Šta je novo?

Foxconn 690V-problem sa biosom

korg

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2008
Poena
309
Pojavio mi se problem sa pločom Foxconn 690V,malom integrisanom,kada sam updejt-ovao najnoviju verziju biosa,poslednju sa zvaničnog sajta.Problem se sastoji u tome da svaki puta kada se restartuje,staje ponovo na postu,odmah posle očitavanja ide magistrala,na onom delu gde kaže pritisni F1 za ulazak u setup ili F2 to load setup default and continue.Kako god da uradim,on se pri ponovnom restartu vraća ponovo tu,na isto mesto.Bitna je jedna stvar.Pamti vreme,ali ostale postavke ne.Sve vraća na default.U pitanju je AMD 4600+,1GB/800 Kingston CL6 i VGA Leadtek 8400 GS 256MB.Dali je neko možda imao slično iskustvo?

za pocetak vrati verziju bios-a koju si imao pa vidi sta se desava...:wave:

Pokušao sam sa starijim verzijama biosa i sve ostaje isto.Zaboravio sam da napišem da na tome delu u postu gde stane,prijavljeje stalno "CMOS cheksum BAD".Ovo bi trebalo da bude po meni karakteristično za slučajeve kada baterija ne drži,tj.ne čuva informacije o biosu koje su prethodno unete.Medjutim prava istina je negde izmedju jer recimo vreme ostaje očuvano a ostali podaci ne(Advanced,boot podešavanja i sl.),a i baterija je dobra,proverio sam na unimeru.Takođe sam probao i sa drugom baterijom.Sobzirom da je računar bio pun virusa,katastrofa živa,interesuje me dali neko ima informacije dali je moguće da je virus ušao u bios i kako da probam da rešim taj problem jer sam sve više ubeđen da je u tome problem.:wall::wall::wall:

Nazad
Vrh Dno