Šta je novo?

Freeware katalog program za slike?

milanbb

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Treba mi nesto kao WhereIsIt ali za slike i da je freeware.

Ono sto je najbitnije je da baza u kojoj su podaci moze slobodno da se kreira/kopira/premesta. Druga bitna stvar je cuvanje thumbnaila, EXIF podataka i dalje ostalog sto je vec uobicajeno.

jel ima neko neki predlog ? 🙂

Jesam i ne svidja mi se. Automatika mi ne odgovara, znaci treba da mu kazem "ovaj folder napravi katalog sa tim i tim opcijama" i da mi to snimi kao jedan fajl...

Tja... I meni bi tako nešto trebalo. Sve što sam probao radi šta on hoće, zato i nemam nikakav program za katalogizaciju slika na kompu.

Prosto mi je neverovatno da nikome do sada nije zatrebalo tako nesto 🙂 ... cu da naucim da programiram samo zbog tih par gluposti koje mi trebaju...

Prosto mi je neverovatno da nikome do sada nije zatrebalo tako nesto 🙂
A da znaš da se to češće dešava nego što bi čovek pomislio. Misliš, ima milijarde programa, sve moguće je ko zna koliko puta neko napravio, kad ono...

Recimo, jednom sam tražio program koji u properties fajla prikazuje ZIP komentar. Misliš da sam našao? Jesam, neki shareware koji je bio skup i imao milion nepotrebnih opcija, pritom nije ni bilo "leka". Na sreću, pokazalo se da program ima bag pa kad se deinstalira ostane baš to što je meni trebalo i radi kao freeware.

Pa sam jednom tražio neki JavaScript... Mislio sam da ima bar 200 takvih. Našao sam i word procesore u JS, i kalkulatore, i video igre, i 234768 raznih skriptova koji ispisuju besmislene šare po ekranu, samo nisam našao ono što mi je trebalo i na kraju sam ga sam napisao.

Treba mi nesto kao WhereIsIt ali za slike i da je freeware.

Ono sto je najbitnije je da baza u kojoj su podaci moze slobodno da se kreira/kopira/premesta. Druga bitna stvar je cuvanje thumbnaila, EXIF podataka i dalje ostalog sto je vec uobicajeno.

jel ima neko neki predlog ? 🙂

jes nasao nesto?
mozda ovaj free "cd archiver" nije neki al lici na whereisit

Prilozi

• cd archiver.webp
    cd archiver.webp
    52.4 KB · Pregleda: 70
Nisam 🙁

cdarchiver nisam uspeo da nateram da skenira folder vec stalno trazi cd ? (mozda je zato cdarchiver?) 🙂

Jesi našao nešto korisno u međuvremenu jer bi i meni hitno trebao jedan takav app 😉

Poslednja izmena:
Ne nazalost 🙁

Nazad
Vrh Dno