kako da to ispravno povezem i koji kabal gde da ubacim.Jos jednom kuciste je frontier aurora black o kome se ovde vec raspravljalo.Unapred hvala

Ako pogresno povezes LED HDD kabl neces napraviti nikakvu stetu - LEDica jednostavno ne radi (u tom slucaju samo okrenes polaritet kabla).
Kod USB-a moras tacno povezati.
Prvo, prikljucke za 2 USB-a.
Koriste se 4 prikljucka za svaki usb.
Jedan je VCC ili power,
drugi je dx-
treci je dx+
cetvrti ground.
Dakle, kablic (kuciste) VCC1 povezes sa VCC ili power na ploci za USB1.
Tako ides redom sve kablicke za USB1 sa kucista na odgovarajuce prikljucke na ploci za USB1.
Onda sve ponovis za USB2.
Problem je sto za ovo treba minut vremena u praksi, a mnogo vise da se objasni.

Najbolje je da napises tacne oznake na USB kablovim (kuciste) i oznake za USB prikljucke na ploci, pa da probamo konkretno...

kod mene je ladno ista ploca,evo kako se povezuje (usb),znaci drugi isto tako samo na drugo mesto,mislim da moze i odmah ispod ali nisam siguran.

p.s pin 9 i 10 ostaju slobodni 9 je onaj u drugom donjem redu sto nema iglicu (samo prazno mesto)

Prilozi

• DSC00082.JPG
    DSC00082.JPG
    310.8 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Vrh Dno