Šta je novo?

Fractal Design Define R3 USB 3.0 - mini review

Pa možda nisi najbolje video na slici, ali ATX i PCIe jesu provučeni kroz gumiran otvor, ali mi je 24pin ATX kabl dosta krut i nisam želeo da ga lomim, tj. jako savijam, pa sam ga pustio da malo slobodnije izađe. Ne vidi se baš najbolje na slici, pustio sam ga nekih 10cm pa napravio malu petlju, otprilike do pola visine grafičke.
PCIe kabl sam doduše kasnije zategao, al me mrzi da opet slikam.

Prilozi

• IMG_3344.JPG
    IMG_3344.JPG
    111.9 KB · Pregleda: 296
Poslednja izmena:
Imamo isto kuciste i napajanje ali ja sam tek poceo da sklapam pa se nadam da me ne cekaju muke:).Inace,kuciste je do 00,jos ja nisam uopste planirao ovo,narucio sam FD Core 3000(***,htedoh da ustekam par 'iljada za druge komponente).Stigne kurir,kutija od FD Core 3000,otvorim,kad ono Define R3:d

Odličan opis i pre svega realno prenešeni utisci o radu.
Ja sam dugo maštao o Fractal kućištima, ali kako nisu stigla u Srbiju do trenutka kada sam ja sastavljao novu mašinu, morao sam da se opredelim za drugi model.
Neka Vas sve lepo služe i neka se Fractal konačno odomaći na tržištu.

Odličan review i sjajno kućište.

Da ne zna neko gde bi mogao da se kupi ili eventualno naruči Define mini ?

Hvala, koliko videh Define mini još uvek nema, samo Arc Mini i Core 1000 Black od mini tower-a.

Ja hteo i Array R2 Mini da uzmem da pravim NAS, ali za sada ni od toga ništa. Ali dobro ako u Kim**c-u vide da im ide prodaja FD kućišta, možda i prošire asortiman.

Od danas ponosni vlasnik ovog kucista. Josh cekam da dodje tj da bude isporucen ;) Hvala na opisu kucista jer mi je ono pomoglo da se odlucim za Fractal R3 Black Pearl

Svaka cast na opisu i izboru kucista,Silencio i ja merkam odavno ali je ovo sto ja trazim.

Ovo je jedno od boljih za te pare, jedino da je malkice dublji ali cak ni to nije problem. Svidja mi se i kuciste i test-opis.. Pohvale za trud!

Jel su prednja vratanca plasticna ili od lima? Kako ti se čini ukupan build quality?

Ovo kućište je odjednom postalo vrlo popularno,sa razlogom sigurno,ima i opis u februarskom Svetu Kompjutera.

Vrata koja pokrivaju celu prednju povrsinu su od brusenog aluminijuma...-SK 2/2012

Poslednja izmena:
lepo kuciste minimalistickog dizajna malo me podseca na moje, dobro je videti da se siri izbor komponente za koju mnogi ne daju ni pet para i kupuju je samo zbog toga sto se u nesto mora spakovati komp jelte.

nego nadam se da nisi tv stavio na neki subwoofer ili mi se cini ?

Koliko ima prostora izmedju vrata i mesta za 5.25" uredjaje?

Haha, ma ne, TV je trenutno na kutiji obloženoj samolepivim tapetom sa istom teksturom kao i zvučnici.

Nijedna gotova polica nema ono što ja hoću, pa sam u DIY fazonu, al to malo traje jer sam u gužvi, pa rekoh da ne bude ružno da stoji na kutiji :)

lepo kuciste minimalistickog dizajna malo me podseca na moje, dobro je videti da se siri izbor komponente za koju mnogi ne daju ni pet para i kupuju je samo zbog toga sto se u nesto mora spakovati komp jelte.

nego nadam se da nisi tv stavio na neki subwoofer ili mi se cini ?

Poslednja izmena:
Imam Scythe Kaze Server, nisu preterano veliki potenciometri. :)

Proverio sam malopre i nema baš mesta, od vrata do samog 5,25 ležišta ima možda 5mm, ali taj prostor nije prazan već ispunjen sunđerom koji je nalepljen s unutrašnje strane vrata. Probao sam da u card reader koji mi je u 5,25 mestu stavim SD karticu koja je štrčala 1cm iz slota i sa njom u slotu ne mogu da se zatvore vrata.

Budući da su potenciometri na Kaze serveru po onome što vidim na slikama ~1cm, ne verujem da bi lepo stao. Jedino da povučeš sam kontroler jedno 5mm ka unutra pa da tako fiksiraš, ali do je već budženje.

Bolje bi pasovali kontroleri tipa Lian Li TR-5B, tj. sa digitalnim kontrolama.

Poslednja izmena:
***. Kaze Server imam odavno, ne bih ga menjao, a i meni je palo na pamet da se malo pomeri ka unutra.
To su mi neke ideje ako se odlucim za ovo kuciste. :)

***. Kaze Server imam odavno, ne bih ga menjao, a i meni je palo na pamet da se malo pomeri ka unutra.
To su mi neke ideje ako se odlucim za ovo kuciste. :)

Evo ideje ;)

XL04.jpg

Znam za to, al onda za svaku promenu moram da otvaram kuciste. :D

Jel neko zna gde bih mogao da dokupim te zakačaljke za fanove na TRUE-u?

Znam za to, al onda za svaku promenu moram da otvaram kuciste. :D

Nije valjda da drzis zatvoreno kuciste :p
Ne moras stalno da otvaras, nadjes neku sredinu na koju ces konstantno drzati ventove, npr. *~1000rpm, tu su tihi a hlade dobro. (*kako koji model)

Jel neko zna gde bih mogao da dokupim te zakačaljke za fanove na TRUE-u?

Mozes sam da ih napravis od zice, bilo je price ovde na forumu o njima, a pogledaj u Em*i.

Poslednja izmena:
To mu je verovatno bila zamisao i kada je kupovao kontroler tog ranga, da ga drzi unutar zatvorenog kucista. :D
Ja bi secnuo potenciometre, par mm samo. :D

Moze valjda malo da se uvuce unutra.

Ako moze da se uvuce malo to bi bilo ok.

A jel moze meni neko da objasni zasto vraga mu nema HDD lampice? I sto je najgore sve je veci broj skupih kucista koji je nemaju. Sta sad svi treba da imamo fensi tastature sa LCD ekranom koji ce prikazivati da li i koliko hard disk radi, ili da zatrpavamo desktop widget-ima koji rade isto? A sta kada sam u igri? Hocu da znam da li u trenutku kada igra krene da secka secka zbog ucitavanja sa hard diska ili ne? Ima sto mesta kada je prosto ta lampica neophodna i prosto ne mogu da shvatim razlog da je nema?

Pa ne moraš da kupiš kućište koje ti ne odgovara :)

Meni je bilo čudno u početku, pa sam posle shavtio da mi ni ne treba.

Imaš i mogućnost da spojiš Power LED na pinove za HDD LED na ploči, tako ćeš znati kad ti HDD radi, a valjda ti nije problem da znaš kada ti radi računar, tj. power led ti i nije neophodan :)

vrhunsko kuciste, definitivno odlican izbor za kupovinu!
Planiram da ga uzmem za koji dan...
i samo jedno pitanje, da li neko zna da li kod nas negde moze da se nadje novija serija sa 3 x USB 3.0 na front panelu ili mozda onaj upgrade kit USB 3.0?

Ne postoji serija sa 3 x USB 3.0 koliko vidim na sajtu.

Imala je starija serija sa 2x USB 2.0 i eSATA i nova serija koja je kod nas u prodaji sa 2x USB 2.0 i 1x USB 3.0.

Taj upgrade kit na 2x USB 3.0 i eSATA mislim da paše samo na staru seriju i nema ga kod nas (ni stare serije ni adaptera).

Hvala puno za ovu temu, pomogla mi je da se definitivno odlucim za ovo kuciste umesto Silencio-a. Stvarno lepo odradjeno, svaka cast! :)

Nazad
Vrh Dno