Šta je novo?

Free programčić za smanjivanje pdf dokumenata

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebna mi je preporuka za programčić koji je free i koji bi služio kolegama da smanje pdf dokumente posle skeniranja. Koriste pojedine online free resizere ali bi nesto stalno.

Neki Fujitsu skeneri koje koristimo prave velike fajlove prilikom skeniranja, cesto dokumenti imaju po par desetina strana i u jednom mailu treba poslati vise takvih dokumenata. Vise puta sam koristio neka online resenja ali bi da pitam da ne skitam ako neko nesto koristi vise godina i zadovoljnan je da mi preporuci.

prave velike fajlove prilikom skeniranja
To sve može da se namesti na skeneru, potraži DPI setting ili depth, pa namesti 100 dpi, to je neka sredina, dok je 75 dpi je dovoljno za ekranski prikaz, a 300 i više za kvalitetan dalji print na papiru.

Imaš besplatan sajt ilovepdf

Može kompresija, dodavanje i brisanhe stranica, editovanje, pretvaranje pdf u sve poznate i nepoznate formate...

To sve može da se namesti na skeneru, potraži DPI setting ili depth, pa namesti 100 dpi, to je neka sredina, dok je 75 dpi je dovoljno za ekranski prikaz, a 300 i više za kvalitetan dalji print na papiru.
Namestio sam im tako ali ili oni promene ili ne znam sta se desi fajlovi ispadnu preveliki a ne mogu ih nadzirati da vidim gde grese. Pre neki dan sam skenirao 166 (20 su bele pa sam ih uklonio) strana teksta na Canon fotokopiru i spakovao je u 9mb sasvim solidnog kvaliteta, koji je ovim skenerima ne znam (sumnjam na korisnike) aki u sbvakom slucaju cu im instalirati programcic da smanjuju fajlove (mail server dopusta mailove do 15mb velicine atacmenta).

Primopdf

Nazad
Vrh Dno