Šta je novo?

Front usb kabl

jmilovic

Poznat
Učlanjen(a)
20.10.2021
Poena
41
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600x & esports duo
Matična ploča
B450 Tomahawk max
RAM
HyperX predator 16GB DDR4 CL16 x 2
GPU
Palit rtx3070
Storage
Samsung ssd 970 EVO plus 1tb
PSU
Thermaltake Smart RGB 700W
Kućište
NZXT H510i
Monitor
DELL G3223D
Miš & tastatura
ASUS ROG STRIX SCOPE & Logitech G602
Mobilni telefon
S22 ultra
Pozdrav svima,

da li neko zna gde moze da se nabavi kablic sa slike.

Da napomenem ako je vazno, ploca je msi b450 tomahawk max
Kuciste nzxt h510i

Sve zivo pretrazih i nema 🙄🙄20230404_232036.jpg20230404_232043.jpg20230404_232050.jpg🙄

Možda da nabudžiš nekako sa ovakvim kablovima:

Ili probaj kontaktirati korisničku na sajtu ili NZXT Balkan, kaži da je prestao da radi, možda ti pošalju zamenu, samo nemoj poslati sliku sa iskrivljenim pinovima.

Poslednja izmena:
Pa ovo izgleda da bi zavrsilo posao, medjutim shipping izadje skuplje nego kabli. Ali ako ne nadjem nista
onda ce morati to da bude resenje. Nervira mi zvrji mi rupa u kucistu.

A poslao sam i nzxt poruku na fb, pa cemo videti da li ce odgovoriti.

Hvala svakako

Viđao sam slično na kupujemprodajem, pretraži: usb front panel, usb bracket, usb 19 ili 20 pin kabel i slično. Vidi i aliexpressu, nešto će valjda iskočiti povoljno

AliExpress ( 3-5$ )
H1111Z Connector USB 3.0 Panel Mount
Single Port USB 3.0 Front Screw Mount Panel

Jedno pitanjce.
Kupio sam kuciste koje na frontu ima konektore:
-USB-C 5gb 1kom
-USB-3 tip A 5gb 2kom
I na kucistu imam dva konektora za prikljucenje na maticnu plocu, u pitanju su ovi konektori:
USB-3.jpg

Treba da kupim novu maticnu pa me zanima da li moram oba konektora da prikljucim da bi mi radili i usb-c i usb3 tip a konektori ili je dovoljan da prikljucim samo ovaj usb 3.0 header ?
Na internetu citam da je ovaj type-E konektor samo za usb-c, ali na plocama koje gledam da kupim nema taj konektor nego samo ovaj standardni usb 3 header.
Takodje da li bih mogao dobiti brzinu od 10gb preko ovog usb tip c konektora (iako na specifikacijama kucista pise 5gb) ako kupim plocu koja ima 10gb konektor (jer sam negde procitao da usb-c kabl i konektor od 5gb moze da tera i 10gb sa postojecim rasporedom zica.

Evo sad gledam da na najskupljim z790 plocama postoji taj interni type-e konektor ali samo do 5gb tj usb 3.2 gen1 (dok pozadi na ploci ima usb 3.2 gen 2x2 tj 20gb), sto to nije identicno kad je ista ploca, jedino mi pada na pamet da ploca i procesor nemaju dovoljan protok tj data lanes da guraju vise od jednog 20gb konektora.

Evo da odgovorim sebi, pa mozda nekom moglo da bude od pomoci.
Usb-c konektori na kucistu imaju svoj type-e konektor za spajanje na maticnu plocu i ovaj konektor imaju samo skuplje ploce i samo jedan usb-c konektor kucista se moze povezati na plocu, znaci nije kao na usb3 i usb2 konektorima gde mogu dva konektora na kucistu da se povezu preko jednog kabla na maticnu plocu.

USB3/3.1 (onaj plavi) može dva kanala na kućištu. obično su USB-A ali može i 2xUSB-C ako ima konektore. USB-C je samo format fizičkog priključka.
USB type-e konektor može samo jedan kanal i obično ide sa USB-C priključkom na kućištu. Brzine su različite ali na naj novijim pločama USB-3.2 ili 3.1 gen 1 ili gen 2 što je gotovo isto što i USB 3,2
Moja ploča nije nešto naročito, stara neki 5 godina i ima jedan type-e konektor za USB 3.1 gen 2.

USB3/3.1 (onaj plavi) može dva kanala na kućištu. obično su USB-A ali može i 2xUSB-C ako ima konektore. USB-C je samo format fizičkog priključka.
USB type-e konektor može samo jedan kanal i obično ide sa USB-C priključkom na kućištu. Brzine su različite ali na naj novijim pločama USB-3.2 ili 3.1 gen 1 ili gen 2 što je gotovo isto što i USB 3,2
Moja ploča nije nešto naročito, stara neki 5 godina i ima jedan type-e konektor za USB 3.1 gen 2.
Pa i ja hocu da uzmem neku plocu sa 10gb internim type-e konektorom, pa me zanima da li ce ici svih 10gb na usb -c konektor od mog kucista koje ima u deklaraciji 5gb, koliko mi se cini 5gb i 10gb imaju isti broj zica u konektoru/kablu. Tek za 20gb imaju two lanes.

Nazad
Vrh Dno