Šta je novo?

Fraps i uopshte fps u igrama...

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Ne znam dal je do mene ili neshto drugo. Elem skinuo sam progam ka kome je DRapin dao link u nekom od prethodnih threadova - fraps za merenje fps-a u igrama. Sad trenutno imam XP2000+ na Epox 8kha+, 512 pc2100 ddr i leadetek ti4200. Konkretno za Mafiu u 1027x768 sa svime na max fraps pokazuje 30 fps +/- 5fps konstanto. Sad to i deluje donekle glatko al mi je opet chudno da tako mali fps dobijem? Isto Nofl ista rez. sve na max-u od detalja pokazuje od 30-80 fps kako kad. Unreal2 je josh gori - od 15 do 80 fps isto 1024x768 sve ostalo na max. Normalno sve ovo je bez fsaa. Ne znam jel je u pitanju prigram ili zaista ono sto se cini glatko bash i nije tako glatko. Izuzetak je UT2003 koji u istoj rez. sa svime na highest od detalja na mapi inferno sa botovima ne ide ispod 40 zashta se moze reci da je gatko kolko tolko. Pitanje je dal je ovo program mozda ili neshto drugo?

To ti pokazuje sassvim realne vrednosti sta si ti ocekivao da imas 100+ fps-a u Unrealu2, pa ja sa skorom istom masinom nesto slabijom sa sdramom imam u jednom momentu 5 fps u Unrealu2

Nikada se nisam susreo sa slucajem da FRAPS laze ili ne meri dobro.

Uostalom mozes da ga proveris tako sto ces ga pustiti paralelno sa nekom igrom koja u sebi ima ugradjen fps counter ili uz bilo koji od 3dMark-ova koji isto tako prikazuju fps, pa videti da pokazuje otprilike isto.

Ako te interesuje recimo tacni podatci, radi testiranja i/ili poredjenja mozes da mu zadas da upisuje u log file min, max i average fps pritiskom na Scroll Lock, jednom za pocetak logovanja i drugi put za kraj logovanja. Imas i opciju da belezi frame rate svake sekunde, da bi video u kojim sekvencama najvise koci, ako je to od nekog interesa...

Ne poznajem te igre pa ne znam koliki bi fps otprilike trebao da bude sa takvom masinom...jel 8KHA+ bese SDRAM ploca ??? Ako jeste mislim da bi dosta dobio sa DDR-om...

Napisah da je ddr. Elem meni je chudno to shto uzasno oscilira leti sa 30 na 80 ali me je zachudilo to sto recimo ranije dok sam chitao ljudi su sa sluchnim ili identichnim mashinama pisali da igraju mafiju u 1024x768 sa detaljima na max skroz glakto. Mozda je za nekg 30 fps glatko, jer meni nije. A opet volim lepu grafi ku pa sam :rocket:

Ja sam odavno procitao jednu po meni veoma glupu izjavu.Naime oni kazu da bi se postigla fluidnost u nekoj igri potreban je framerate od nekih 60fps sto je po meni cudno, s' obzirom da je ljudskom oku potrebno nekih 25fps da bi imalo osecaj fluidnosti.

Znam ja to ali razlika se itekako vidi kad imash 25 fps-a i 60 fps. Da je tako svi bi igrali quake3 i ut2003 u 25 fps a znamo da je smeshno igrati pucachinu sa akcijom u 25 fps-a.

Vrh Dno