Šta je novo?

Francuska virtualna kartica za kupovinu

Grga Pitić

Poštovan
Učlanjen(a)
26.05.2024
Poena
65
Zdravo drugari.
Potrebna mi je platna virtualna kartica da je poreklom iz Francuske za kupovinu, koju bi ja dopunjavao putem devizne srpske kartice.

Ima li neko neki predlog koja je najbolja i kako doći do nje iz Srbije.

Da imam najmanji problem bi bio otići u bilo koju banku u Francuskoj i dobio bi bez egzibicija. 😉

Uh, teško. Bez titre de sejour ne možeš ni u tipa Hello bank (BNP Paribas) da otvoriš online račun. Jedino ako ima neki nerezidentni sa karticom, ali to još teže bez ličnog prisustva.

Jel' postoji razlog da bude Francuska bas, a ne bilo gde u EZ/EU?

Tamo gde želim da kupujem prihvata samo kartice izdate u Francuskoj i ni jednu drugu. Probao sa Grčkom Mastercard i Visa ne prolazi.
Pomogao je @kiboni za sada čekam verifikaciju dokumenata pa videću dal će proći kod N26

N26 trazi dokaz boravista. U roku od 90 dana.

Verovatno će priložiti grčko ako je to ono koje ima, kako sam shvatio. Mada svakako, najverovatnije će to biti nemačke kartice.

Mislim i ja da će tražiti dokaz o boravištu u Francuskoj

Verovatno će priložiti grčko ako je to ono koje ima, kako sam shvatio. Mada svakako, najverovatnije će to biti nemačke kartice.
Ne, kartice su vezane za zemlju naloga, iako je vecina IBANova DE.
Dobice skoro 100% francusku.

Ali kad tad mora da prilozi neke komunalije na svoje ime iz Francuske. Mislim da je kod n26 odmah, Trade Republic 90 dana.

probaj Revolut ili Sumeria (Ex Lydia) %%

Revolut je litvanijska kartica jer je LT banka i IBANs.

Revolut je UK kompanija sa bank.lincencom iz Litvanije za EU. Za UK imaju UK licencu... U vecim zemljama se dobija lokalni IBAN, tipa Poljaka, Francuska, Spanija, Njemacka...
Ja sam u Nemackoj, iman LT IBAN i nisam imao mogucnost da biram?

Ja sam u Nemackoj, iman LT IBAN i nisam imao mogucnost da biram?
A BIN kartice (prvih 6 cifara)? Kako je formulisan? N26 za kartice daje lokalni BIN pa ako ih i Revolut tako izdaje, onda je manje bitno gde se vodi IBAN.

Ja nisan ni 5 meseci korisnik.
@uji 416598 - po bin check iz USA? :)
Za N26 Irska imam DE CC i IBAN. 535586
Zapravo, koliko vidim na više izvora, Visa Infinite, Švajcarska (negde piše i UK, ali da, ima i Visa Credit/US) 😃
A N26 je Master biznis Nemačka/Lihtenštajn 😀

Poslednja izmena:
Toliko o tome :)
Ako neko hoce da proba da li rade za te france-only sajtove, imam 7 EU kartica (3 iz N26, 2 Revolut, SumUp, TR).

Zapravo, koliko vidim na više izvora, Visa Infinite, Švajcarska (negde piše i UK, ali da, ima i Visa Credit/US) 😃
A N26 je Master biznis Nemačka/Lihtenštajn 😀
PaySend je lepo vidi da je iz Irske i digne mi fee :D

• Adds to story
Reagovanja: uji
Toliko o tome :)
Ako neko hoce da proba da li rade za te france-only sajtove, imam 7 EU kartica (3 iz N26, 2 Revolut, SumUp, TR).
Probao Grčku Visa i Mastercard Slovenija nije prošlo. Kontam da možda Irska ili Engleska prodju jer su najčešći turisti u Francuskoj.
Inače potrebna mi je da bi rešavao uplate za Francuski Orange.

Probao Grčku Visa i Mastercard Slovenija nije prošlo. Kontam da možda Irska ili Engleska prodju jer su najčešći turisti u Francuskoj.
Inače potrebna mi je da bi rešavao uplate za Francuski Orange.
Nemoj da se iznenadiš ako ti samo jednom prođe uplata po pojedinačnoj inostranoj kartici. Yettel kod nas na primer čim registruje uplatu sa inostrane kartice, blokira svaku narednu. A1 i mts s druge strane ne prave problem. Jedino što mts može da zadrži rezervaciju mesecima, ali se to naposletku proknjiži.

ok, ja imam , napisao sam, Hrvatski pasos, i otvorio sam Revolut nalog na adresu Francuskoj, ali sam stavio da sam Tax payer u Srbiji, i poslao svoj JBMG. Za sada nisu trazili nikakvu proveru adrese u Francuskoj. Registrovao sam preko Francuskog broja mobilnog telefona koji se vodi na moje ime. Ali moj nalog nije jos 3 meseca star.

Javi kad prodje 90 dana.
Mislim da to rade zbof poreza i tax resixenxya

Nazad
Vrh Dno