Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa mutna je jer je jako plitak DOF - verovatno je odvrnuo blendu do maximuma. Ali opet to nema nekog uticaja na samu fotku, jer kao sto Mikelle kaze kadar, pozadina i ugao, a ja bih dodao i da je subjekat los (ako je Mikelle bukvalno mislio na kadriranje).

@Paloma: probaj da uhvatis drugi ugao da bokeh bude lepsi, stavi maslacak na jednu stranu i sa te iste sa necim ili neko da dune npr da se rasprsi na drugu stranu i onda uhvati taj trenutak...

Fotka nije "mutna", ja lepo vidim fokus u sred kadra, problem je sto tu fokus nije trebao da bude, i sve ostalo na njoj shkripi. DOF nije plitak zbog 1.2 blende, vec zato sto je ovo "macro", i u tom slucaju i F8 moze da bude 1mm fokusa...

Meni iskreno sve tri gotivne, prva najmanje ali opet i tu mi je gotivna "faca" zmije...

Ako tebi ta fotografija nije mutna onda zaosta ne znam šta je ošto.
To što je makro nije i ne može da bude opravdanje za tehnički lošu fotografiju. A što se prve rečenice tiče neću je komentarisati

Sad ti je Drajver vec sve ispricao, ali opet, fotka je sve samo ne mutna ! I bez ljutnje, nemam losu nameru 🙂

Dzidza bidza, meni se takodje dopadaju fotke ! Lajk 🙂

Poslednja izmena:
Dobar Billy 🙂 a i fotke.

Tnx! Fino pozira, dobar je 🙂 Imam nesto i Mejdena od pre desetak dana. Iz publike su i kompaktom, al moze se nesto probrati 😉

@KizaTheDeath
Koji su tehnički detalji za ove fotke. Iz ruke, stativa, čime koja podešavanja, bilo dozvoljeno fotkanje ili ne itd

Sve iz ruke, koncerti obicno tako idu. Fotkanje iz publike moglo samo kompaktima (eh, zaboravih S100 u prsluku, zato je video onako vrljav). Za sve ostalo (blenda, exp, ISO, kemra... exif prisutan 🙂 ).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nema na cemu :d

Evo jos jedne sa Ade, golden hour...

Друга да се уплашиш🙂

Prva po meni lepsa ali i druga ok, al dobra i sigma 🙂
Sigma je odlična 🙂, jedino što sam morao da joj doštelujem autofokus, pošto je u startu malo mašila.
Ovo mi je prvi put da sam imao prilike da se igram u studiju, al' moraću očigledno da napravim i neki moj osnovni indoor setup.

Btw, ona prva fotka je slikana Canon 60mm f2.8 objektivom, druga je Sigmom 18-35mm.
Kombinujem ta dva u zavisnosti od udaljenosti i onoga što hoću da postignem.

Poslednja izmena:

Jesi dosvetlio sa necim (tipa zilberica)?
Mogao si mozda taj flare sa vrata ukloniti da ne izgleda ko fleka (bar tako deluje sa moba dok se ne zumira).
Inace dobra fotka i svetlo... 🙂

@driver: nisam mislio mutna stresena, vec da mu objasnim da je to van fokusa zbog plitkog DOF-a. Sa moba ne mogu da vidim EXIF, ali ipak bi dobio jos nesto malo veci DOF da je zavrnuo blendu (po cenu losijeg bokeh-a, mada je i ovako los zbog pozadine). Ali da poenta jeste sto je i omasen fokus kao sto kazes.

Sad ti je Drajver vec sve ispricao, ali opet, fotka je sve samo ne mutna ! I bez ljutnje, nemam losu nameru 🙂

Dzidza bidza, meni se takodje dopadaju fotke ! Lajk 🙂
To što neko vidi fokus od jednog milimetra Aa sve ostalo mutno samo potvrđuje da je to mutna i tehnički loša fotografija

Nisam ti prokomentarisao fotku, a vidim da komentari idu u losem smeru, u smislu davanja saveta.

Odlicna je obrada, meni se jako dopada taj retro look, koji je inace jako popularan.

Ja bih drugacije kadrirao, po meni ima previse ljuljaske, a ona se premalo vidi, kontam da je to zbog sunca da bi ga ubacio u kadar. Po meni, ona sama je trebala da ispuni veci deo kadra, tj. da si spustio malo dole i desno i mozda se malo priblizio.. Ne znam koji fotograf rece jednom, ako nesto ne stima, nisi se dovoljno priblizio !

Taman sam hteo nešto da napišem ali Mikelle je već rekao sve što sam ja mislio. Dodao bih samo da ono svetlo u ćošku mi odvlači pažnju konstantno. Lepo je kao idela ali je nabijeno skroz u ćošak pa mi oči idu tamo. Da je veće i u pogledu uvek, čak i kada gledam u subjekat umesto da egzistiza na samoj ivici mislim da bi manje odvlačilo pažnju. Inače mi se kao detalj sviđa kao i samo sveto, Čak je i ovaj malo flare na njenom fratu lepo legao.

Iskreno meni to svetlo u cosku i samo svetlo doprinose jako celoj fotki.

E sad sto se tice kadra, deus, jesam razmisljao o tome, i imam fotku iz tog ugla sto ti kazes, kleknuo sam, uhvatio nju i svetlo ali nisam uspeo da napravim smislen kadar, da se vidi ljuljaska, svetlo i Jelena kako treba. Tj jednostavno mi se nije svidela fotka. Verujem da je bilo tu jos mogucnosti ali mi se hladila kafa :d

Kazem, verovatno je moglo, komentar na mestu. Hvala hvala 😀

Poslednja izmena:
@maxa, moje neko misljenje(skromno misljenje svakako) da ne moraju sve fotografije da budu u portret modu. Mozes jako dobre fotografije napraviti u landscape modu. Posto je to akcija neka, mozda da uhvatis vise detalja na fotografiji, tako bi imao zanimljiviju fotografiju.

@maxa, moje neko misljenje(skromno misljenje svakako) da ne moraju sve fotografije da budu u portret modu. Mozes jako dobre fotografije napraviti u landscape modu. Posto je to akcija neka, mozda da uhvatis vise detalja na fotografiji, tako bi imao zanimljiviju fotografiju.

U tom slucaju bude previse detalja, npr publika, kola sa jedne strane, deca na igralistu sa druge strane.. Ubacio sam jos par fotografija u album, bas u landscape-u. Turnir traje jos nekoliko dana pa cu probati jos neke kombinacije..

Milose odlicne fotke, a i Miki voli da se slika. 😀

Malo fotki za klijenta 🙂

Prelep Cane Corso! Naravno ne bi bio tako lep, da ih fotograf nije udesio lepo 🙂

Fala fala cheers

Inace mirnije stence i vece pozere u zivotu nisam video, Jack Russel-a kad sam fotkao, isto imao 2 meseca, morali smo dva sata da ga umaramo :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno