Šta je novo?

Frka Sa Mpx 200

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Pozdrav svima,
Kupio sam MPX 200 i imam 063 32k karticu(pocinje sa 7).E problem je sledeci:kada ukljucim tel.mogu da zovem samo prvi put a kasnije ne(uvek sam dostupan kada me neko drugi zove) inace tel.je flashovan na 2003(takav je bio kada sam ga kupio).Kada stavim caletovu staru karticu sve sljaka ok,a bio sam nesto uspeo i sa ovom mojoim i radio je nekih 2-3 sata i isti ***** opet.Aj pomozite mi i recite koja je verzija 2003 ili 2002 najbolja,tj.da radi sa pomenutom karticom i da baterija traje normalno.Pozdrav

verzija wina je 4.20.0(build 13349)

ajooooooooooooj...
napišeš u pretragu mpx ili mpx200 ili mpx 200
i videćeš da se spominje gsm fix
a takođe i problem sa nekim karticama

Hvala ti puno.Ja saam citao za te probleme sa karticama.Znaci treba da se instalira gsm fix,evo sada radi lepo.Molim te reci gde ima da se skine taj gsm fix.Pozdrav

I ja imam isti problem, i znam za sve moguce kombinacije 32k kartica i gsm fix ali problem je i dalje tu.

Imam 2003 mpxland i po instalaciji gsm fix-a, koji za mpxland nije potreban, nece posle hard reseta da se upali!

Kako da rezim problem. Vise puta sam flesovao i opet isto!

i ja sam imao takav problem ali samo kada sam u petrovcu. e na toj baznoj stanici sam morao da ga iskljucim/ukljucim svaki put kada hocu da zovem nekoga ili posaljem poruku. cim predjem na neku drugu baznu stanicu radi odlicno. takodje i kad ubacim 064 radi ok.

problem nisam nikako mogao da resim a pokusavao sam stvarno sve. na kraju sam prodao fon i kupio 6230. :D

Resenje je da manuelno potrazim mrezu i posle toga radi ok do sledeceg gasenja!!! Da poludis i to bas na baznoj stanici gde zivim! AAAA!

veske, dadoh ti link
već sam u nekoj temi ostavio/našao link za GSM fix

hvala puno

je'l rešilo problem? koliko sam shvatio gsm_fix updatuje neki radio plugin na verziju 1.0 koji je u supermoto 1 i 2 verzijama wm2003 malo zastareo i pravi probleme. Na mpxland verziji je taj radio plugin valjda u startu 1.0, i gsmfix u stvari tu ne uradi apsolutno ništa...

4.20.0 (build 13349) bi trebalo da je mpxland verzija, zato me i zanima epilog cele priče. Stvarno neobičan problem.

Nesto se zainteresovah za ovaj telefon (MPx200), i kako vec ide posto sam iscitao rivjuove na netu, bacim se na iscitavanje foruma, da vidim kako sve to deluje u praxi. Elem, skontao sam da je jedini "veci" problem ovaj sa karticom i da se javlja uglavnom sa mobtelevom 32K karticom, ciji sam jelete vlasnik :) . Koliko sam uvideo, probelm se manifestuje kroz gubljenje mreze, nemogucnost primanja poziva, pozivanja itd... Kao uzroci i resenja se navode razne mogucnosti, nekompatibilnost softvera (resava se instalacijom win mobile 2003 igsm fix-om) mada citao sam da ima ljudi kojima ni ovo nije pomoglo; dalje i u ovoj diskusiji pise uzrok problema moze da bude i bazna stanica; i konacno, negde videh ludu teoriju da je moguci uzrok to sto je mobtelova 32K kartica tanja od obicnih (bio sam dokon i proverio to, i zaista je tanja, obicna kartica je 86 stotih delova mm a 32K je 81 stoti deo mm :) ) i da se ovaj problem najlakse resava, umetanjem papirica koji bi pritisnuom karticu na kontakte. Iako verujme da je prvi prvi problem najizvesniji, nekako bi najvise voleo da je posredi ovo poslednje, jer je "popravka" banalana. Interesuje me da li je neko probao ovo sa papiricem i karticom, tj. da li to drzi vodu ili jok?

I ne drzi bas vodu al je svakako bolja situacija. Kad se desi sim error ja ukljucim i iskljucim flight mode i posle toga radi bar 10 dana i vise bez problema!

jovan_jocic je napisao(la):
I ne drzi bas vodu al je svakako bolja situacija. Kad se desi sim error ja ukljucim i iskljucim flight mode i posle toga radi bar 10 dana i vise bez problema!
Znaci kod tebe ne postoji "jednom za svagda" resenje? U fazonu, drzi vodu dok majstori ne odu... :D
Kako drugi stoje sa ovim? Da li se problem definitvno resava sa gsm fix-om (u kombinaciji sa win 2003) ili se samo ublazava?

Poz, Dule

Zavisi, ako imas mpxland verziju i to ti se desava gsmfix tu ne moze nista!

bože koja nebuloza... da čuknem o drvo, ne pamtim kad sam nekim aparatom bio toliko zadovoljan. Evo četvrti mesec se obradujem svaki put koliko je zgodan, funkcionalan i prelep telefon, a posebno je zadovoljstvo voditi razgovor putem njega - baš mami neki veći postpaid paket.

Ljudi sve mi je radilo ok nakon instalacije gsm fixa.Medjutim odem prvi dan u skolu(zakasnio naravno) i setim se da sam zaboravio da isklj.tel pa sat cu9kada ga gasite cujese onaj ton,a ja to nisma isklj.)i ukljucim flight mode.I posel toga jednostavno u pola razgovora mi prekine vezu,stvarno ne kapiram sta je probelm.poozdrav

To ti je ko Windows, ima operativni sistem, gomilu programa, i ako ne koristiš programe poput Quick Close koji zatvaraju sve aplikacije, zna debelo da se zaglupi.

I nije generalno problem u Windows Mobile sistemu, dešavalo mi se i na Symbianu. Jednostavno kompleksnost cele te igrarije i raznolikost softvera i hardvera ostavlja prostora za nepredviđene situacije. U krajnjoj liniji restartuj aparat kada počne čudno da se ponaša, to i nije neki veliki problem.

ma necu se *****avam cu ga flesnem.i toj je to.

Zato ja i ne razmisljam o flashovanju na win 2003. Na win 2002 imam sve sto mi je potrebno, cak i IRC klijent :) (inace, bilo je price o tome kako ne postoji IRC klijent za win 2002 :)

E da, uspeo sam da zbudzim Real Player i Macromedia Flash Player na mpx_200, ako nekog interesuje, napisacu uputstvo :)

veske je napisao(la):
ma necu se *****avam cu ga flesnem.i toj je to.

Naravno, to je 11 minuta najgoreg pakla... Recimo da se popiti jedna neskafa ili odgledati 2 muzička spota. Posle toga imaš aparat barem 6 puta upotrebljiviji. Najstrašnije u celoj priči je, da kad se prekine postupak flešovanja (recimo nestane struje, zablokira komp...), sve se može ponoviti kao da ništa nije bilo. To je nešto sa čime mnogi ljudi jednostavno ne mogu da izađu na kraj... :D

Video sam 2 sata wm2002, i pomislio sam da sam se tako zeznuo što sam uzeo mpx200. Srećom imao sam već spreman wm2003 (mpxland), i sad sam još jedan zadovoljni korisnik ovog sjajnog telefona. ;)

Ha ha jeste pakao,veruj mi.ma imao sam ja 2003 nego se zabagovala.Imas dve verzije mpx landa onu sa slikom "Extended rom code by MS" i onaj krug(a u About sve info iste).Veruj mi nisu samo promenjee pozadine i ikone.

Pozdrav

Ova sa krugom se poneki put zabaguje i prijavi gresku tip"Unable to make call as dilled..."dok ova druga to ne prijavljuje i daj boze da vise nikad ne prijavi nikakvu gresku.Puno pozdrava nidzi

Ja ne zelim da flesujem mobilni zbog garancije (godinu dana). Inace, ako volite da flesujete i da se zezate, javite se na p.m. (da ne reklamiram ovde) i reci cu vam gde mozete preko neta da narucite mpx200 DVD sa softverom (3.9 GB softvera :). Znaci, na njemu imate jedno 20ak romova za flesovanje, uputstva, programe, igre, emulatore, itd...

realy,tj.stvarno narucicemo ako nam ti das kintu:)Nacicemo sve sami,na netu.E da ja ne volim da se zezam sa flesovanjem ali kada moram moram,tj.nije tesko.Pozdrav

E, jel neko koristi mozda Total Commander? Kaze u readme fajlu da verzija 2.0 ima ugradjen FTP plug-in, ali nije mi jasno kako se on koristi?

p.s. Nemojte da instalirate Kaspersky Antivirus for Smartphone 2002/2003, jer zaglavljuje telefon...

Poslednja izmena:
kako mislis zaglavljuje

Pa tokom instalacije, prebaci se preko ActiveSync-a na telefon, krene instalaciju, i tu se negde zaglavi. Nakon toga, nista vise ne moze da se instalira na telefon, dok se ne uradi Master Reset :(

da to nije Kaspersky za Smartphone PocketPC?
ima razlike: PocketPC programi idu na PocketPC, ne na spoljasnju memoriju (kao sto moze kod Mobile Smartphone)

slično zeza i Adobe Reader koji trazi 5 ili vise , zavisno od verzije, MB na uredjaju i ne nudi mogucnost instalacije na memorijsku karticu

momsab je napisao(la):
da to nije Kaspersky za Smartphone PocketPC?
ima razlike: PocketPC programi idu na PocketPC, ne na spoljasnju memoriju (kao sto moze kod Mobile Smartphone)

slično zeza i Adobe Reader koji trazi 5 ili vise , zavisno od verzije, MB na uredjaju i ne nudi mogucnost instalacije na memorijsku karticu

Ne, u pitanju je bas verzija za Smartphone 2002. Takodje, oxford dictionary (verzija za mpx200) ne moze da se instalira (uvek prijavi da ima malo memorije), ali makar ne baguje telefon kao Kaspersky.

Nazad
Vrh Dno