Šta je novo?

Frka sa XP SP3..xD

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Ovako..Problem nije veliki,ali iritira u PM....

kad god idem na properties putem desnog klika vidim ovo...
frka.png

znaci ne vidim nijedan od onih standar tabova (screen saver,themes i slicno)...

takodje,sada kada skidam neki softver ili bilo sta putem mozzille firefox 3.61pre
ne vidim ni download a ni vreme za koje ce da zavrsi,iako dobijem obavestenje da je skinut fajl,i posle mogu da ga otvorim sa win explorerom...

ma virsua nema,radi mi Avast i Zone Alarm (radio sam scan pre nekih 2 sata)

nisam po cp-u cackao..na sta tacno mislis??? :d

jel valja ovo???
frka2.png

@BlackNeo - to kod mene nije problem (gledao malopre)...

run-gpedit.msc ... tu mozes sve da vratis samo sto sam sad na poslu na visti pa ne mogu da ti kazem pravu putanju .. procackaj malo po display opcijama .. ;)

hvala..ali bio tamo,ima opcija da se pod cp-display uradi enable da se nista od tabova ne vidi...ali,ja ne vidim kako da promenim tabove,a imam ih....znaci mogu ja da udjem u screensaver,samo treba da klikcem ko lud u prazno i da se nadam...Nekad uspem,nekad udjem na display settings...:(

pogotovu me nervira sto i ne vidim koliko mi je vremena ostalo da zavrsi download...Jel moze to da ima neke veze sa ovom mozzillom??? (3.61 beta)

hvala..ali bio tamo,ima opcija da se pod cp-display uradi enable da se nista od tabova ne vidi...ali,ja ne vidim kako da promenim tabove,a imam ih....znaci mogu ja da udjem u screensaver,samo treba da klikcem ko lud u prazno i da se nadam...Nekad uspem,nekad udjem na display settings...:(

pogotovu me nervira sto i ne vidim koliko mi je vremena ostalo da zavrsi download...Jel moze to da ima neke veze sa ovom mozzillom??? (3.61 beta)

ima veze sa tim shto je beta ;)
chini se da se tu neshto uvuklo.. a da ti obrnesh scan sa nekim drugim AV programom ipak? ne pljujem Avast, ali mozzda ga je to neshto izblokiralo pa ti sad "mazze ochi",)

ovo sve pod pretpostavkom da tu nije vecc radio neki tweaker.. jel nije?:eyebrows:

pozdrav

no tweakers..:)
koji av preporucujete...

inace,sa avastom sam isao na boot scan i nista nije nasao...

NOD Smart Security + KAV Second Opinion Solution
ako ti trebaju "verzije koje rade", baci mi PM ,)

pozdrav

koliko rade 2 dana pa juri kljuceve ili neke outdated verzije koje rinatju kao :)

ima trial-lock verzija koja radi kao trial dok ga ne otkljuchash al' zahteva da instalirash par stvari pod safe mode-om i ne prikazuje posle u popup-u verziju definicija virusa ( samo u standardnom prozoru)
a ima i app koja povlachi u/p sa predefinisanih servera kad prethodni istekne ( ili kad ti se ccefne) i radi standardno na dalje
mogu da se ubace i licence key-evi, traju do juna 2010., ali radi i bez njih..
verzije su BE, v4.0.437
dajem i sredjen config, testiran u corporate okruzzenju..

good enough?:-devil-:

edit:
za malo da zaboravim.. KAV SOS je trial, traje mesec dana, a onda iskoristish reseter app i Jovo - na novo.. :smoke:

poz

Poslednja izmena:
@H.U.D.
Sto da stavi 2 AV programa ? o_O

NOD SS je aktivni monitor ( ima i AV i ASpw i ASpm i FW) a ovaj KAV SOS je verzija samo sa updater-om i scanner-om
zashto i jedan i drugi?
razlog je nachin kako rade.. NOD se oslanja pretezzno na heuristiku dok je kod KAV-a primarna baza definicija
ukratko, ako ga jedan promashi - drugi necce :smoke:

mada, u ovom sluchaju mozze da instalira ovaj KAV i da ga pusti da se update-uje i da prodje deep scan-om ceo disk
ako neshto ima, trebalo bi da ga nadje..

pozdrav

ma to ti kad jednog black listuju radi drugi jer neko treba da primeti i da vise neradi, e sad ako udruzeno uginu to je onda visa sila ... ;)

NOD&KA od kolevke do groba :p

NOD SS je aktivni monitor ( ima i AV i ASpw i ASpm i FW) a ovaj KAV SOS je verzija samo sa updater-om i scanner-om
zashto i jedan i drugi?
razlog je nachin kako rade.. NOD se oslanja pretezzno na heuristiku dok je kod KAV-a primarna baza definicija
ukratko, ako ga jedan promashi - drugi necce :smoke:

mada, u ovom sluchaju mozze da instalira ovaj KAV i da ga pusti da se update-uje i da prodje deep scan-om ceo disk
ako neshto ima, trebalo bi da ga nadje..

pozdrav

Ja imam dosta losa iskustva sa KAV :S:

Obicno se ne slazu 2 AV programa.Ajde kad bi koristio NOD (ili KAV) sa Antimalware programom npr. A-Squared.

Ja imam dosta losa iskustva sa KAV :S:

Obicno se ne slazu 2 AV programa.Ajde kad bi koristio NOD (ili KAV) sa Antimalware programom npr. A-Squared.

ma slazzem se ja sa tobom u tom delu, tj. kad instalirash 2 AV-a sa aktivnim monitorima onda jedan drugog "ubijaju"
ali ovaj KAV SOS nema monitor, samo scanner i updater, a njegov servis ne mora da bude stalno ukljuchen ( da bi se update-ovao, radio startup ili neki drugi scheduled scan..) i upravo sluzzi da radi uz neki drugi AV koji je aktivan na mashini ( zato se i zove tako - sa njim trazzish "alternativno mishljenje")

radi mi na nekoliko mashina, fully automated ( dakle, startuje se sa sistemom i radi scheduled scan-ove i update) uz aktivan NOD AV ili NOD SS
ako se namesti kako treba ( da ne radi scan odmah po podizanju, nego recimo 2 min. posle - da ne bi radio isti kad i ovaj drugi AV, pa da smori mashinu) radi opushteno i na ovim "socijalnim" laptop-ovima
ne mora ni da se gasi prvi AV da bi se instalirao, potpuno je non-intrusive
inache, pravljen je za corporate okruzzenja za sluchaj da je potrebno dodatno skeniranje i ne prodaje se kao retail, samo u bussiness paketima

ako nekom treba pomocc oko nameshtanja, pishite na PM

pozdrav

ma to ti kad jednog black listuju radi drugi jer neko treba da primeti i da vise neradi, e sad ako udruzeno uginu to je onda visa sila ... ;)

NOD&KA od kolevke do groba :p

ova app koju imam za trazzenje key-eva mozze automatski da provali da je u/p blacklist-ovan i odmah trazzi novi..
dakle, ne mora niko da primeti.. :eyebrows:

a ako neccesh ni toliko da se cimash oko toga ( recimo, instalirao si to nekim drugaricama/drugarima koji se bash i "ne razumeju" i klikccu po shvajsbuku i flash igricama, a mozze da se desi i da ugase tu app pa da se ne update-uje kad treba :p) onda lepo uradish ovaj patch na trial verziju, lock-ujesh je i zaboravish na to..
trajace dok traje ta verzija programa ( ne mislim na podverziju, nego recimo sve ver. 4, a mozzda i duzze - zavisi kada cce da promene sistem baza definicija - ovaj traje josh od verzije 3)
jedino shto je tu minus je da se trial update-i obnavljaju na serverima poslednji i ne tako chesto a imaju i sporije link-ove, ali opet tu onda radi heuristika u medjuvremenu pa je to ok reshenje

a KAV je u sushtini legalan, jer je stalno u mesec dana trial-a, iznova i iznova.. :smoke:

edit: nego, ne javlja se chovek.. jel uradio neshto na kraju? ili gleda iz prikrajka gde cce ova pricha da ode? :sceptic:

pozdrav

Poslednja izmena:
javljam se,a rado ne bih...nista nisam uradio...:(

instalirao NOD32,instalirao AVIRU,instalirao KASPERSKY...nista!!! niko nista ne nalazi...radio reinstall drajvera,instalirao opet,nista....samo jos nisam probao win repair,jer nemam disk pri sebi,a ne znam oce li mi to izbristati setovanja i programe...

instalirao NOD32,instalirao AVIRU,instalirao KASPERSKY...nista!!! niko nista ne nalazi...radio reinstall drajvera,instalirao opet,nista....samo jos nisam probao win repair,jer nemam disk pri sebi,a ne znam oce li mi to izbristati setovanja i programe...

win repair ne brise nista ali poaze samo kad su sistemski filovi unisteni uglavnom...

Probaj sa Avirom AntiVir ;)

Zar nisam napisao da sam probao???

isao sam jedan po jedan naravno..nigde nisam video da vise AV-a radi dobro...

Nazad
Vrh Dno