Šta je novo?

Frezenklovati 5.2 sistem .... how ?

Onkyo ima 2x sw pre out, trebaju ti 2x sw sa rca ulazima. Kazes da imas, povezes i ponovo kalibrises sistem. Problem nastaje gde postaviti te sw da bi adekvatnije popunili sobu LF a ne potirali se medjusobno. Potrazi na netu pozicioniranje 2 ili vise sw i resavanje mogucih problema.

taj onkyo ima audissey , tako da ne treba da se sikiraš oko vladine primedbe .

podesi cutoff svakog suba posebno, nakači sabvufere , prikači audissey mikrofon i pusti da se soba sama isfrezenkluje .

Nijedan program korekcije zvuka ne moze nadoknaditi lose pozicionirane zvucnike a narocito sw. Moze doci do povecanja, mumlanja bassa, gubitka bassa ili potiranja niskih frekvencija, da se negde cuje prejako a drugde preslabo. Nije to bas tako lako, zato dosta ljudi ni ne zna kako moze sistem sa dobro uklopljenim sw da zvuci nego se plase nepreciznog bassa.

Prvo vam svima HVALA na odgvorima. Shvatio sam da moze. To mi je prvo bitno . Stan je full renoviran sa zilion prikljucaka ,sto isplaniranih sto "za svaki slucaj" . Planirano je da ovaj komplet sluzi u sobi od oko 5 x 5 m , tako sto ce Onkyo biti spojen sa T305 i Panom 65VT50 . Napred sam ostavio da Q400 bude malo udesno a orig sabvufer iz T305 kompleta bude dijagonalno preko sobe u drugom cosku .

Probacu sa auto kalibracijom pa ako mi se ne svidi zvuk,pozvacu nekog pametnijeg da semajlira i uglobi stvar :) .

THANKS.

taj onkyo ima audissey , tako da ne treba da se sikiraš oko vladine primedbe .

podesi cutoff svakog suba posebno, nakači sabvufere , prikači audissey mikrofon i pusti da se soba sama isfrezenkluje .

Audyssey moze da poravna "brda", ali ne moze "rupe". Da stvar bude gora, neke starije verzije su nabijale gain od >+12dB i time ubijali subwooofer-e koji nemaju HP filter. 2 ista subwoofer-a su uvek bolja od jednog bash zbog mogucnosti ubijanja "rupa" na vise mesta u sobi dobrim pozicioniranjem, ali je jedan dobar sub uvek bolji od 2 losija. U ovom slucaju nijedan i drugi bash i nisu neki sub-ovi, a kombinacija 2 razlicita nije bash najsrecnija, ali moze da proba - nista ga ne kosta...

Koliko para toliko muzike :) .
Mada T305 i Q400b ukupno izadje 2 000 eura...sto je za ove audiofile macji kasalj :) . Meni sistem sluzi samo za kucni bioskop i max 5 % vremena za neku muzikicu . Ali cenim da bas zbog toga sto subovi nisu bas neki,moram angazovati nekog audiofila da izvuce koliko se moze ....

Poslednja izmena:
Nazalost, sub-ovi "komercijalnih" brand-ova cesto vrede daleko manje od svoje cene.
Igraj se sa pozicioniranjem i Audyssey PEQ-om na Onkyo-u i mozda izvuces nesto upotrebljivo - problem je sto nijedan od ta dva sub-a ne svira skoro nista ispod 30-ak Hz (nista ne dobijas ni da ih stavis 5), a tek tu krece zurka u filmovima.

p.s. Posto ti sistem sluzi iskljucivo za kucni bioskop razmisli o prodaji ovih sub-ova i kupovini nekog ozbiljnijeg...

Uhhh, not again :) .

Neka preporuka ? Samo da ne izuva cenovno of course .

Polako... :)

Poigraj se prvo sa svojim sistemom! Veruj mi - ako imas prostora za "igru" vredno je truda.

Poslednja izmena:
Da , mogu tj i dovlacim :) .

U kolika je ovo azdaja :) . Memorisacu ovo a ti budi slobodan please pa ako naletis na jos nesto d otog cenovnog ranga..posalji mi makar na pm ,ako ne sme ovde .

thanks

Ovaj prvi bih i mogao :) . Soba mi ima samo 25 kvm . LOl.

Definitivno ce pisati peticiju protiv mene ...stanari. Znaci sad da izmozgam da ove utopim i da odmah nakacim ovaj. ehhh,samo neki sex.....

thanks

Nije to nista..onaj drugi sto mi preporucuje ima 70 kila . :-devil-:

To su ozbiljne sprave. Samo driver ima 15-20 kg :)

Ozbiljne za sta? Rusenje kuca? :)
Msm, bar one americke montazne bi se sigurno srusile.

Zar ovde ima neko ko bi dao samo za woofer 2000e?

Za iole koristan output ispod 20Hz je potrebna ta "ozbiljnost" samo tako.

BTW, ja dajem sigurno :), cim se preselim u "svoj prostor" - za sada mi i SVS PB-10 NSD radi posao.
Verovatno nisi svestan koliko je u sistemu bitan sub i za muziku, a da ne pricamo o filmovima.

BTW, ja dajem sigurno :), cim se preselim u "svoj prostor" - za sada mi i SVS PB-10 NSD radi posao.
Verovatno nisi svestan koliko je u sistemu bitan sub i za muziku, a da ne pricamo o filmovima.

Nemam predstavu zaista sto se tice toga kako to moze da zvuci. A ne znam koji posao u Srbiji moze da se radi pa priustiti sub od 2k evra (da racunamo jos ostatak sistema oko 4k, eto racunice 6k samo za audio sistem).
Naravno, ko ima para i zeli da kupi tako nesto - svaka mu cast.

Pa ima ljudi ( valjda su i ovi audiofili ljudi :d ) koji daju te i mnogo vece sume . Kada sam kupovao ovaj Kef komplet u 4audio radnji,rece prodavac : " ... evo malopre lik kupio neke par nekih zvucnika za 8 000 eura i platio karticom !!!! " . Inace pricu smo poceli da li moze da platim ovako ili onako,da li ce da prodje.... osecah se veri bedno :)

Ma da... ljudi na ovim prostorima operisani su od niskih tonova i imaju "urodjene" predrasude prema sw.
Sve super zvuci i oduseve se kakav bass izlazi iz kutija dok im se ne kaze da radi i sw.
Odjednom sve je muljavo, previse tutnji, visak bassa... ma ludilo...

Problem je u tome sto ne postoji reprezentativan "salon" gde moze da se cuje dobro podesen sistem.

Vrlo je mala razlika u performansama jer je zapremina cetvrtastih za dlaku veca.

Odlicno,hvala za odgovor. Odgovara mi i zbog prostora , tako da narucujem asap :smoke: .

Meni je klasican "cetvrtasti" lepsi, ali cilindar jeste mnogo prakticniji.

Koji konkretno narucujes? :,,:

Na zalost ovaj : http://www.lsound.eu/svs-pc12-nsd-dsp.html . Sto zbog finansija a sto zbog ...komsija :) . Da mogu brzo da prodam ove moje kefove , uzeo bih onaj jaci od 1000W . Ovako se nadam da ce u prostoru od nekih 25 kvm i ovo zvucati OK .

Vrh Dno