Šta je novo?

Front kamera prestala da radi redmi note 10 pro

Vojotic

Poznat
Učlanjen(a)
09.03.2022
Poena
25
Cao svima,
Pre tri dana sam updejtovao na miui 13 sa android 12 verziojom preko sistemskog updejtera i primerio sam, posto koristim face unlock, da nekao laguje dok otkljucava ekran(na miui 12.5 radilo fantasticno) . Kad jutros front kamera prestala da radi. U stvari kad se prebaci sa back kamere na front zamrzne ekran. Takodje uopšte ne radi ni sa aplikacijama viber, duo....itd. probao sam clear data i cache, reboot, ali nista. Malo sam guglao i kazu da je problem sa novim miui 13, ali da je moguce da je pregorela neka memorija na maticnoj ploci.... Da li je neko imao ovaj proble i da li mozda postoji neko softversko resenje.?? Sve ostalo radi kako trena
Screenshot_2022-03-09-14-21-08-956_com.android.camera.jpg

Format bi resio problem vrv ali ja bi preko suita njihovog potpuno flesovao rom od nule.

Druze svaka cast na brzoj reakciji...samo sto ja nisam u materiji za flesovanje..to bi morao neki serrvis...
Btw "Format bi resio problem"..jel ovde misls na factory reset?

Factory bi trebao da resi. Probaj i da clearujes sve, ocistis sve kroz cleaner, ispraznis telefon do 0 dok se sam ne ugasi, i stavi ga na punjac. Msm to je sve sto mozes uraditiz a da ne resetujes ceo tel.

Kakvi ste vi carevi....
Factory bi trebao da resi. Probaj i da clearujes sve, ocistis sve kroz cleaner, ispraznis telefon do 0 dok se sam ne ugasi, i stavi ga na punjac. Msm to je sve sto mozes uraditiz a da ne resetujes ceo tel.
Da li mislis kroz ovaj njegov cleaner i da ga pustim da umre do 0

Prilozi

• Screenshot_2022-03-09-14-42-35-744_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2022-03-09-14-42-35-744_com.miui.home.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 31
Meni je riknula posle mesec dana,na kraju se peglao sa Telekonjom dva meseca oko zamenskog telefona,jedva isposlovao poco x3 pro kao zamenu

Android kao android svaki upgrade nosi rizik oko nekog internog konflikta
I bukvalno nema pravila
Moze da izadje 10 updateova da sve bude super i 11 da ubije telefon na neki nacin.
5 istih telefona 5 razlicitih iskustava
To me je uvek smaralo na androidu...
Nema broja koliko sam telefona flesovao sam uz pomoc XDA ofc i nekako mi je to uz android obavezno znanje ako telefon nema garanciju
Mada i da je ima pre bi uradio sam ko da ceka to zezanje ...

Android kao android svaki upgrade nosi rizik oko nekog internog konflikta
I bukvalno nema pravila
Moze da izadje 10 updateova da sve bude super i 11 da ubije telefon na neki nacin.
5 istih telefona 5 razlicitih iskustava
To me je uvek smaralo na androidu...
Nema broja koliko sam telefona flesovao sam uz pomoc XDA ofc i nekako mi je to uz android obavezno znanje ako telefon nema garanciju
Mada i da je ima pre bi uradio sam ko da ceka to zezanje ...
U pravu si skroz i meni se ne ceka razvlacenje sa telekomom..vec sam imao groteskno iskustvo oko reklamacije i naravno 4 prigovora odbijena. Zlo

Ja bih rekao da ovde kamera radi, ali da ima neku prepreku ispred , pa je zato ovako mutna slika. Pogledaj prednju kameru i proveri jel vidis lepo kroz "rupicu" na ekranu prednju kameru.

Msm da ce se svakako sam upaliti, ako ne sacekaj do 5% pa pali.
Nazalost , nije upalilo. Ovo je verovatno neki hardverski problem...da je sa novom verzijom miui 13 kamera kroz face unlock sprzila nekakvu memoriju na mb. Druze hvala u svakom slicaju. Odnosno hvala svima

Nazalost , nije upalilo. Ovo je verovatno neki hardverski problem...da je sa novom verzijom miui 13 kamera kroz face unlock sprzila nekakvu memoriju na mb. Druze hvala u svakom slicaju. Odnosno hvala svima
Citao sam da ima roll back kad se skine 13ica. Izguglaj malo kako ide, pa da ga vratis na 12icu

Citao sam da ima roll back kad se skine 13ica. Izguglaj malo kako ide, pa da ga vratis na 12icu
Hvala, mada razmisljam da ga posaljem u onaj Mobis servis u Bg. Dijagnostika je 900 din ako necu da poprave. Ovde u Cacku nema nekih servisera. Svi kazu, menjamo kameru, mora da se otvara..itd

Uradi ti full flash cist imas xiaomi recovery tool i 95% bice to ok

U pravu si skroz i meni se ne ceka razvlacenje sa telekomom..vec sam imao groteskno iskustvo oko reklamacije i naravno 4 prigovora odbijena. Zlo
Kakvo razvlacenje, dobar dan, dobar dan, ne radi mi kamera, uzeo sam tad i tad, hocu zamenu za drugi. Trazis da napisu u kakvom je stanju telefon i da je uocena neispravnost i dovidjenja prijatno.

A pre toga probaj

i factory reset a mozes i

Poslednja izmena:
Kakvo razvlacenje, dobar dan, dobar dan, ne radi mi kamera, uzeo sam tad i tad, hocu zamenu za drugi. Trazis da napisu u kakvom je stanju telefon i da je uocena neispravnost i dovidjenja prijatno.

A pre toga probaj

i factory reset a mozes i

Super za ovo...meni je sad na telefonu miui 13.0.3.0 SKFEUXM. I razmisljam da skinem V13.0.4.0.SKFMIXM (Global) Stable Beta, pa da probam preko ovog update package da updejtujem... Dal da probam tako?

Prilozi

• Screenshot_2022-03-09-20-30-50-198_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-03-09-20-30-50-198_com.android.updater.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 29
iskljucivo preko kompa da pregazi staru instalaciju kompletno
Naravno tim cinom moras da vodis racuna da tokom instalacije ne dodje nekog prekida
Zablokira komp, otkacis kabal itd jer prakticno bi imao mrtav telefon i proces oporavka je tezi
I da izbegavaj bete

iskljucivo preko kompa da pregazi staru instalaciju kompletno
Naravno tim cinom moras da vodis racuna da tokom instalacije ne dodje nekog prekida
Zablokira komp, otkacis kabal itd jer prakticno bi imao mrtav telefon i proces oporavka je tezi
I da izbegavaj bete
Jedno nobovsko pitanje..da li u ovom slucaju brisem sve podatke applikacije, setovanja? I da li ima neka varijanta da mi ostane sve, samo da ubacim ovaj 13.0.4. aj laku noc

Poenta i jeste da se sve obrise, u suprotnom 100% sigurno nece imati nikakvog efekta. A to te svakako ceka i ako budes nosio u servis. Za podatke, aplikacije i podesavanja imas backup

Sinoc sam malo trazio pa sam nasao da su neki korisnici pokusavala flesovanje, factory reset i nije pomoglo. Probao sam i CIT ali i tu je fail, nece...hehe, ako je otisla ploca, original je oko 22k...veselo

Prilozi

• Screenshot_2022-03-10-07-07-56-620_com.mi.global.bbs.jpg
    Screenshot_2022-03-10-07-07-56-620_com.mi.global.bbs.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_2022-03-10-07-07-56-620_com.mi.global.bbs.jpg
    Screenshot_2022-03-10-07-07-56-620_com.mi.global.bbs.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 22
Што би се мучио ако не знаш то да радиш и лепо не сачекаш исправку? Сачекај који дан ако ти није баш хитно потребна камера...
Помоћи ће и ако пошаљеш Feedback детаљно напиши проблем, скриншотуј тј. пошаљи овај скриншот како изгледа екран када упалиш камеру.
Плус можеш и на њиховом званичном форуму да направиш тему и напишеш све лепо на енгл. као што си овде.
Кад су неспособни нека се хватају за главе када добију милион нових тема са проблемима на MIUI 13...

Што би се мучио ако не знаш то да радиш и лепо не сачекаш исправку? Сачекај који дан ако ти није баш хитно потребна камера...
Помоћи ће и ако пошаљеш Feedback детаљно напиши проблем, скриншотуј тј. пошаљи овај скриншот како изгледа екран када упалиш камеру.
Плус можеш и на њиховом званичном форуму да направиш тему и напишеш све лепо на енгл. као што си овде.
Кад су неспособни нека се хватају за главе када добију милион нових тема са проблемима на MIUI 13...
Hvala ba odgovoru. Vec sam sve to uradio, poslao sam kroz support na netlefonu, pisao sam na global, pisao sam na mi srbijja....sve je to ok , nego ne verujem da je softwarski problem, mislim da je otisla maticna ploca ili da je sprzena kamera. Tako bar pisu po forumima, da rikne maticna ploca.

Hvala ba odgovoru. Vec sam sve to uradio, poslao sam kroz support na netlefonu, pisao sam na global, pisao sam na mi srbijja....sve je to ok , nego ne verujem da je softwarski problem, mislim da je otisla maticna ploca ili da je sprzena kamera. Tako bar pisu po forumima, da rikne ma
Drstvo, samo da se oglasim...poslao Sam u servis jer softverski nije moglo da se resi... cekao Sam mesec I po Dana I dobio Sam odgovor da je riknula maticna I da se dugo ceka za DEO...pa su iz servisa Dali nalog da se Telefon zameni novim. Tako da sad kucam da novog redmi note 10 pro...updejtovao Sam na 12 I miui 13.0.4 I nadam se da nece ponovo softver da sprzi maticnu. ...poz za ekipu

Poslednja izmena:
Sjajno ,drago mi je da si sve resio u svoju korist

Vrh Dno