Šta je novo?

Free Web Hosting

Pa 100 Mb prostora i jeste za mini prezentacije ;)

a ima li koji besplatan hosting od 500mb+, php i 3gb+ protok...

Ne znam da li neko pomenuo,ali pogledajte na www.110mb.com

Lep hosting,nema banera,vecina softverskih podrski... Problem (bar za mene) je sto nema sendmail,ne znam da li uopste postoji free hosting koji to poseduje.

freehostia.com ima sendmail, ali moras da imas registrovan domen da bi ga koristio :(

Crash Owerride,kakve su karakteristike tog hostinga?

Ima li mozda sendmail opciju?

# 200 MB Space
# 10 GB Bandwidth
# 2 Databases
# 2 Addon Domain Names
# 1 FTP Account
# 0 Forced Ads on Your Site
# MySQL and PostgreSQL Support
# Upgradable Plans
# PHP, PERL/CGI, SSI Supported
# Script AutoInstaller
# Cron Job Support
# Custom Error Pages
# POP E-Mail
# E-Mail Forwarder and Autoresponder
# phpMyAdmin
# Webalizer
* Optional Template Based Editor
* File Manager
* HOURLY Backups
* Frontpage Extensions
* Free Subdomain
* Custom Control Panel
* Extensive FAQ
* Fast Forum Support

ne radi link :(

Poslednja izmena:
ja koristim ...
mislim u principu je ok .. nisam imao nikakvih problema... postavio sam joomla sajt i to radi skroz OK, brzina je sasvim korektna...

ono sto je "lose" to je sto je ogranicena velicina upload fajla, i sto nema slanje maila ....

stavio sam kao sto rekoh sajt joomla (koji je instaliran sa njihovih servera, znaci pomocu onih skripti tako da nisam morao nista da uploadujem) koji koristi jednu (jedinu koju daju) MySQL bazu koju sam nazvao "inventivno" - joomla, pokusao sam da instaliram i PHPbb forum i to je uspelo tako sto sam mu "rekao" da iskoristi istu bazu "joomla" samo je drugaciji "table prefix", odnosno sve joomla tabele pocinju sa "jom_" pa naziv tabele, a phpbb pocinju na "forum_" pa naziv tabele.. i tako sam ostao u okviru jedne baze - a dve aplikacije :p naravno forum sam odma' deaktivirao - koj ce mi...

sajt je podignut samo privremeno posto sam drzao prezentaciju na jednom seminaru u Centru Sava pa je ceo taj sajt cisto fore radi da mogu da preuzmu moju power point prezentaciju...

prebacicu sve na neki "normalan" od nekoliko GB trebace mi zbog galerija slika, download, SMTP itd.. ali ovo "free" u globalu nije lose...

Danas sam dobio mail:
Dear valued customer,

Due to changes in the advertising market / the way we fund our free hosting, we
have unfortunately had to include a small 468*60 banner into your site footer.

Without doing this our service may have been unsustainable.

We can disable the banner for a yearly payment of $12, or you may want to look
at purchasing a premium plan with more features and no forced banners.

To upgrade your free account to a banner-less web site, simply use the upgrade
button from inside your control panel.

Our premium hosting service has a very large hosting plan and a FREE domain
name. Powered by the industry leading cPanel X control panel, without any of the
restrictions or limitations that are placed on free hosting accounts such as PHP
sockets are enabled, (No CPU quotas), SMTP & POP email accounts, No file size
limits, ultra fast Quad CPU servers and much more!

We strongly recommend upgrading to a premium hosting account and start benefiting
immediately from the great new features offered for only $2.99 per month.

If you would like to find our more information about the paid plans, please visit:

http://phpnet.us/paidplans.php

Regards
YourSupportGroup.com

pa ja ih razumem - nemaju para.
Problem je i sa plaćanjem, nemaju svi kreditne kartice itd. Ali, bez obzira na to, treba da su svesni da lako može ispasti traćenje vremena ulaganje velikog rada u nešto što će se hostovati na free serveru. Nešto urađeno na brzaka za neku ne mnogo bitnu svrhu, to OK.

Ja sam svojevremeno imao prezentaciju koja je bila veoma posećena (meni ne veruju kad to kažem, ali u to vreme ja sam imao ponekad veću posetu nego tadašnji sajt B92). Onda je free provajder uveo ogromne popupove i banere i rasterao mi sve (to je bilo doba dial upa, kad ti se otvori popup koji je, u stvari, ceo prozor i kad se učitava 15 minuta, ti vidi). Na kraju sam digao ruke od te prezentacije, a i oni su je skinuli jer posle više nije ni bilo free.

Da sam od početka hostovao na nekom normalnom serveru ko zna dokle bi do danas taj sajt dogurao. Ovako, sve je otišlo u vetar.

Ali, bez obzira na to, treba da su svesni da lako može ispasti traćenje vremena ulaganje velikog rada u nešto što će se hostovati na free serveru. Nešto urađeno na brzaka za neku ne mnogo bitnu svrhu, to OK.

Da, i ja se u potpunosti slazem sa tim... Npr. Moj slucaj:

Ja imam placen hosting, ali koristim i jedan free hosting... Razlog?! Proba, testiranje, nazovite to kako god hocete, sustina je, valjda, jasna...

Lepo cim nesto veliko i bitno promenim ili dodam (ne mislim na HTML stranice, nego na PHP skripte), javim drugarima i lepo svi jedno nedelju dana kad uhvatimo vremena klikcemo, koristimo i primetimo vecinu nedostataka, onda ja to opet doradim pa sve u krug dok niko ne nadje primedbu...

Do sada sam free nalog koristio kod www.tfcph.com, a sada su poceli da traze mesecno postovanje pa sam presao na drugi. Pa videcemo, za sada je OK:

Adresa: www.freesitehosting.uni.cc

150 MB prostora,
4 GB transfera,
MySQL jedna baza 10MB,
i sta mi vise od toga treba...

Problem je i sa plaćanjem, nemaju svi kreditne kartice itd. Ali, bez obzira na to, treba da su svesni da lako može ispasti traćenje vremena ulaganje velikog rada u nešto što će se hostovati na free serveru. Nešto urađeno na brzaka za neku ne mnogo bitnu svrhu, to OK.
Pa nije problem sa placanjem - ima domacih hostinga.
Ima ljudi koji drze servere i koji mogu da ti daju malo prostora za nesto sitno - a na tebi je da kupis domen, sto je isto izvodljivo bez kartice - ima kod nas dosta toga - da ne reklamiram.

Za minimalac sajt + domen mozes da prodjes sa 2500din ccs, na godisnjem nivou ;)

domen i dobar hosting sa bar 300MB u kompletu je negde oko te cifre gore dole a ne neki minimalan sajt ...

Nazad
Vrh Dno