Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@anonimnicrv

Ona prva je stvarno dobra.

Bumbar od preneki dan...koristio sam pop up blic, posto nisam napravio difuzer za eksterni...jos uvek nije to to sto se tice makro opreme za sad, mada ja sam zadovoljan, narocito ovom drugom fotkom 😀

Planiram da uzmem macro tube, pa ce mi onda biti mnogo lakse 😀

Bolje skupljaj pare za pravi makro objektiv, sve ostalo je kompromis koji se na kraju, koliko god para dao ne isplati.. ili pokusaj da nadjes po oglasima, povremeno se pojavi manuelni makro pa sa adapterom koristi 😉 pozdrav !

@Anonimnicrv, konacno neko osvezenje, ova sa sipkama mi ne budi nikakvu emociju, ali ova sa zgradama je fantasticna ! 🙂

Poslednja izmena:
Znam da je pravi makro objektiv mnogo bolji, ali brate, skupo mnogo...ima i manuelnih, ali i oni su skupi...jos sam u srednjoj skoli, i nemam posao, pa uzimam opremu kada skupim pare od uzine ili dobijem za rodjendan, itd, ili mi cale i keva daju pare...a ni oni nemaju, pa moram da izvlacim maksimum iz opreme 😀

Kada se budem zaposlio, tada ce valjda biti drugacije, pa cu moci da kupujem i skuplju opremu 😀

Vidim 🙂 bio sam jednom pa prepoznah... fine fotke u svakom slucaju, a prva pogotovo.

Zadnje 3 strane pucaju od kvalitetnih fotki. Svaka cast momci. Odmorio sam oci pored vasih fotografija.

_DSC0109.jpg

_DSC0093.jpg

_DSC0119.jpg

_DSC0140.jpg

_DSC0171.jpg

_DSC0168.jpg

^ eh da su samo grafiti na prvoj u boji pa da ih ostavis dok je sve ostalo B&W bila bi brrrr 😀

Star trails od sinoc...veceras opet idem da hvatam zvezde 😀 (klik na fotku za vecu prikaz)

Večeras bi trebalo da Mesec, Venera i još jedna planeta (zaboravih koja) budu vertikalno poravnjane. 19.30h kreće taj ''događaj'', pa sa srećom. 🙂

Poslednja izmena:
Znam...mesec, venera i valjda jupiter...probacu veceras da uradim neke fotke, pa sta bude 😀

Realno Unique posle Fuji-a i prelaskom na 40d si stagnirao jedno vreme ali ove poslednje fotografije su odlicne 🙂

Dajte neki tips&tricks za star trails...
Danas sam imao jedan bezuspesan 🙂 mozda se nisam ni pomucio dovoljno ...
Mda moram i neki PS tutorial da procitam ...

Odsekao si mu predju gumu, a i čini mi se da curi malo na levo.

Prednju gumu sam namerno odsekao jer je imala blato na tom delu gume.. Ne vidim da curi..

I zbog tog sečenja si blago rečeno, unazadio fotku.

Fotka curi ulevo, to da. Pogledaj ogradu i zgradu u pozadini. Ta solucija i ne mora biti loša, ako si sa namerom to uradio.

Poslednja izmena:
nikkor 1.8g 50 mm....fokus je na motoru tako da..... Taj objkektiv sam samo probao i stavio ga na oglas---Sve druge sam fotkao 18-55 iako važi za slabiji...Meni je ok..

Poslednja izmena:
6875994752_2a7be48848_b.jpg

7020763839_81b369f22d_b.jpg

6863379014_09fe79eb80_b.jpg

Jedna od prošle jeseni, slučajno je nađoh na disku 🙂

mecavnik1.jpg

7027235009_ddaf1d41e8_b.jpg

:smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno