Šta je novo?

Fotokopir A3

pdetlic

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2007
Poena
330
Treba da kupim fotokopir A3 formata. Interesuju me Vaša iskustva.
Zahtevi:
- Ekonomična štampa
- Ekonomično održavanje
Pošto su sad uglavnom svi fotokopiri i mrežni uređaji, mora da podržava Linux (OpenSuse), Windows XP i Windows 7.
Ako zašklipi novac možda uzmem i A4 ili neki polovan.
Unapred Vam hvala.

Canon IR-2520 80.000 RSD ,novi model, stiže za koji dan u prodaju, ne podržava Linux. To jest podržava ali uz dodatnu PostScript karticu 100-200€, trenutno je nema i ne zna se kad će biti.
Druga razmatrana varijanta Canon IR-1020 A4, podržan od Linuxa samo štampač.
Razmatran i Konica minolta bizhub 163 A3 format. Dodatno se može dokupiti Fax i mrežna kartica. Trenutno na akciji 46.900 RSD bez PDV. Drajveri za sve verzije Windowsa i x64, podrška za Linux se ni ne spominje.

a koji ti je planirani obim stampe/ kopiranja dnevni i mesecni ?

Nije velik 3-4.000 mesečno. 15 računara + fotokopiranje, drugih 15 samo povremeno, fizički su daljeni pa neće niko da šeta po papire. Većina dokumenata kola elektronski, ali nas ubi nas HACCP i ISO dokumentacija. Dok smo pripremali uvođenje sahranili smo dva HP-a laserca.

I koliko para imas na raspolaganju za taj kopir ?

Do 80.000 din, ako se direktor ne predomisli.

Za taj novac najbolje sto mozes da kupis jeste ovo
http://www.kyoceramita.eu/index/products/product/fs1028mfp.html
u pitanju je A4 aparat, A3 aparata nema ispod 300.000,oo dinara.
Mozda ti to izgleda mnogo ali kad kupujes kopir aparat treba da racunas da
on treba da sluzi bar 10 godina, a ne da se kvari svakih pet minuta.
Ato ti treba jos nesto od informacija pusti pm.

Dali neko ima iskusva sa canon iR 2018 A3... cena mu je 610 € bez poreza... ( to je totalno gola varijanta bez stalka , dodatnih fioka itd...)

Mesecni obim stampe u firmi mi je oko 4500 stranica... Mislim... dali bi iR 2018 mogao da prezivi to ili da kukam da se kupi nesto jace na primer canon iR 3225N on bas kosta skoro 300.000,oo dinara sa porezom dodatnim fiokama i ostalim glupostima.

zvecko a jel mora kanon il bi se i ti zadovolji kyocera aparatom ?

pogresan podforum, treba da ide u
"Šta da kupim od štampača, kućišta, napajanja, tastatura i miševa?"

Pa sta znam.... za CANON kazu da nema problema sto se tice rezervinh delova i to bukvalno bilo ko servisira u NS .... sve ostalo im je problem.

Znaci maltene CANON za fotokopire im je ko HP za stampace.... i svi guraju CANON.

Poslednja izmena:
guraju zato sto su jeftini aparati al treba na 5ooo kopija servis redovan cca 3000din il skuplji u zavisnosti od modela, takodje jeftiniji canon mfc aparati rade na kertridze kao stampaci i cena kopije im je izuzetno skupa, nema ona varijatna kupish kilogram tonera u tubi za 6000 dinara, sunesh i 40.000 kopija si miran.

Dali neko ima iskusva sa canon iR 2018 A3... cena mu je 610 € bez poreza... ( to je totalno gola varijanta bez stalka , dodatnih fioka itd...)

Mesecni obim stampe u firmi mi je oko 4500 stranica... Mislim... dali bi iR 2018 mogao da prezivi to ili da kukam da se kupi nesto jace na primer canon iR 3225N on bas kosta skoro 300.000,oo dinara sa porezom dodatnim fiokama i ostalim glupostima.

Mi smo bas uzeli u firmi pre 15ak dana canon ir 3225N, bez ove dodatne tj. opcione fioke hranilice za 3000 papira, kostao nas je nesto malo jace od 210.000din.. Network ready je, vrlo lako se konfigurise, moze i remote, mozes i sa njega da saljes skenirana dokumenta (skenira i u boji) na mailove ili na mrezne foldere, da ih faxiras i slicno, radi sa formatima od A3 do A5 i radi sve samo kafu sto ne kuva ;] Brz je, tft color touch screen vrlo prijatan i lagan za rad, odlicna rezolucija stampe, toner nije odvaljivanje sa cenom i za sad smo super zadovoljni, videcemo vremenom koliko mu skodi eksplatacija. A i s obzirom koliko sprava je spakovano u jednu nije ni veliki tj. stedi prostor. Vidim da se ne uklapa u budzet ali pomenuo si bas taj model pa eto neko moje relativno kratko iskustvo sa njim. Za sada nikakvih problema svi u firmi jako zadovoljni ;]

Poslednja izmena:
CANON IR 3225 N je i moj prvi izbor za kupovinu ako uspem da ubedim gazdu... najvise zbog servisa i zbog nabavke rezervnih delova. ( trenutno imamo XEROX 425 document centre i to nam je prava nocna mora za servis i exploataciju )

Cena za CANON IR 3225 N je 176.000 dinara bez poreza (25 kop/min A4, A3, DADF-Automatski ulagač originala, kopir, skener, laserski štampač, 550 listova x 2 kasete (1.100 listova) )

Dodatne dve fioke -postolje su jos 67.900 din bez poreza.
Toner C-EXV 11 (21.000 kopija) 5.600 din bez poreza

kazu da bubanj moze da izdrzi do 100.000 kopija a onda se menja i to kosta oko 180 eur.

E sada intereseju je me kako si resio tu varijantu bez postolja to jest na cega i kako si ga postavio posto se ni meni ne baca bezveze 67.900 din na dve glupe fioke koje se bas nesto ni ne koriste tolko.

Dali u tih 210.000din sto ste platili ide i duplex jedinica za automatsku dvostranu stampu ?

Poslednja izmena:
Auf hajde pogledacu ja sta kyocera ima u tom a3 jeftinom segmentu. Bubanj na 100.000 otisaka za kopir je smesna brojka. Ako gazda oce da se otvori naci cemo ti kopir da gruva ko ajkula u bazenu.

To3a je u pravu, samo sto je preterao sa cenom 🙂 imas i jeftinijih A3 kyocera.
Sto se rezervnih delova tice, za kyoceru ti ne trebaju jer se retko kvare, prave i po 1.000.000 kopija, a inace postoji dobar kyocera servis u Srbiji.
Canon svi guraju iz pomenutih razloga i male cene u startu, ali kada izracunas broj servisa do 100.000-te kopije kod kyocere i kod canona, velika je prednost kyocere.

Nazad
Vrh Dno