Šta je novo?

FPS Drop

Denis98

Poštovan
Učlanjen(a)
11.09.2022
Poena
60
Nisam siguran da li sam post stavio gde treba, ispravite me ako gresim.
Nedavno je pc poceo da mi pravi ogromne frame dropove. Ranije se to nikad nije desavalo. Igram uglavnom Diablo 4, Dotu 2, Arenu Breakout Infinite i BF2042. U svim igrama, osim u Doti 2, mi se desi frame drop. U D4 cim udjem u igru, posle dva minuta igranja, oseti se drop za 30 frame, u zavisnosti koliko je taj momenat slike zahtevan, ako tako mogu da se izrazim. BF2042, igra koja na mom pc bukvalno tece je upravo sad sa 144fpsa dropala na 60 i tako pet minuta. Sta da radim ? Temperatura graficke je na oko 76 stepeni. Ispisacu komponente koje imam..
Maticna: Gigabyte b500 v2 gaming
GPU: MSI RTX 3060 12gb
CPU: Ryzen 5 5600
Ram je neki Kingston: 16gb na 3200mhz
PSU: FPS HYDRO PRO Series 600W 80 Plus Bronze

A CPU temp ?

Ma nemoguce da su temp, taj procesor i ja imam sa stock hladjenjem ne prelazi ni 60, a igram zahtevnije igre, ovo sto on igra je smesno :) Vidi ti drivere da sredis ili ako si update za graficku, vrati jedne pre.
Mislim, poslusaj kolegu, vidi temp za procesor al iskreno mislim da on za ove igre radi u leru maltene :)

Ovo su trenutne temperature...

Za drajvere, uglavnom uvek mi je pisalo update u nvidia expirience, od nedavno stoji reinstal ?

There you see.
Throtluje ti CPU iznad 85C. Njemu je max 95 ako se secam.
Vidi da li naleze dobro cooler, neka od onih zabica-nogica nije iskocila, da li je zapusen ili nesto ometa vazduh i ostale carolije...

Gasi to :) Novu pastu ili kuler stavljaj.

Izduvaj prašinu ako već nisi.

Nazad
Vrh Dno