Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ah Jack Russel... Ako ti je dosadno u zivotu, kupis to pasce i zeleces sat vremena mira u zivotu 🙂 Drugar ga ima, lud ker skroz. Ja ako uzmem Shar Pei-a, znam kod koga da idem da mi ga slika i oni su lenjivci i pozeri 🙂

Odlicne 🙂 u kakvu ce ovo zver da izraste, kilo dzigerice dnevno ima da jede :d

Sto nisi postavio 4, onu sa DZ?

Hahaha, Milose extra ispalo.
Al moracu malo da ga zezam. 😀

Mr.Big, treba da fotkam ovih dana jednog druga u teretana fazonu, nadam se da se neces ljutiti, al blejao sam ti na sajtu duze vreme i skupljam ideje :d Valjda ce dobro da ispadne.

Nego jedna od sinoc, drugar i ja se smorili pa palo malo zezanja za svetlom. Dobili smo omot za naradnjake 😛

@stoned & Zile, fala fala, al sto me bre uhodite na internetu? :d Na prosloj strani vec ima brdo fotki pa nisam hteo jos vise da gusim stranicu, a lako se ode na flickr i pogleda cela serija.

Poslednja izmena:
Od uveta levo do nosa je sve u redu, od nosa do uveta na desnoj strani nish ne valja :| Previse zadnjeg svetla, levo oko je tamno.... nedostaje fill.

Kada smo kod uhodjenja, fotka pre ove na flickru je odlicna, mogao si mozda za nijansu manje da otvoris blendu.

Poslednja izmena:
Na toj fotki sto kazes smo devojka i ja, tako da nisam ja fotkao vec drugar, ja sam je samo obradio.

Sto se tice ove fotke, da, zadnje svetlo je vise pozadi trebalo da ide, ali se on vrteo non stop tako da moja zamisao nije uspela ali da iskren budem meni se svidela ovako.

Od juce, ovog puta malo dnevnog svetla.

Lepa lepa...moja zena Lepa..😀 Super Micko, imam utisak kao iz nekog italijanskog filma, u pozadini vinogradi, letnja atmosfera...tako to 🙂 Super
Opet mi trca sa flickr-a najlepsa 😛

Poslednja izmena:
Fina fotkica, ako dobro vidim preko fona 🙂

I meni se dja (ovako sa fona) 🙂

Meni licno obrada ubi oci. Nebo jos i ajde ali donji deo fotke gori i preostren je...

Poslednja izmena:
Da i meni se cini da je bas sharpness odvaljen, ali rekoh da sacekam jos nekog iskusnijeg da kaze 🙂

Tek sam sad na kompu provalio da na full rezi ima dosta posterizacije na nebu

Loša stvar je što je fotkano malo ranije nego što treba, dok Sunce još uvek prži (liči da je oko 17h fotkano). Dobra stvar je kadar, lep je. Jedino one dve bale sena sa desne strane ne doprinose kadru i smetaju (to se trebalo klonirati).

Što se oštrine tiče, jeste preoštro. Dok što se neba tiče, jeste malo usvinjeno i 2 rešenja su moguća: ubiti detalje/šum filterom za šum i tako izravnjati te artefakte po nebu ili dodati još grain-a. Naravno, oba rešenja dozirati sa oprezom.

PS: Ako hoćeš da dodaš malo oštrine na nebu tj. oblacima, selektuj iste (celo nebo, sa sve plavetnilom) i koristi unsharp mask u PS-u. Čačkaj podešavanja i nađi odgovarajuće koje blago oštri ivice oblaka.

Hvala za kritiku. Sto se tice ostrine, nisam pojacavao puno ali eto probacu da ispravim kad stignem. Posterizaciju stvarno ne vidim, ne koristim pro monitor ali ono...
EDIT: Sada kad ste mi skrenuli paznju na nebo i posterizaciju- jeste. Tacno se vidi na plavim delovima posterizacija. Sto se tice obrade, ne koristim photoshop nazalost. Meni ne smeta, ali mozda bih trebao isti da koristim? Obradu vec neko vreme vezbam u Zoner 15PRO programu i lepo mi odgovara.

Poslednja izmena:
^ ja ne vidim nista 🙂

Matori kontam sa tom opremom i umecem kad bi mene slikao da bi i ja ispao uber nabildovan 🙂

I nije neka oprema 🙂 .... pozajmio jednu glavu i softbox da ne bude glavno mali blic ....cisto da komotnije radim ... nazad dva mala (SB800) blica za rim i to je to ... Hvala prijatelji na lepim recima

Big, stvarno mozda najbolja tvoja do sada u ovoj temi. Sve je odradjeno perfektno.
Nesto mi zapalo za oko sto lik ima naimenicno postavljene plocice, to sam prvo video na slici ako mi verujes 😀

Mislim da nikog ne gusis sa svojim slikama 🙂 Samo cepaj!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno