Šta je novo?

Freeze problem!

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Desi mi se u poslednjih 5 dana da mi se zamrzne slika tj. aplikacija sve zajedno sa zvukom. Npr. u Counter Strike-u, ili dok gledam film, i cisto ovako dok surfujem ili radim nesto nezahtevno na kompu. Temperatura mislim da nije problem zato sto se pojava zamrzavanja kompa desava i kada nije neka visoka temperatura, dok npr. kada igram CS dostize i 63C i nece da puca (u neki trenucima zamrzne i na npr. 52C). U pitanju je Windows XP Professional x64, a sto se tice hardware-a imate sve u signature-u.
Jedan moj prijatelj tipuje na ****** sistem, tj. predlaze da diglenem izpocetka isti. :trust:

Unapred hvala

POZ :wave:

Proveri memoriju, ili si mozda podigao FSB vise nego sto treba.

Poslednja izmena:
A kako da proverim? Koj program preporucujete?

... by GiDrA85

Goldmemory je najbolji ;)

Kako da koristim memtest86 kada imam Win x64? Prijavljuje da ne moze da radi na tom Win-u. Probao sam i sa Goldmemory, ali isto opet prijavljuje.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da napravim bootabilan CD sa Goldmemory testom. E sad sve je lepo bilo, ali je pri kraju testa nasao 36 errors! Jel mogu ove greske da budu usled overclock-ovanog sistema, ali pritom memorija radi kao DDR500 (sto i jeste). Samo sto nije standardno su 2.5C i 1T. Da li treba da se zalim i da trazim da mi zamene memoriju?

Poslednja izmena:
Znaš i sam da je overclocked system uzrok mnogih nestabilnosti. Vrati originalne vrednosti i probaj onda... ;)

Sada sam provrteo i Memtest86 i nije nasao ni jednu gresku, a komp je i dalje bio OC-ovan. Kome sada verovati (kom programu)? :wall: :mad: :trust:

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Kome sada verovati (kom programu)?

Onom koji ti je prijavio grešku, u ovom slučaju GoldMemory-u. Koristim oba ova programa i nekoliko puta mi se dešavala situacija da jedan program prijavi grešku a drugi ne (bez pravila, neki put jedan neki put drugi).
Kod Memtest-a imaš nekoliko načina na koje može biti setovan. Probaj sa kompletnim testiranjem (mada će to malo trajati).
Dobro ti i Roni kaže, ukini OC pa vidi da li će biti razlike.
Poz.

Memtest ima problema sa nekim chipsetima. Ja sam konkretno imao nforce2 plocu i memtest mi je prijavio za neispravnu memoriju kao ispravnu. Medjutim goldmemory je obavio posao kako treba. Ja za svaki slucaj koristim oba, pa ako prodje i jedan i drugi nemas brige.

Jedan od dva hdd-a koja su bila u RAID-u na koji sam sumnjao odneo sam u servis i ispostavilo se da je neispravan, tako da ce biti zamenjen za novi pa cemo onda videti. ;)

Sada sam testirao memoriju kada masina nije overclock-ovana i nije nasao ni jednu gresku. :banana:

Poslednja izmena:
I meni se u poslednjih 7 dana desilo da mi se zamrzne slika, i to samo dok gledam Tv i surfujem (Firefox, adsl router), opterećenje procesora 11%, zahtevnije stvari radi bez zamrzavanja satima, OS je Win2k3 SP1, a mašina je prošla sve testove, T=35 C. U međuvremenu sam ukljućio firewall u routeru, i sada ne mrzne, ali još je rano za definitivan zaključak...

Da, ali meni ne treba firewall posto sam kod SBB-a, a oni imaju NAT. ;)

Gidra85 je napisao(la):
Da, ali meni ne treba firewall posto sam kod SBB-a, a oni imaju NAT. ;)

Našao sam već NetSpy trojanac, na portu 1033, i uspešno ga eliminisao, ali to nije rešilo stvar, Mrzne opet... Pogledom u Event Viewer, u trenutku freeza, imam anonymous login, preko aplikacije MSDTC(ERROR), i sada gledam kako to da blokiram!? I Sezamov ADSL ide preko NAT-a, a nato nas još uvek gađa... :mad:

Meni su slican problem pravili drajveri za WinFast PVR. Obicno je pomagalo sledec: puna deinstalacija WinFast PVR drajvera, reboot, instalacija najnovijih drajvera za GF (6600GT nvidia u mom slucaju), reboot i ponovna instalacija najnovijih drajvera za WinFast.

GiDrA preporucio bih ti da prodas plocu i procesor (i eventualno mobilni) i da nabudzis sto bolje komp, pa da onda mozes da se hvalis ovde po forumu :D

za neupucene, u computer managementu

Zanimljivo... Hvala od neupucenog! :)

Nazad
Vrh Dno