Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne razumem svih 4 sa color korekcijom i profilom za hdr je nemoguce postaviti jer moras da imas moj prfil za hdr , u ps je samo spojena panorama i malo color korekcije , znaci isto izgleda 🙂

Onda odradi screenshot neobrađenih fotografija koje su u samom programu, a kojeg si koristio za HDR.

@Slajba

Pusti me da ispitujem. 'Ću ga kad-tad na'vatam na foru. 🙂

Čisto da odgonetnem...

Fotke su od člana Civi, sa DizajnZone - link.

A modovima predlažem ban ''nfaktorijal-a''.

da banuju mene , zanimljivo 🙂 evo i jednog portretica
aja3m.jpg

Poslednja izmena:
poenta je ta da svaki blokiraju iz nebuloznih razloga 🙂 , btw sto se smarate sa nebitnim stvarima , pitajte ako vas nesto interesuje , manite ispravljanje krivih drina...
Mogambo evo iste te zgrade istog dana 🙂
zgradam.jpg

Poslednja izmena:
Mani te coveka. Ako je njegova fotka OK! 😀
A od ovi hladnih urabnih celik staklo arhitekture ovo je zanimljivije. 🙂

f3wfu8.jpg

😛

Otvoren Mansory salon na NBG-u : )

Evo par mojih sa placa, znaci napravio sam 200 fotki od toga na 190 izmasio fokus ili su jednostavno mutne 🙁 Nema teorije da izvalim na ovom ekranu da li su fotke ok ili ne, sve deluju dobro 😛 Moram da kupim dslr, ne ide vise ovako...

dscn1330resizeresize.jpg

dscn1333resizeresize.jpg

dscn1347resizeresize.jpg

Poslednja izmena:
Dobar je to kompakt. Samo ne kontam kako si mašio fokus?

Poslednja izmena:
Brzo briši dok ostali nisu videli 🙂

Nemoj te komentare jer su krajnje glupi i ne produktivni, napisi sta ne valja, to cenim za razliku od tvog komentara a izmedju ostalog procitaj 1. i 3. pravilo ove teme!

Dobar je to kompakt. Samo ne kontam kako si mašio fokus?

Ne znam, nije mi se pre toliko desavalo, jednostavno na njegovom ekranu sve izgleda dobro i kad prebacim na komp vidim da nema veze sa zivotom 🙁

Poslednja izmena:
Aj' postavi neku sa omašenim fokusom (ili više njih), čisto da vidim.

Ove dve su vrlo ocigledni primeri 🙁

Sledeći put uključi macro mod kad slikaš subjekte/objekte blizine do 1m. To je odgovor za prvu fotku.

Na drugoj je problem sa velikom brzinom ekspozicije. 1/10 je premalo čak i za statične objekte/subjekte, a kamoli za psa, koji se koliko-toliko pomera. Rešenje je shutter speed priority (TV mod, ne znam tačno koji dođe to mod na P300). Loša stvar je povećanje ISO osetljivosti (više šuma), zarad hvatanja što više svetla, samim tim i povećavanjem brzine okidača i SAMIM tim hvatanja subjekta bez zamućivanja fotografije (čak iako se mrda). Takođe, bespotrebno ti je blenda na F7.5 na drugoj fotki. Sigurno si mogao i sa F1.8 da fotkaš, dobio bi još više svetla i samim tim kraću ekspoziciju - manje zamućivanje.

Ako za ovo nisi znao ranije, čitaj malo više o fotografiji. 🙂
Ako treba, ću da ti dostavim neke korisne linkove.

Poslednja izmena:
Drzim ga ja ukljucenog ali ako je objekat udaljen vise od 30cm (mozda i pola metra) nece da fokusira uopste, isto samo obrnuto kad je iskljucen, onda nece da fokusira ako je to sto slikam blize od 30-50cm...

Pa tako macro mod i funkcioniše. 🙂

Pročitaj i onaj drugi deo moje poruke. Ažurirao sam ga.

Procitao, hvala na savetima, inace i koristim 1.8 do 2.8, pogotovo za macro sem kad je zum upaljen mada je to retko, al onda krecu bas bas problemi sa fokusom, npr na zum 3.x (ne do kraja) i blenda na 4.9 nema teorije da fokusira, moram da dignem na preko 7 i onda tek hoce da fokusira, na S95 mi se to nije desavalo, fokusirao je gde god i kako god 😛 A procitao sam "vise" prirucnika u tom fazonu, kacili su mi u temi 2011, hvala 🙂 A ISO drzim na 160 ili 200, eventualno max 400 kad fotkam nesto za fejs ili neko okupljanje itd... Sve preko toga ima toliko suma da to nije upotrebljivo ni za sta...

Jel moze i neki tvoj komentar/sugestija/savet za one tri fotke za koje mi receno da ih obrisem?

Poslednja izmena:
Po meni, jedino druga ima potencijal (ali je i njoj pozadina previše nemirna, pa je nezgodna za oko). Uz obradu i eventualno kropovanje. Ove 2 su previše ''snapshot-erske''/obične fotke, da se tako izrazim.

Poslednja izmena:
Hvala opet, nego nemam pojma sta bi tu trebalo obraditi, ja sam samo malo uzeo i podigao kontrast i to je to. Sta god drugo da radim krene da mi nekako deluje bzvz... No, ako te ne mrzi ipak mi baci neki link na pp mozda ima jos nesto da se obrazujem 😛

Izbegavaj nemirne pozadine, kao prvo. Nije to dSLR sa senzorom od više cm-a, pa mož' da dobiješ dof kakav poželiš u skoro svakom trenutku. U zavisnosti od scene, ima tu svega i svačega što se treba znati. Dosta toga se uči samo praksom, dok teorija nudi smernice.

Što se tiče macro fotografije, pogledaj primere od drugih - http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showforum=33

Poslednja izmena:
Snimao juce spot bendu Alogia pa usput okinuo par fotki 🙂

Canon 7D + Samyang 8mm

Prilozi

• Alogia_male 1.jpg
    Alogia_male 1.jpg
    106.1 KB · Pregleda: 170
  • Alogia_male 2.jpg
    Alogia_male 2.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 194
  • Alogia_male 3.jpg
    Alogia_male 3.jpg