Šta je novo?

Freeze -ovanje nakon Bootvis -a!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Artz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Konfiguracija:

NF7-S, 512 DDR
Barton 2500+ (default)
WindowsXP SP1
GForce FX 5200

Mada konfiguracija nije vazna posto je sve savrseno radilo pre startovanja Bootvis -a, i to uz veliko mucenje masine po vrucini. Znaci bes ikakvog plavog ekrana, crash -ovanj, kocenja i sl.
Juce ajde da startujem Bootvis da proverim zasto mi se sporije dize sistem nego inace. Znaci nisam ni stavio da vrsi nikakve izmene, samo da sracuna brzinu dizanja. Pri prvom podizanju zajedno sa BootVis -om OS se smrzao.
Sada mi se komp. smrzava bilo pri boot -ovanju, bilo pri ulasku u OS (posle nekoliko sekundi). Prosto nema pravila. Inace uklonio sam BootVis iz startup -a. Jedino ako je ostao kao neki servis.
Jel ima neko resenje, ili zna u cemu moze biti problem.

Poslednja izmena:
Isti problem sam i ja imao sa istom konfiguracijom (samo 9600pro umesto Fx5200). I morao sam da reinstaliram WinXP SP1!
Posle par dana neko mi na forumu rece da je trebalo da ENABLE-ujem TASK SCHEDULER koji ja rutinski posle instalacije iskljucim tako da je verovatno tu resenje! (probaj u svakom slučaju ako stigneš pre nego što se smrzne posle par sekundi)
(sve živo sam isključivao u registriju, servisima i ostalom ali nije pomoglo) Tako da ako ne uspe ova caka onda reinstall! ALI USPEĆE IMAJ VERE! 🙂

Pomislio sam da je to.
Ici cu u Safe mode pa onda cu pokusati da ga enable -ujem.
Inace kada se startovao prvi put BootVis setio sam se da sam zaboravio da ukljucim Task Scheduler. Naravno bilo je kasno i komp se smrzao. Sada i ako sam uspeo da ga izbacim iz start up -a opet se smrzava. Verovatno je zaostao neki servis koji se startuje prilikom samog boot -a (verovatno posto se smrzavanje desava i prilikom prolaza one zmijice na pocetku). Samo kad bih znao kako se zove, sa Instalacionim disk -om bih ga ugasio.

Samo sto sam probao vec LastKnown Good Configuratio pa mi je vratio stare drivere za graficku, plocu i ostalo. Sad je toliko zabrljano da bih pre sve reinstalirao.
Inace kojom naredbom se vraca prosla konfiguracija? Iskljucio sam SystemRestore tako da ne znam kako je uspeo da vrati drivere.

Artz je napisao(la):
Samo sto sam probao vec LastKnown Good Configuratio pa mi je vratio stare drivere za graficku, plocu i ostalo. Sad je toliko zabrljano da bih pre sve reinstalirao.

Izvinjavam se zbog offtopic posta, ali me interesuje da li postoji kakav programčić kojim bi se postojeće stanje instaliranih drajvera sačuvalo kao neki fajl ili na neki drugi način, jer pri svakom novom instaliranju OS-a imam grdnih problema sa drajverima, pogotovu za modem i SB.

Pozdrav.

Resio sam delimicno problem.
Komp se vratio medju zive. Uspeo sam da startujem ponovo BootVis i da ga pustim da podigne sistem i restartuje. Tako je verovatno ocistio sve svoje driver -e. Naravno pre toga u safe mod pa paljenje Task scheduler -a.
Onda sam uspeo pre nego sto se komp. smrzao da upalim BootVis.
Naravno posto sam pre toga pustio 'Last Good Known Configuration' morao sam da reinstaliram driver -e.
Nego sada imam drugi problem. Komp ne moze u Stand by i IDE ATA driver ne prepoznaje uredjaje na granama. U Device Manageru je sve zasivljeno.

Jel ima neko resenje za ovaj problem? Mada posto je ovo sasvim drugi problem verovatno cu ga staviti u novu temu.

borab, hvala na linkovima. Imaš pivo od mene :beer:

Nazad
Vrh Dno