Šta je novo?

Fotografije - 2011 (Pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni vise smeta kada vidim prazne galerije :d

This image is no longer available

To je zato sto ih je obrisao onaj koji ih je postavio i to nema veze sa dodaj.rs, ne brisu oni slike.
Ja ga koristim odavno i nije mi nestala nijedna slika.

Nisam ni mislio na dajdo :d, nemam pojma koliko kod njih ostaju ali ok, ako je vama do 00 i meni je, samo navikao sam na imageshack..

Ja se naježim kada krenu da mi iskaču popup-ovi na imageshack-u. Picasa je zakon - nema reklama, nema popup-ova, radi linkovanje direktno do fotke, ostaje exif.

Jedina mana je ograničenje od 1GB za fotke, ali za neke sitne novce može da se dokupi još prostora.

Da ne bude baš skroz offtopic:

Samo što jako loše resize za thumbnail, što se na tvojim primerima lepo vidi.

Inače, za male pare (svega 5$ godišnje) dobija se još 20GB prostora na Picasi a taj prostor se deli sa vašim Gmail nalogom, tako da imate ukupno 27GB+ za vaše slike i mailove 🙂

Ja se naježim kada krenu da mi iskaču popup-ovi na imageshack-u. Picasa je zakon - nema reklama, nema popup-ova, radi linkovanje direktno do fotke, ostaje exif.

Jedina mana je ograničenje od 1GB za fotke, ali za neke sitne novce može da se dokupi još prostora.

Da ne bude baš skroz offtopic:

Dobre fotke, koji je ovo grad?

Samo što jako loše resize za thumbnail, što se na tvojim primerima lepo vidi.

Nije, nego su fotke loše i u punoj rezoluciji. 😀

Šta znam, ove su dosta smanjene (sa 1280px na 640px), negde uradi resize OK, a negde baš upropasti fotku. Mada ni ostali image hostinzi nisu puno bolji.

@mirza82: Riga.

Evo par slika cisto da tema ne zamre

lakicevic102.png

lakicevic100.png

img3197e.jpg

img2485p.jpg

img2010resize.jpg

Sta si koristio od opreme? Ja sam se juce ponovio sa 100mm f2.8 USM macro pa se spremam za zezanje 🙂 za sad probah malo za portrete al je ostar sunce ti

Offtopic ali moram... Vidim da masa ljudi ovde fotografiše kojekakve bube, dlake na njihovim leđima, zumira im oči, itd. pa me zanima jel se svi bavite biologijom pa vam je to potrebno zbog posla ili pokazujete sposobnosti svojih objektiva? I da li makro fotografija ima neku praktičnu primenu u svakodnevnom fotografisanju?

Buba je verovatno najcesci i uvek raspolozen pozer za svakog macro fotografa :d

Offtopic ali moram... Vidim da masa ljudi ovde fotografiše kojekakve bube, dlake na njihovim leđima, zumira im oči, itd. pa me zanima jel se svi bavite biologijom pa vam je to potrebno zbog posla ili pokazujete sposobnosti svojih objektiva? I da li makro fotografija ima neku praktičnu primenu u svakodnevnom fotografisanju?

I ti sad nasao da hejtujes, neka fotografisu sta hoce, umetnost nema granicu, i naravno nije sve umetnost ali mora se pokusati 😉 ... kao sto sad svi igraju tenis ... inace, verovali ili ne, poenta ove teme je zapravo da pokazu sposobnost objektiva, aparata da bi mogli da uporedimo rezultate, exif je obavezan u fotkama 😉

@ Sale, bas si offtopic.

Inace, bas sam sad listao temu i gledao neke fotke, i bas hteo da vidim cime je koja napravljena i kako to izgleda, medjutim vecina ovih fotki nema exif ?!

I ona fotka labradora od animagus-a ( izvinjavam se ako sam pogresio nick ) je mnogo bolja bez one glupave obrade u sledecem postu !

Poslednja izmena:
... medjutim vecina ovih fotki nema exif ?!
...

To sam i ja primetio. Neki put sam spomenuo (kad me neka fotka posebno zainteresovala) ali nekih promena nadalje nije bilo (izuzev tamo gde sam konkretno spomenuo).

Rekao bih da je tema "tehnickija" nego sto je "umjetnicka", pa je po tome bitno videti exif.

Jeeedino ako gomila fotki bez exif-a nije radjena analogijom, pa je onda ok. Jel radjena analogijom... ?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Jos par komada.

Sve slike su slikane sa Canon 450D + Tamron AF 90mm Macor

img2271resize.jpg

lakicevic034.jpg

img9925y.jpg

Sve su dobre, ali treca je za udzbenike! 🙂

Na kojoj daljini od objektiva su ove zivuljke prilikom slikanja?

DeuS.Mikelle, Jericho Hvala !!!

bmibmc, pa zavisi kako kad, al recimo od 2cm do 20 cm, ako su neke nemirne onda malo dalje jer cim se priblizim kidnu, a ove trome i hrabrije puste me jako blizu

Slike izuvaju, nego jel mogao DOF malo dublji da bude? Ili siri, kako god, mislim da bi bilo lepse kad bi se videle cele muve, ovako kao da se pare u magli, a i linija je nekako previse izrazena dole.

Poslednja izmena:
Slike izuvaju, nego jel mogao DOF malo dublji da bude? Ili siri, kako god, mislim da bi bilo lepse kad bi se videle cele muve, ovako kao da se pare u magli, a i linija je nekako previse izrazena dole.

Probao sam i dublji DOF al posto su se muve kecalee na banderi onda onda mi uhvati i pozadinu bandere, a ja volim da mi pozadina bude zamucena.

Zadnje dve su super, allllllll ufffffffffffff ti zubiciiiiiiiiiiiii

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno