Šta je novo?

front page ili ...

computer-0

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
604
interesuje me koji programcic tipa front page, mogu iskoristiti da napravim jednostavnu web prezentaciju , a da je bar trenutno dozvoljen.mozda je i front page dozvoljen a ja ne znam za fintu,ne zamerite nov sam.

thanks !

Kako to mislis da je dozvoljen ?

Da "prevedem", mislim da moze da se pita teoretski, nista se nelegalno niti trazi niti nudi: da li neko prilikom postavljanja na neki domaci ili strani server proverava da li je prezentacija/web strana radjena legalnim softverom ?

front page ili

drapin je to super shvatio,a ja lose pitao,molim vas za misljenje ... :cigar:

computer-0 je napisao(la):
drapin je to super shvatio,a ja lose pitao,molim vas za misljenje ... :cigar:
moze da se provali da je radjeno u fp-u ako ne sklonis meta tagove koje on ubacuje, al' ne vidim kako bi moglo da se provali da je program... khm, khm...
ipak je htm samo textualni fajl, mada ko zna... microsoft je to... 😀
btw, ranije verzije su ubacivale meta tag kod svakog cuvanja fajla, a ova uz office xp ih pravi samo kad se pocne nova strana i ne vraca ih kad se jednom obrisu. kol'ko se secam... :d

Ma ja mislim da nemoze da se provali, mada sto kaze Bahati microsoft je to...
Ako postoji to ne negde u Meta Tags, a to mozes slobodno izbrisati...

Poz.

ok

ma sve je to ok,brisanjem meta tagova,negde mi ga recne,pa nisam u situaciji da ga iskontrolisem,i onda ne prikaze sve.naivna je varijanta da i kada se otvori :guitar: u pad-u da se obrise samo prvi red gde u principu i pise fp!

Ne kapiram te bas....

Kad uradis stranicu u fp-u i otvoris sa notepad-om na vrhu imas :

<html>

<head>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>New Page 1</title>
</head>

Umesto svega toga mozes da stavis :
<html>
<head>
<title>Naslov sajta</title>
</head>

Znaci ono sto je obavezno je da pocinje sa <html>, pa onda <head>, onda <title>, pa </title> i onda </head>....

pozle toga normalno ide <body>, pa kod...

Nadam se da sam bio jasan ?

Poz.

Nazad
Vrh Dno