Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dsc0343kw.jpg

dsc0358copyv.jpg

dsc0365copyk.jpg

dsc0312hm.jpg

dsc0379bp.jpg

@Driver Moguće da preteram u High Pass filteru 😀

Hvala DeuS.Mikelle. 🙂

Oduvek sam voleo te minimalističke detalje.

Fora sa brodom je u tome što je to scenografija za Montevideo 2. Nalazi se u Barandi, tj. pored puta za Sakule. Njegova svrha je da simulira brod kojim su naši fudbaleri otišli 1930. u Urugvaj na prvo Svetsko fudbalsko prvenstvo.

Dobra stvar je takođe i ta što će ekipa filma imati prirodno zeleno platno. 🙂

Poslednja izmena:
Šlogiram se više kada vidim slike sa prirodnim bojama. Sada mi sve moje fotke, koje ne prepucam, deluju beživotno...

@dulsrules hvala tebrox
@Mogambo strava pan bacikliste ( : Bas izgleda kao da mu je dao po banzai-u :smoke: Jedino ovaj svetleci znak dole, a i ovaj gore, malo odvlaci paznju . . .

Poslednja izmena:
NE znam, ja nikako nisam ljubitelj obradjenih fotki, tj ovih pokusaja HDR-a , postoje par ljudi koji stvarno prave haos sa PS i to stvarno izgleda fenomenalno, a uglavnom se obradjuju totalno dosadne fotke, koje niko ne bi ni pogledao bez obrade. Treba vise vremena da se posveti samom kadru i svemu ostalom, a ako je potrebno da se obradi vise od WB i tih nekih sitnica, verovatno fotka nije vredna truda.

Deluje mi podeksponirano.

Jes' podeskponirano.

Aparat pravi polu-proizvod i veoma teško se dobija fotka koju je samo malo potrebno čačnuti u PS-u/Lightroom-u. Samim tim, minimalno što je Mita treba da odradi jeste korekcija shadows/highlights i curves podešavanja.

^ Meni ni original nije bio strasan, ono sto je u prvom planu je bilo dobro eksponirano, mozda malo uklanjanje vinjeta ali ove jace sada mi malo odskacu

elem, malo da isprobam macro na Sigmi 🙂

Ajris by Rockaffeler, on Flickr

Atm0...jel ovo bez kropa?? i jel mozes jos da se priblizis? 😀

Juče prolazih pa napravih jedan wallpaper na brzinu. 🙂

wall-2.jpg

Shutter Speed: 1/200
F-Number: f7.1
ISO: ISO100
Exposure Bias Value: 0.33 eV
Focal Length: 32mm

@Atm0
Ja sam bio ubedjen da ti imas 600D.

Poslednja izmena:
i12qshiqx2xr401go7u.jpg

Skroz lose uklopljeno, al svidja mi se edit :smoke:

Atm0...jel ovo bez kropa?? i jel mozes jos da se priblizis? 😀

Bez kropa bilo kakvog, generalno mogu ali bih vec tad morao da radim mf jer je af poceo da brljucka na ekstremno blizu

@ ATI - pa kupio sam bio 550D posle D90 ali sam se ubrzo vratio na Nikon, ne kazem da je to los aparat ali jednostavno nisam uspeo da se naviknem na organizaciju menija i ergonomiju. D7000ka je onda legla ko kec na desetku 😀 velika, robusna, precica za sve i za mene najbitnije stvari: ISO performanse kakve nijedan crop nema i zaptiveno telo jer uglavnom fotkam clubbing pa se desi da pokoje pice kane na ljubimca 🙂

hmmm...ja sam mislio da ta sigma ima bolji macro mod od 18-55is...a ustvari su tu negde 😀

Evo moje oko sa 18-55is...mali krop 😀

Evo sa 18-55is i prislonjenim heliosom 44m 😀 bez kropa 😀

Poslednja izmena:
macro

Prilozi

• rsz_img_5873.jpg
    rsz_img_5873.jpg
    149.5 KB · Pregleda: 86
  • rsz_img_5876.jpg
    rsz_img_5876.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 79
  • rsz_img_5878.jpg
    rsz_img_5878.jpg
    163.7 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Pokusao sam uslikati slikara, nije ovoliko mator 🙂

Evo jedne od juce 🙂

Možda si trebao malo šum ukloniti.

a kad god otklanjam sum fotka gubi ostrinu. Pa nisam ni hteo da je diram. Ne znam kako da odradim da sida samo sum a da ne dira ostatak fotke event da radim selekciju pa tako?

Evo kako izgleda na 100% crop

Prilozi

• Crop.jpg
    Crop.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno