Šta je novo?

Free Web Mail?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Dakle potrebna preporuka za neki besplatni Web Mail klijent, trebalo bi sem da je naravno besplatan :D, da radi preko POP3 protokola i da ne zahteva IMAP server. Naravno poenta je da radi na Win 2003 serveru.

Nisam siguran da li je to odgovor na tvoje pitanje, ali ThunderBird ima plugin-ove za rad sa Gmail-om, Yahoo mail-om, Hotmail-om i slično (naravno, sve je besplatno, ali nemam pojma da li radi na 2003).

^ ne to nam ne igra nista...ne koristimo gmail, yahoo ili msn accounte vec naloge sa naseg mail servera, koji je inace podgnut na Debian-u, ali posto se radi sa sharepoint-om i microsoft-ovim resenjima, postoji potreba da mail server bude ustvari na win platformi. Squirrel je dobar web mail ali zahteva podizanje exchange-a jer trazi IMAP server...dakle nesto kao squirrel webmail ali da moze da radi samo preko pop3 protokola...

Ili ja nesto dobro ne razumem, ili ti govoris o server aplikaciji a ne klijentu. Klijent je onaj ko pristupa mailu kroz POP3, IMAP ili web interfejs.

^ jel to konkurishesh za najbeskorisniji post meseca? :D

^ ne to nam ne igra nista...ne koristimo gmail, yahoo ili msn accounte vec naloge sa naseg mail servera, koji je inace podgnut na Debian-u, ali posto se radi sa sharepoint-om i microsoft-ovim resenjima, postoji potreba da mail server bude ustvari na win platformi. Squirrel je dobar web mail ali zahteva podizanje exchange-a jer trazi IMAP server...dakle nesto kao squirrel webmail ali da moze da radi samo preko pop3 protokola...

HORDE?

VIdecu sad za HORDE, hvala na predlogu...

a sad jedno pitanje u suprotnom smeru...zasto bezis od IMAP-a. ukoliko planiras (a cini mi se da je tako) da paralelno koristis i web pristup i pristup uz pomoc klijenta kad si u lokalu, IMAP ce ti pruziti mnogo vecu funkcionalnost. meni se cini kao bolje resenje da prokljuvis kako da startujes IMAP service na tom mail serveru

ali zahteva podizanje exchange-a jer trazi IMAP server
ovde te ne razumem...nije exchange jedini server koji podrzava IMAP...neznam koji server trenutno koristis al' je veca verovatnoca da podrzava IMAP pristup nego suprotno wiki

Nazad
Vrh Dno