Šta je novo?

Fraunhofer mp3sEncoder

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Poznata je stvar da se već godinama Lame optimizuje za VBR na visokim bitrejtima i zbog toga ako hoćete da kompresujete na nižim bitrejtima (128 i slično) nije najsrećniji izbor. Za prenosne MP3 plejere tu je neka alternativa WMA, ali ja sa WMA nikad nisam bio zadovoljan ni na višim bitrejtima.

Izgleda da je široko rasprostranjeno mišljenje (uključujući Hydrogenaudio zajednicu) da je jedan od najboljih izbora za kompresiju za prenosne MP3 plejere Fraunhoferov mp3sEncoder na 128 kbps CBR.

Ja sam isprobao i rezultat zaista zvuči dobro, a enkoder je zapanjujuće brz (Foobaru više vremena treba da MP3 fajl koji se rekompresuje raspakuje u WAV nego mp3sEncoder da ga prebaci u MP3).

Nemojte skidati kojekakve stare piratske verzije po netu, najnoviju command line verziju Fraunhoferovog mp3sEncodera možete legalno skinuti i koristiti (isključivo u privatne svrhe) odavde:

http://www.all4mp3.com/tools/sw_fhg_cl.html

I još jedan hint, čisto radi uštede baterija većini albuma možete posle kompresije "hard" podići gain na 93 dB bez klipinga, nema smisla ostati na 89 dB za prenosni player.

Ako imate plejer koji podržava HE-AAC v2 slobodno pošaljite mp3 u penziju. Prosto je neverovatno kako to zvuči na ~40kbps.

fast encoding je uključen po defaultu, za high quality kodiranje treba proslediti parametar -q

Za one koji podržavaju Pro, i one koji podržavaju ogg, i one koji podržavaju AAC... Pričamo sad o tome šta je rešenje za one koji ne podržavaju, a to je većina.

fast encoding je uključen po defaultu, za high quality kodiranje treba proslediti parametar -q
Za lossy sources meni "fast" deluje kao sasvim dobar. Kad se konvertuje sa CD-a ili iz nekog lossless formata verovatno -q ima mnogo više smisla.

Poslednja izmena:
jel ovo može da se koristi u CDex-u i sličnim GUI programima?

Šta fali batch fajlovima? :d

Namesti ovako:

Prilozi

• Clipboard01.gif
    Clipboard01.gif
    12.6 KB · Pregleda: 87
Šta fali batch fajlovima? :d
Ništa. Evo čime ja pravim CHM fajlove:

mkdir site\$WWAssociativeLinks
mkdir site\$WWKeywordLinks
copy hhmake\notool800\*.* site
copy hhmake\notool800\$WWAssociativeLinks\Property site\$WWAssociativeLinks