Šta je novo?

Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

ja imam raid i ssd,hddovi su u 5,5 inca beju maknuti sa venta,nista im ne fali niti se greju :) to evemtualno ako ti hardovi stalno rade,ovako desktop,igre,bekap i sl nema potrebe a ja volim da ventovima ocistim put.

Stiglo je, namontirao ali nigde ne vidim hdd led. Jel ga kuciste ima uopste?

Nema, a i šta će ti?

Navika ***, volim kad svetli a gde se ubada ovaj audio napred? Ubodem u asus xonar i ne radi, bocnem na ploci i opet nece front panel sluske i mic

A ako povezem power led za hdd-ove, hoce li onda biti svetla za power?

Poslednja izmena:
Steta sto nema oba, stavio sam hdd indikator. Nego front panel, ako imam zvucnu onda ide u zvucnu a ako ne onda na plocu ili kako vec?

Upravo tako

Mislim da R4 i XL R2 imaju samo HD Audio konektor, pogledaj da ti to nije problem.

i/ili da na ploci namestis dal je hd ili ac 97standard za front audio u biosu,tako je kod mene.

Ploča možda i može da se podesi, pitanje je za zvučnu...

e to nemam pojma,odavno sam presao na usb i firewire interfejse. :)

Kakav bedak, nemaju f14 artic cooling a ponuda ostalih f14 nije nikakva iskreno. Ima f12 pwm, da lepo uzmem ta tri komada i da stavim, sta mislite o tome?

uzmi jedan f12 pwm i stavi ga za usis na prednjem panelu,i cekaj da stignu 14tice da stavis za izbacivanje.ili ako te bas toliko svrbe pare kupi sve sto staje,boli te uvo. :)

Kakav bedak, nemaju f14 artic cooling a ponuda ostalih f14 nije nikakva iskreno. Ima f12 pwm, da lepo uzmem ta tri komada i da stavim, sta mislite o tome?

A da koristiš samo tri ventilatora koja su već došla uz kućište? Ne mora baš svako mesto za ventilator da se iskoristi ;)

Pa posto sam nasao f12 za relativno male pare narucio 4 komata :) Znam gde cu tri ali ovaj cetvrti mi sumnjiv, dal da ga stavim sa strane da uduvava ili izduvava?

meni se bolje pokazao veci pritisak unutar kucista tj vise ventova koji ubacuju,nije neka razlika u temperaturama a komp vise nije magnet za prasinu.ako nemas problema sa prasinom vidi koja kombinacija daje najbolje rezultate,ili vidi da neki vent duva na vrm,memaru,direktno na grafu...

sad kad si vec nagomilao toliko ventova red je valjda da se poigras.

Pa aj kad stigne probam da ga stavim kao intake taj sa strane pa da vidim malo temp pa posle da ga okrenem i opet malo da pratim

Uh u sobi mi je hot hot hot, ventilatori su odlicni, necujni, revizija 2.0. Jedina mana je sto su kable ipak prekratke za ovoliko kuciste. Malo sam przio graficku i nije prelazila 60°C. Jedino me nervira ovaj wd black od 2tb, gde god da ga stavim ide do 40°C ali sa njega mi ucitava i win i igre i sve on radi. *** morao sam da doplacujem za graficke, te kuciste ovo i ne ostade nista za ssd, bar za sad. U sobi je 26-27 stepeni.

Poslednja izmena:
Uh u sobi mi je hot hot hot, ventilatori su odlicni, necujni, revizija 2.0. Jedina mana je sto su kable ipak prekratke za ovoliko kuciste. Malo sam przio graficku i nije prelazila 60°C. Jedino me nervira ovaj wd black od 2tb, gde god da ga stavim ide do 40°C ali sa njega mi ucitava i win i igre i sve on radi. *** morao sam da doplacujem za graficke, te kuciste ovo i ne ostade nista za ssd, bar za sad. U sobi je 26-27 stepeni.

Mislio sam na uzimanje u obzir i sobne temperature kad praviš poređenja sa drugačijim rasporedom ventilatora.

Inače, mislim da 40°C nije uopšte strašno, pogotovu kad je WD Black u pitanju.

Ipak sam samo 3 stavio. 1 napred i 2 gore. WD black ide do 41 ali bese bas toplo u sobi. Ne znam za ova dva venta na vrhu sto izvlace, jel mi tu treba neki dust filter ili jednostavno nece ni da upada prasina posto izduvava?

Ne treba ti filter za ventove sto izvlace vazduh iz kucista.

Ipak sam samo 3 stavio. 1 napred i 2 gore. WD black ide do 41 ali bese bas toplo u sobi. Ne znam za ova dva venta na vrhu sto izvlace, jel mi tu treba neki dust filter ili jednostavno nece ni da upada prasina posto izduvava?

Stavio si 3 pored već postojećih 3? To mora da je ludnica od buke na punom opterećenju.

Inače, upadaće ti prašina kad ugasiš komp :p

ako 6 ventova mora da radi nekom ludjackom brzinom da bi ohladili komp onda nesto nije okej sa kompom.a posto se sakiboj ne zali,znaci da ovi na kontroleru su andervoltovani a ovi koje kontrolise ploca nemaju razlog da luduju,i da je sve okej. :)

volim kad spinal tap logika radi pos'o,pa to ti je. :)

Ne cuju se, ovi fabricki rade na 7V a i ovi artic cooling f12 su necujni i bas se jedva cuje. Meni stoji gore na stolu pa kad nema nikakve muzike i nista ne radim i sednem pored onda onako nacujes ventove ali cim se udaljis nista se ne cuje. Ni pri opterecenju se ne cuje, tad odvrnem zvucnike i nista a i ovi f12 su stvarno tihi. Ja nisam mogao da verujem, bas tihi ventovi, skoro pa necujni. Ove fabricke drzim na 7V.

Nisam nista dirao u biosu, sve je fabricki tako da fino sve to radi. I sad kad bese ova vrucina lepo vuce promaja i ladi ga fino bas. Ja zadovoljan.

Prilozi

• 123123123.jpg
    123123123.jpg
    220.9 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
sad kad vidim skrin iz hwmonitora uvek me iscima sto plojka daje toliko malo informacija dok se setim da cfv-z je nenormalna po tom pitanju. :)

Ma vise i ne pratim temperature. Namestio, zatvorio i radi. Ova grafa se ne greje preko 63 a to samo kad je u sobi 28-29°C.

ako 6 ventova mora da radi nekom ludjackom brzinom da bi ohladili komp onda nesto nije okej sa kompom.a posto se sakiboj ne zali,znaci da ovi na kontroleru su andervoltovani a ovi koje kontrolise ploca nemaju razlog da luduju,i da je sve okej. :)

volim kad spinal tap logika radi pos'o,pa to ti je. :)

Je l' to nešto na moj račun? Lepo sam napisao na punom opterećenju ;)

Ne cuju se, ovi fabricki rade na 7V a i ovi artic cooling f12 su necujni i bas se jedva cuje. Meni stoji gore na stolu pa kad nema nikakve muzike i nista ne radim i sednem pored onda onako nacujes ventove ali cim se udaljis nista se ne cuje. Ni pri opterecenju se ne cuje, tad odvrnem zvucnike i nista a i ovi f12 su stvarno tihi. Ja nisam mogao da verujem, bas tihi ventovi, skoro pa necujni. Ove fabricke drzim na 7V.

Nisam nista dirao u biosu, sve je fabricki tako da fino sve to radi. I sad kad bese ova vrucina lepo vuce promaja i ladi ga fino bas. Ja zadovoljan.

Ah, pa na idle i 7V će se teško čuti, ali kad toliko ventilatora radi punom brzinom prilikom renderovanja na overklokovanom kompu, to se čuje i kroz zatvorena vrata :S:

Nazad
Vrh Dno