Šta je novo?

Front Panel Audio - SB Live 5.1 feat. CM 690 = big problem

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime imam Creative Sound Blaster Live 5.1 muzičku i Cooler Master CM 690 kućište koje ima front panel (koji radi) ali ne znam kako da povežem Live sa front panelom. Kao što svi znate CM690 ima 2 priključka za front panel (HD i AC97) i HD radi lepo sa integrušom, ali nigde na netu ne mogu da nađem šemu kako da povežem treći konektor (samo žičice) sa Live-om.

Svaki predlog je dobrodošao pošto me jako smara da se non stop zavlačim iza kućišta da utaknem mikrofon, a i ovaj kabl koji imam na stolu za mic me jako nervira :)

mora da moze da se poveze. meni je sumnjiv onaj red jumpera uz desnu ivicu kartice (ono sto gleda prema diskovima). ona manja odvojena grupa ima oblik koji ima i HD audio prikljucak. skini upusttvo sa neta ako nemas kod sebe pisanu varijantu...

I vama cu da posavetujem isto sto i na tom topicu...
za potrebe skype-a isl (za sta inace treba front panel) je svaka integrisana vise nego odlicna..
znaci povezete integrisanu i namestite skype da koristi nju i kraj.

mora da moze da se poveze. meni je sumnjiv onaj red jumpera uz desnu ivicu kartice (ono sto gleda prema diskovima). ona manja odvojena grupa ima oblik koji ima i HD audio prikljucak. skini upusttvo sa neta ako nemas kod sebe pisanu varijantu...

Na upustvu nema apsolutno ništa o pinovima. Ima samo detalj da se taj red pinova kači na front panel, ali nema raspored pinova :(

Koliko znam, ne može... I ja sa X-Fi imam isti problem. Gledao sam po netu, jedino rešenje je baš Creative front panel... Postoji i mogućnost da se budži nešto sa nekim lemljenjem žica, sečenjem, konektorima, ali mi ne pada na pamet...

u tom slucaju poslusaj danijel00... integrisana zvucn je skroz dovoljna za skype. jedino ako hoces da se igras sa sluskama...

Ne razumem kako je ovo rešenje mog problema??? Aj pojasni mi molim te.

Ako ja dobro razumem tvoj problem... Ti zelis da ti front panel na kucistu ide u SB Live!. Barem ja to zelim. Na svom kucistu :) Elem, ovaj kablic ide u SB (mikrofon i line out). Onaj zenski prikljucak je za zvucnike (oni su stalno utaknuti), a onaj deo sa pinovima ide u kabl za front panel. Kad sve lepo povezes trebalo bi da zvucnici rade kad sluske nisu utaknute, sluske i mikrofon povezujes preko front panela (u SB naravno) a pozadi nista ne cackas.

Razumeo?

zar je nemoguće naći šemu za ovaj SB Live 5.1 koje žice su za šta. Kapiram da mi je dosta samo 5 žica (2x levi, 2x desni i jedna masa)...Ovo mi je sve neko budženje...I ovako pokušavam da posakrivam kablove a sad moram i ovo da tražim i provlačim. A sebi postavljam pitanje "Koliko je SB Live 5.1 bolji od ovog Realtek ALC885 kog imam na DFI-u?"

Koliko je bolji SB? Mnogooooooo... Startuj npr. neku igru sa 3D zvukom pa ces da vidis. CoD4 je neuporedivo bolji sa SB. A mislim da nam je jedino resenje ovo sto sam ponudio. Ako ne mogu da ga nadjem u Srbiji napravicu jedan ovakav dodatak. Kad sam presao sa integruse na SB video sam (bolje reci cuo sam) sta sam sve propustao...

Poslednja izmena:
Vrh Dno