Šta je novo?

FPS dropa na 8 i ne ide preko

TheBluEagle

Zapažen
Učlanjen(a)
28.01.2022
Poena
21
Imam problem gde mi fps u igrama ,poput Warframe-a i Warthunder-a, dropa na 8 i ne menja se sve dok ja ne ispamujem windows dugme na tastaturi i posle nekog vremena fps se vrati na 60+ i posle par sekundi vrati se na 8-9 i tu ostaje, to mi se uglavnom desava kada u warframeu udjem u neki open world, ili u warthunderu kad mi ucita MALO zahtevniju mapu, tj sa malo vise detalja, prodje mozda 2 minute gameplaya i desi se taj problem, inace mi se ovo nikad pre nije desavalo a i radio sam novi sistem pre dve nedelje otpr. i takodje u LoLu mi se nikad nije desilo tako nesto, tu mi je fps stabilan i uvek imam preko 60 frame-ova
Specifikacije: R9 380, AMD200GE, 8GB RAM-a, A320M

Obrisi GPU drajvere sa DDU u safe mode i skini i instaliraj najnovije. Instaliraj najnoviji AM4 chipset drajver. Proveri sa HWInfo64 da li se nesto od hardvera ne pregreva. Proveri da li je za anti virus postavljen exception za foldere u kojima se nalaze igre.

Taj procesor je poprilicno slab za moderne igre inace, gledaj da zamenis sa barem R3 1200, eventualno i nekim boljim Ryzen procesorom.

A mozda ga zeza neki proces u pozadini, neki "viruscic"... Jeste tanka konfa, ali kazes da ti je pre ok radilo.... Vidi skini Malwarebytes iskeniraj malo, jebaga. Pa posle probaj reinstal drajvera

Obrisi GPU drajvere sa DDU u safe mode i skini i instaliraj najnovije. Instaliraj najnoviji AM4 chipset drajver. Proveri sa HWInfo64 da li se nesto od hardvera ne pregreva. Proveri da li je za anti virus postavljen exception za foldere u kojima se nalaze igre.

Taj procesor je poprilicno slab za moderne igre inace, gledaj da zamenis sa barem R3 1200, eventualno i nekim boljim Ryzen procesorom.
Pokusacu to veceras kad budem imao vremena, i inace, jel imas neki predlog gde da kupujem komponente? Posto trenutno je oskudica komponenata pa im je cena skocila a i nema ih toliko na trzistu, npr na gigatronu sam trazio r3 i nemaju ga, isto tako i za win win i sl. btw javicu da li je problem resen nakon sto instaliram nove drajvere
A mozda ga zeza neki proces u pozadini, neki "viruscic"... Jeste tanka konfa, ali kazes da ti je pre ok radilo.... Vidi skini Malwarebytes iskeniraj malo, jebaga. Pa posle probaj reinstal drajvera
Cisto sumnjam, naravno probacu jer nista me ne kosta, al kao sto sam rekao, sistem je nov i nisam bas skidao stvari sa neta i sl. ali probacu to prvo, hvala na savetu :D

Evo nisam stigao sinoc da instaliram nove drivere, pa reko ajd sad cu al prvo da proverim task manager dok sam u igri, i primetio sam da mi GPU usage odjednom skoci na 100% i VRAM usage na 100% evo to ovako izgleda1643477770285.png

Prilozi

• Screenshot_64.png
    Screenshot_64.png
    2.6 MB · Pregleda: 21
To je normalno ako je zahtevna igra.

Reinstaliraj drajvere, imaju neki koji dižu gpu na 100% bez razloga.

Posto trenutno je oskudica komponenata pa im je cena skocila a i nema ih toliko na trzistu, npr na gigatronu sam trazio r3 i nemaju ga, isto tako i za win win i sl. btw javicu da li je problem resen nakon sto instaliram nove drajvere
Kupi polovan.R5 2600 je trenutno 100e,što nije strašno.

Nije strasno ako imas 100e a ako nemas... :D

Ne treba mu R5 2600, slaba je grafika pa ne moze da se iskoristi svakako. Ryzen 1200/1300x ili 1400/1500x su sasvim dovoljni. Naravno moze 1600(x)/2600 ako se nadje neki povoljno.

al kako si ti uspeo da nadjes r5 2600 za 100e, ja nmg r5 1600 da nadjem za manje od 120e polovan hahahah
Koristite filtere na kp
Screenshot_2022-01-29-21-29-48-414_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
Ne treba mu R5 2600, slaba je grafika pa ne moze da se iskoristi svakako. Ryzen 1200/1300x ili 1400/1500x su sasvim dovoljni. Naravno moze 1600(x)/2600 ako se nadje neki povoljno.
Ne treba mu,a i treba .
Sad dal ce da uzme 1400,1500...ili 2600 za 100e valjda je izbor lak.

Nazad
Vrh Dno