Šta je novo?

Fotografije - 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fotke su full Mr.Big, videh ih juce na fejsu. Zamolio bih te samo za par informacija iz exif-a ako moze. Ono standardno, aparat, objektiv, i trio.

Fala puno! Koliko je dovoljno da njih zamrzne? 1/500 dosta?

Iz mog iskustva je 1/500 minimum za zamrzavanje pokreta, osim ako nisu džeparoši u pitanju :D

Bravo MR.BIG :)

Браво сјајне фотке Mr Big.

Hvala za info Mr.Big!

Evo jos malo igranja sa svetlom...

da si zamenio krajnje levu i krajnje desnu dobio bi mnogo zanimljiviji efekat

Da banalizujem do maksimuma imaš fotku sa tri objekta, krajnji levi bi trebao da gleda desno a krajnji desni levo da bi pogled posmatrača ostao na fotografiji. Kod tebe je to suprotno i na levoj i na desnoj strani pogled vodi "van" fotografije

Naravno da bi fotografija bila uspešna u potpunosti svi identični modeli bi morali biti iste veličine kao i da pozadine bude identična ili da se uradi dobar prelaz što ovde nije slučaj

Prilozi

• Pogled orijentacija.jpg
    Pogled orijentacija.jpg
    148.7 KB · Pregleda: 173
Poslednja izmena:
A zasto sve treba po pravilima da bi fotografija bila dobra? :trust:

^ To ja zovem sterilna fotka.
Nema nigde spontane greške fotografa koja zna da daje dodatnu čar momentu-subjektu, sve je po 'peesu', to je odvratno i dosadno i sterilno.

Da banalizujem do maksimuma imaš fotku sa tri objekta, krajnji levi bi trebao da gleda desno a krajnji desni levo da bi pogled posmatrača ostao na fotografiji. Kod tebe je to suprotno i na levoj i na desnoj strani pogled vodi "van" fotografije

Naravno da bi fotografija bila uspešna u potpunosti svi identični modeli bi morali biti iste veličine kao i da pozadine bude identična ili da se uradi dobar prelaz što ovde nije slučaj

A gde je pecat? :smash:

Ja kapiram sta ti hoces da kazes, i cenim komentar, cenim i pravila fotografije, ali neke fotke su jednostavno dobre i jedno pravilo manje-vise im nista nece znaciti da zadrze pogled posmatraca. I da dodam da je ova fotka "Spok x3" nastala iskljucivo za moj facebook cover.

Poslednja izmena:
Okrenu se žena da me pita, šta sad da radim?

14281622740_f3df1d06fa_b.jpg

Biže, dobro kerče, samo bi lego mozda neki kropić :) A da, D700 :d

Poslednja izmena:
Hahahaha, cuti, zato 5D nit moz da kropujes a jos ne moze ni da u'vati fokus tako :d

Malo dinamike.

14513062962_24470acb03_b.jpg

14534291763_e37ca7e630_b.jpg

Djole jbt daj neki kadar koji nije point&shoot..

Misliš ono kao, idi stani ispred cevi da im slikaš i lice dok pucaju, ovo je s leđa i to sa čaurom je skenj?

Poslednja izmena:
Hteo je da ti kaze da su sve slike koje si do sad okacio za brisanje odmah u aparatu...

Bravo majstore

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno