Šta je novo?

FoxIt reader 5

Ja nisam bio zadovoljan Foxit Readerom 5 pa sam koristio Sumatra PDF ali sam skoro probao verziju 6 Foxita i mogu reci da su unapredili sve sto je meni bitno. Jeste velicina instalacionog fajla i velicina na disku velika ali je zato jako brz (ne kao Sumatra ali fino brzi nego petica, bar na mojoj masini). Probao sam par dokumenata od 200 i kusur strana i momentalno ih ucitava. Prikaz dokumenta je znatno bolji nego kod Sumatra PDFa. A ribbon normalnije izgleda nego ranije mada ga pozivam po potrebi inace je off.

Samo voditi racuna o uobicajenim stvarima popust iskljucivanja ask.com toolbara tokom instalacije i kome smeta, iskljucivanje reklame koja se povremeno prikazuje u opcijama programa.

Odlican je. Nisam mu nasao manu.

Ja nisam bio zadovoljan Foxit Readerom 5 pa sam koristio Sumatra PDF ali sam skoro probao verziju 6 Foxita i mogu reci da su unapredili sve sto je meni bitno. Jeste velicina instalacionog fajla i velicina na disku velika ali je zato jako brz (ne kao Sumatra ali fino brzi nego petica, bar na mojoj masini). Probao sam par dokumenata od 200 i kusur strana i momentalno ih ucitava. Prikaz dokumenta je znatno bolji nego kod Sumatra PDFa. A ribbon normalnije izgleda nego ranije mada ga pozivam po potrebi inace je off.

Samo voditi racuna o uobicajenim stvarima popust iskljucivanja ask.com toolbara tokom instalacije i kome smeta, iskljucivanje reklame koja se povremeno prikazuje u opcijama programa.

Rešenje je portable verzija i onda nema brige oko gluposti.I meni se čini da bolje i brže radi ali se i dlaje po tom pitanje ne može meriti sa Sumatrom pogotovu kad je reč o časopisima odnoso saloženim materijalima sa dosta fotografija, crteža u kombinaciji sa tekstom a što sve zajedno ima pristojnu veličinu. Ribon je po men i dalje veoma loiš (osim pristojnog izgled ai to je prvo što isključujem)

Prikaz dokumenta je znatno bolji nego kod Sumatra PDFa.

Hajde malo detaljnije o ovome, prikaz koji dokumenta je bolji, u čemu se ogleda taj boljitak i kako je mereno

Mereno odokativno. Tj. dopala mi se ostrina grafickih elemenata u pdf dokumentima u odnosu na ono sto sam navikao u Sumatri. Prikaz je uvecan na citavu sirinu (prosirenog) prozora jer ja tako pregledam dokumente.

Brza je Sumatra, to stoji. Ali ja bas nesto ne radim cesto sa ogromnim dokumentima pa da mi toliko znaci ta razlika. Ako dokument ima slike, retko prelazi 500 strana bar ove sto ja pregledam.

Za časopise, literaturu od 800 strana sa grafikama, skenirane knjige i itd je neprevaziđena.

Što se oštrine tiče pre izvesnog vremena sam ovde na forumu pokrenuo temu kako testirati i tad sam nabacio nekoliko portable verzija foxita, dve tri sumatre, adobe čedo, nitro i PDFXCview.

Rezultat tog "testa" je bio da je Foxit u nekoj od verzija 3 se najbolje pokazao. Ono što je interesantno i ono pored odokativne metode što jejako problematično je što mala promena veličine drastično menja utisak o kvalitetu. Npr. Foxit 3 na određenoj rezoluciji deluje bolje nego Foxit 5 ali samo mala intervencija na + ili - dolazi do promene utiska.

Sad kad probam samo najnovije verzije pomenutih programa razlike kao da nema. LM jako je metodološki problematično upoređivati programe samo na osnovu utiska zato što može da zavara.

Ono što je sigurno je da je Sumatra najmanja od svih i da je odziv i kod najzahtevnijih dolumenata ekstremno brz i da po tom pitanju ubedljivo pobeđuje sve ostale.

Foxit (zadnja verzija portable) je po brzini odmah iza prazng mesta posle sumatre ali mi je pobednik zbog navike i status bara

Poslednja izmena:
Sumatra je nesto kao IrfanView, sumanuto brz pregledac ali sa malo neobicnim interfejsom i manjkom opcija dok je Foxit poput ACDSee, dovoljno brz ali malo bloat sa gomilom opcija. Razlika u odnosu na ACDSee je sto postoji u free varijanti kojoj nista ne fali.

Nitro PDF Reader je bio uzasan kada sam ga poslednji put probao, nadam se da je sada bolji. Ima jos jedan novi pregledac Genius PDF, ali ga nisam probao.

Ovo poređenje sa Irfanom ti je odlično. Ako nekom treba zaista obrada fotografija - koristi Photoshop, za pregled Irafan i to je to. Mislim da je najgora opcija nešto između odnonso sveobuhvatno, kad ljudi u želji da obrade fotografiju istu upropaste.

Nitro i dalje jako loš.

Najviše mi se dopada od svih pdf čitača i za razliku od ove nove verzije 6 koju ne koristim je ta da je ustanju da pamti stranicu na kojoj si bio. Tako da ti je odmah i otvara za razliku od ve šetice koja neće baš svaki pdf.

Nece da otvara bas svaki .pdf ili nece da pamti stranicu? Posto jos nisam naisao na .pdf gde Foxit 6 nije zapamtio.

Najviše mi se dopada od svih pdf čitača i za razliku od ove nove verzije 6 koju ne koristim je ta da je ustanju da pamti stranicu na kojoj si bio. Tako da ti je odmah i otvara za razliku od ve šetice koja neće baš svaki pdf.

To imaš i na 6 portable. Dve moguće opcije pod Edit - History

U neme interesuje ovo što te je Ve®sus pitao

Vrh Dno