Šta je novo?

Fotoaparat do 250€

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Trebalo bi da kupim digitalni fotoaparat i imam oko 250 ******* za to. Potpuni sam laik za digitalne fotoaparate, pa ako bi ste bili ljubazni da mi preporucite neke modele koje vi mislite da su dobri, sa prednostima i manama.

Unapred hvala.

P.S Navedite sta je najbitnije kod kupovine fotoaparata!

Morash da nam kazesh shta ti je najbitnije kod fotoaparata pa cemo ti mi reci koji je aparat najbolji 🙂

Poslednja izmena:
Da slike imaju dobru rezoluciju 12x10+, da slike budu dobre i u polumraku, da ima anti-red-eye opciju. Pristojan LCD i dobar opticki zum (6x+).

Hmmm, meni aparat treba za svakodnevnu upotrebu, nista poluprofesionalno. Pa sigurno postoji neki dobar aparat oko 250e (10e +-)

F31fd ili F30 jedini, ako ćeš da slikaš u polumraku.

S6500fd ako nije bitno da staje u džep, a ima i lep zum. 🙂

U džep staje i Nikon L5, ima odličnu stabilizaciju, nije skup, prolazi u polumraku, ali ako nemaš pokretne predmete, tj. ljude u istom. Za ambijente i pejsaže odlično.

Chovek bi 6+ zoom 😉

Aj da se ja malo umesham ,vredi li Ixus 800 260 evra,ili je bolje "otvoriti" se josh "malo" i uzeti Ixus850?
I ima li neka bolja preporuka za taj novac?

Bitno je da bude mali i da ima veeeeeliki ekran😀

@Coola : ja bih preporučio Fuji s5700 - komplet sa baterijama, punjačem, 1GB SD i torbicom - izadje oko 250e . (10X optički , 7.1MP , ISO do 1600 . . . jedino što nije kompaktne klase )

Nisam rekao da mi treba kompaktni... A gde ga ima?

Samo sto ja nemam 300+ evra. Gde ima da se nabavi s5700

Kupljeno. Vrlo sam zadovoljan fotoapratom... Cat, imas pivo od mene kad budes bio u Krusevcu, a vi ostali... Pa dogovoricemo se nekako 🙂 🙂 🙂!

:wave:
Zakači neke fotke ovde na forumu (u temi predviđenoj za to).

Poslednja izmena:
e i meni treba ista pomoc oko toga...htela bih da kupim nneki bolji fotoaparat,samo me interesuje kad hocu da imam bolju sliku dal gledam pixele ili neshto drugo:smoke:

Obzirom da si zensko preporucio bih ti Fuji F20/30/31/40/50 pa koji god ti se od njih uklapa u budzet od 170 do 260 eura (bez kartice). Aparati su mali, sexy, laki za upravljanje i daju fantasticne slike !!!

Kad bude pisalo u uputstvu od fotoaparata/telefona/bilo cega da treba onda to i uradi, ocigledno da ne pise, cim pitas.
Isto kao sto ne pise ni za telefone, niti fabrika to preporucuje, pa se ljudi u Srbiji gube i 5 dana se smaraju zbog baterije.

Prica koja je vazila za NiCD i NiMH tipove baterija ovde ne vazi. Kod li-ion baterija nema tzv. "memorijskog efekta", koji je generalno problem Nikl baterija, i gde da bi suzbio taj efekat memorije moras stalno da omogucis ciklus potpunog praznjenja/punjenja.
Dakle, li-ion takvih problema nema.

Osnovna stvar kod Li-ion baterija je da se ne prazne do kraja, a to sam aparat omogucuje time sto se ugasi a ostavi nekakvu rezervu. Dakle, uzivaj u fotoaparatu i ne zamaraj se pricom nepismenih dilera. 🙂

Poslednja izmena:
Samo NiCD i NiMH baterije moraju da se formiraju... Formiranje kod LiION baterija je kontraproduktivno!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. I ja imam slican problem, pa da ne otvaram novu temu.

Raspolazem sa cifrom do 300e (max maximuma).
Bitno mi je da aparat ima (dobru) svoju punjivu bateriju, da je compakt, da mogu da se snimaju pokretni predmeti, da je minimum 6MP, zoom mi nije toliko bitan. Pretpostavljam da trazim nemoguce 🙂 ali bar da nadjem neki kompromis i da se odlucim.

Hvala u napred svima.

Ja sam sa slichnom dilemom spao na :

ixus 75 , fuji f40fd , sony w80/w90 🙂 Eto meni je samo bio MALO manji budzhet🙂

definitivno..ali i cena mu ubija ...

Dosadan sam, znam, izvinjavam se. Sad videh Fuji Finepix S8000fd, on je 295e. Jel on ima sve sto meni treba (gore nabrajano), sem kopaktnosti i svoje punjive baterije? Znaci pre svega po slabijoj svetlosti da dobro slika. Nesto se razmisljam ako cu da dam 300e bolje da dam za neku dobru stvar, pa makar se cimao sa baterijama i velicinom/tezinom 🙂

Ima li Fuji Finepix S8000fd neku alternativu u ceni do 300e i da li je mozda ipak bolji Fuji Finepix S6500fd?

Poslednja izmena:
Pogledaj ovaj:
http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1268
olympus SP-510 UZ Ja sam ga kupio letos, 7.1 mp 10x opticki zum, pravi extra fotke.. Kostao je oko 300e a meni je neko rekao da ga je u deltacityu video za oko 260e. Ja moram da ti kazem da sam prezadovoljan. Sto se tice baterija, moji su bili na moru 20 dana ispucali su brdo slika i samo su jednom dopunili baterije..

Mislim da ce ovo biti moje poslednje pitanje. Procitao sam sto sta o Fuji-ju i odluka je pala da to bude Fuji. Sad jedina dilema je da li uzeti nesto jeftiniji Fuji Finepix S6500fd ili nesto skuplji Fuji Finepix S8000fd.

Koliko sam shvatio s8000 ima manje manuelnih funkcija (sto mi kao amateru vise odgovara), ali nema SCCD, pa me zanima da li je (zato sto je Fuji) bolji od drugih (slicnih performanse/cena) marki i modela pri slabom osvetljenju?

Najverovatnije cu sutra uzimati aparat, pa bih bio zahvalan na brzim odgovorima!
Naravno, hvala svima na pomoci.

Uzmi S6500, bolji je od S8000 za dva koplja. Manuelni zum pored SCCD-a je nesto ne mozes da dobijes kod bilo kog drugog proizvodjaca ne dSLR aparata, apogotovo za tu cenu !!!

Citao sam neke postove korisnika s8000fd i kazu da je dobar pri slabom osvetljenju.
Na stranu s8000fd ide i masa (laksi je) i dimenzije (manji je od s6500fd).
S8000fd je noviji, pa i pored nedostatka manuelnog zoom-a i SCCD-a ima neke druge, nove stvarcice.
http://www.dpreview.com/reviews/com...uji_finepixs6000,fuji_finepixs8000fd&show=all

Tako da je odluka ipak pala na 8000. Nadam se da cu ga sutra naci u prodavnici i odma i kupiti. Ako ga ne bude bilo, a stane mi krava na nogu, mozda uzmem i 6500.

Hvala puno svima na predlozima i komentarima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno