Šta je novo?

Fridge Rock-pomoc???

• Začetnik teme Začetnik teme Dakile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dakile

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2002
Poena
609
Spire-Fridge Rock cooler
Gde moze da se kupi u BG-u...?Potrebna mi je adresa i ime firme...?
U BG-u cu biti 29.10.02. tako da mi do tada treba odgovor..
Hvala...
:wave;
jos nesto...ako moze savet za najbezbolniju zamenu kulera....??? i kakva je pasta sto dolazi uz sam kuler?

Dakile je napisao(la):
jos nesto...ako moze savet za najbezbolniju zamenu kulera....??? i kakva je pasta sto dolazi uz sam kuler?
pa najbezbolnije ti je nabodes srafciger u onu malu rupu na vrhu stipaljke nategnes i nadas se da nece da izleti i sjebe plocu😀
a uz njega dolazi neka bela noname generic pasta🙁

Dakile je napisao(la):
Spire-Fridge Rock cooler
Hvala...

da ne bi bilo bolno, vadi plocu iz kucista pre zamene coolera pod obavezno.
pasta je ok, bolja je od zvake

Dakile je napisao(la):
Spire-Fridge Rock cooler
Hvala...

Najjednostavnije je da se javis Gedzi sa naseg foruma... nije da ga reklamiram, samo hocu da ti pomognem da sigurno dodjes do kulera! Njegov telefon mozes da nadjes negde na malim oglasima...

naravno gedza, zovni ga i vidi jel moze do sutra da nabavi, a i nije ga tesko naci

Hvala narode...za pomoc...!!!
u Bg-u sam tek u petak...tako da imam vremena da se dogovorim sa Gedzom...
Da ne bih otvarao novi Thread...imam pitanje
Kakva je pasta STARS 700 Silver Grease..???.koja mi je dosla uz bakarni Spire kuler sa kojim nikako nisam zadovoljan...

ajd samo daj specifikacije...
Thermal Conductivity & Thermal Resistance...

kod mene je npr
TC >7,5 W/m-k a TR 0,06 C-in/W

Kod mene

Thermal conductivity: >9.0 W/m°K (Hot Wire Method Per MIL-C-47113)

Thermal Resistance: <0.0024°C-in²/Watt (0.001 inch layer)

Extended temperature limits: – 40°C to >180°C

ipin je napisao(la):
Kod mene

Thermal conductivity: >9.0 W/m°K (Hot Wire Method Per MIL-C-47113)

Thermal Resistance: <0.0024°C-in²/Watt (0.001 inch layer)

Extended temperature limits: – 40°C to >180°C

Opaka pasta, da pogodim Artic Silver?

ipin je napisao(la):
Arctic Silver 3

Pogodio si.

Fina jedna pasta. Samo jos nju nisam nabavio, pa da vrtim 3DMark na 2050Mhz-a, ali bolje tako da mi se Simpson ne rasplace i totalno razocara u P4. 😀 😛 Uostalom i onako sam od nocas u penziji. hrkk

Aca je napisao(la):
Fina jedna pasta. Samo jos nju nisam nabavio, pa da vrtim 3DMark na 2050Mhz-a, ali bolje tako da mi se Simpson ne rasplace i totalno razocara u P4. 😀 😛 Uostalom i onako sam od nocas u penziji. hrkk

Aco trebalo bi da se vidimo kada ozdravis tako da mogu da ponesem pastu pa se posluzi koliko ti dusa oce....(D)

ipin je napisao(la):
Aco trebalo bi da se vidimo kada ozdravis tako da mogu da ponesem pastu pa se posluzi koliko ti dusa oce....(D)

Da li bi i meni prodao/pozajmio malo?

Aca je napisao(la):

Bolje da je nisi nabavio, jer bi kukao kako si bacio 15E, a svinjska mast radi isti posao🙂🙂

Pitaj momke koji su je uzeli koliko su poboljsali OC rezultat.(NS mafijo, javite se🙂)

Probaj da stavis sliku Alana Chumaka pod plocu, pa da vidis kad zivne🙂
Btw, koliko si pukao para na popravke biosa nakon kraha?

Pozdrav!

student je napisao(la):
Bolje da je nisi nabavio, jer bi kukao kako si bacio 15E, a svinjska mast radi isti posao🙂🙂

Pitaj momke koji su je uzeli koliko su poboljsali OC rezultat.(NS mafijo, javite se🙂)

Pozdrav!

Bas sam i ja pomislio da uzmem kozji loj pa da premazem procesor. 🙂 A bios sam jednom flesovao sa diskete, a drugi put sa eprom programatorom, nisam dao ni zutu banku. 🙂

student je napisao(la):

Pozdrav!

Cuti tu Sinisa i ne prozivaj prave oc frikove (valek i moja malenkost) 😀

Razliku nisam primetio u temperaturi procesora jer mi kuler radi na varijabilnom broju obrtaja, ali je 3D Mark odradio za 20Mhz vise (1920Mhz umesto 1900Mhz), mada je to verovatno posledica i hladnijih dana, a mozda je i kuler bolje legao. Sve u svemu jako diskutabilan dobitak, mada se lepse osecam sa ASIII 😀 😀

Alexandar je napisao(la):

Razliku nisam primetio u temperaturi procesora jer mi kuler radi na varijabilnom broju obrtaja, ali je 3D Mark odradio za 20Mhz vise (1920Mhz umesto 1900Mhz), mada je to verovatno posledica i hladnijih dana, a mozda je i kuler bolje legao. Sve u svemu jako diskutabilan dobitak, mada se lepse osecam sa ASIII 😀 😀
Kakav si ti OC frik kada imas AMD😀 😀

Genghis Khan je napisao(la):
ajd samo daj specifikacije...
Thermal Conductivity & Thermal Resistance...

kod mene je npr
TC >7,5 W/m-k a TR 0,06 C-in/W

TC >7,5 W/m-k a TR 0,06 C-in2/W
ova dvojka posle in je: n na kvadrat...

Dakile je napisao(la):
TC >7,5 W/m-k a TR 0,06 C-in2/W
ova dvojka posle in je: n na kvadrat...

moja greshka...Ali ko iole malo zna fiziku valjda mu je logichno 😀...nadam se 🙂

Alexandar je napisao(la):

Ja neku razliku u OC nisam primetio, a nisam ni mogao sa PC2100 memorijom 🙁 To ce sacekati bolje dane. Sa druge strane primetio sam razliku u temperaturi. Naime sa pastom koja dolazi uz FridgeRock Prime95 mi je posle par sati radi prijavljivao 50 stepeni (XP 1600+ AROIA @ 10,5x166, KX7), dok sad jako dugo drzi 47 i jedva (posle par sati) dodje na 48 stepeni. 2 stepena nisu za baciti 🙂 Kad nabavim bolju memoriju vraticu otkljucanu AGOIA iz 13. nedelje koja se budila na 1953MHz, pa cu videti da li ima i nekih OC dobitaka.

Ima li neko resenje?

Montirao sam ovaj kuler na MSI KT3 ULTRA 2 i ploca nije davala znake zivota.Stavio sam drugi kuler i sve je radilo perfektno.Sumnjivi kuler sam montirao na drugu plocu i sve je opet radilo.Ima li neko ovakvih iskustava?Sta je resenje problema?

Nazad
Vrh Dno