Šta je novo?

Free AV

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Postoji li a da je upotrebljiv i da moze da se kao free koristi u npr AD?

Tesko, svi su free za obicne korisnike cim je nak firma u pitanju onda treba da se daju pare.😀

Da, moon secure, ili Commodo Antivirus i jos Firewall i jos neki alati, isto je commercial free

Avira i AVG.

Ni Avira niti AVG nisu commercial free, osim ona dva koja sam naveo u prethodnom postu ( Moon Secure je open source a Commodo je free, traži registraciju koja ne košta ništa )

Clam AV to je open sorce software koji smes da koristis u svim situacijam pa cak i korporativnim. Za server mozes da koristis obican a za desktope imas onaj portable varijantu

Poslednja izmena:
Da, zaboravio sam Clam antivirus, samo on nema real time skeniranje fajlova, kao ostali savremeni antivirusi

Uzmi ili Aviru ili Avasta, to su ti dva najkvalitetnija free AV rjesenja...Avira ima nesto bolju heuristiku, a avast je kompletniji...Licno preferiram Aviru Premium...ovdje mozes potpuno legalno i besplatno dobiti kljuc od 3 mjeseca za istu..sretno

http://www1.avira.com/en/evaluate/chip.php

Uzmi ili Aviru ili Avasta, to su ti dva najkvalitetnija free AV rjesenja...Avira ima nesto bolju heuristiku, a avast je kompletniji...Licno preferiram Aviru Premium...ovdje mozes potpuno legalno i besplatno dobiti kljuc od 3 mjeseca za istu..sretno

http://www1.avira.com/en/evaluate/chip.php

Da, može se registrovati besplatno, ali Avast je free samo za home usere, a za Aviru nisam siguran

Da, zaboravio sam Clam antivirus, samo on nema real time skeniranje fajlova, kao ostali savremeni antivirusi

Novi Spyware Terminator (free for personal and commercial use) ima opciju da instalira i ClamAV, pa bi trebalo da Spyware Terminator-ov Real-Time Shield vrši i real-time antivirus protection koristeći ClamAV:

Prilozi

• ScreenShot00052.webp
    ScreenShot00052.webp
    11.5 KB · Pregleda: 42
  • ScreenShot00053.webp
    ScreenShot00053.webp
    39.4 KB · Pregleda: 44
Konačno sam deinstalirao Avast i NOD32 sa mašina na poslu, i instalirao Commodo, uradio sam update ( nisu velike baze ), izgleda da radi, tj prepoznaje viruse, podmetnuo sam mu neku arhivu sa trojancem i našao ga, mada mi je i radmin 2.2 prepoznao kao potencijalnu pretnju i stavio u karantin
Jedini problem je što malo više opterećuje mašinu ( više i od Avasta i NOD-a ) a i zauzima više radne memorije od oba, oko 60 MB

@BlackNeo
Meni nikako da uključi file access shield, kad kažem save changes on isključi, i tako u krug...

Sačekaj da HIPS napravi bazu (vidjećeš da je završio tako što piše HIPS (Enabled) umjesto HIPS (Building database) kad klikneš desnim tasterom miša na ikonicu u tray-u).

Poslednja izmena:
Avira odlicna, besplatna, ponekad krekove vidi kao trojance ali radi posao.

Nazad
Vrh Dno