Šta je novo?

Foto Berza 9.April 2006. S.K.C.

Axel DPS

Slavan
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
309
Velika prolecna (prava) foto berza u organizaciji "Foto Svet"-a!!!
Cvele legenda strike back!!

Dodjite da nadjete sve ono sto ste zeleli a niste znali gde! Da pitate(ako niste smeli) licno na tezgama sta ,kako,gde i dali moze!!

Poslednja izmena od urednika:
Extra moja potpuna podrska :)

Axel, jel ce biti Canonovih crnih koznh presvlaka za bele L objektive na berzi?

Naravno da ce biti dobrih punjivih baterija i punjacha..

Uzas. Ovo mi je drugi put u zivotu da sam otisao na tu berzu i samo jedno mogu da kazem. Retko sam video vecu gomilu luzera i frikova na jednom mestu, i svi prodaju krseve i otpad iz praistorije. A sa druge strane, par svercera pokusava da uvali singapursku robu bez porekla i garancije. Izlomljene i izakane kutije, bez deklaracije, fiskalnog racuna i papira!

Svi naravno tvrde da garanciju daje BG ali se aparat ipak nosi njima, a sta se posle desava, videli smo vec na forumu, naprimer sa onim famoznim S1, koji je trebao da slika dete, koje je poraslo dok je aparat stigao (nepopravlljen) sa garancije!

I sto je najgore, cene nisu nista posebno nize nego kod domacih zsatupnika.
Dakle, kada je Canon barem u pitanju, PC Centar, PiN i Profi Foto!!!

Ustedite sebi cimanje!

testthenext je napisao(la):
Uzas. Ovo mi je drugi put u zivotu da sam otisao na tu berzu i samo jedno mogu da kazem. Retko sam video vecu gomilu luzera i frikova na jednom mestu, i svi prodaju krseve i otpad iz praistorije. A sa druge strane, par svercera pokusava da uvali singapursku robu bez porekla i garancije. Izlomljene i izakane kutije, bez deklaracije, fiskalnog racuna i papira!

Svi naravno tvrde da garanciju daje BG ali se aparat ipak nosi njima, a sta se posle desava, videli smo vec na forumu, naprimer sa onim famoznim S1, koji je trebao da slika dete, koje je poraslo dok je aparat stigao (nepopravlljen) sa garancije!

I sto je najgore, cene nisu nista posebno nize nego kod domacih zsatupnika.
Dakle, kada je Canon barem u pitanju, PC Centar, PiN i Profi Foto!!!

Ustedite sebi cimanje!
Necu ja da ih branim - neka se brane sami, ali mogu da kazem da sam uz svaki veci komad foto-opreme (Canon telo, objektiv) dobio i BG Elektronik garanciju, koja je priznata bez problema. A cene mislim ipak da su dosta nize (objektiv koji kosta 1000 EUR kor Profi Foto-a, platio sam 690). A da se i kod zvanicnog zastupnika moze naci nesto sto bas i ne bi trebalo, moze da dokaze Canon Digital Rebel XT u izlogu Profi Foto radnje u Makedonskoj.

Poslednja izmena:
Pa super si ih odbranio. Prakticno si rekao da je svaki veci komad foto opreme koji si uzeo kod "nezvanicnih distributera" imao problem i da si morao da ga nosis u BG elektronik da ti ga servisiraju i da su ti oni priznali garanciju bez problema?

Ili mislis onako napamet da BG priznaje garancije bez racuna. Mozda ranije, sada malo teze, veruj mi!
Dakle, osnova za priznavanje garancije je Canon Adria garantni list i fiskalni racun.

Cene jesu bile ranije nize, a sada bas i nisu. I bas me interesuje koji je to objektiv koji kosta 1000Eura a ti si ga platio 690??? Onaj sto je imao "Penn-ov" poklopac? Razlika u ceni izmedju najskupljeg aparata na sajmu kod profija i kod preprodavaca je oko 200 Eura. Obzirom da ovde ne dobijas fiskalni, razmisli ti koliko je porez na otprilike 3000Eura i koliko se oni tek ugrade u odnosu na zvanicnog distributera!

Pa super si ih odbranio. Prakticno si rekao da je svaki veci komad foto opreme koji si uzeo kod "nezvanicnih distributera" imao problem i da si morao da ga nosis u BG elektronik da ti ga servisiraju i da su ti oni priznali garanciju bez problema?
Ne, samo je jedno telo imalo problem i BG Elektronik ga je popravio. A i nije bilo nesto posebno - front focus. To, kol'ko vidim po stranim forumima, se cesto desava. Sve ostalo je OK.

Ili mislis onako napamet da BG priznaje garancije bez racuna. Mozda ranije, sada malo teze, veruj mi!
Dakle, osnova za priznavanje garancije je Canon Adria garantni list i fiskalni racun.
Da, dobio sam Canon Adria garantni list.

Cene jesu bile ranije nize, a sada bas i nisu. I bas me interesuje koji je to objektiv koji kosta 1000Eura a ti si ga platio 690??? Onaj sto je imao "Penn-ov" poklopac?
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5, a mislim da je slicno bilo i za Canon EF 70-200 f/4 L. Uglavnom, doslo me je otprilike kao da sam ih porucio iz USA i platio carinu. A nisam siguran da bi u tom slucaj BG Elektronik priznao USA garanciju :trust:

Poslednja izmena:
A sta da ti kazem na ovo. Tvoja rec protiv moje. Ne znam kada je to bilo, ali sam ja licno upoznao par ljudi koji su mi se preko nekoga obratili za pomoc jer nisu hteli da im priznaju garanciju bez racuna!

Ah, testthenext ponovo jashe. Kako te ne mrzi covece?

testthenext: Na kojoj si ti to berzi bio? Definitivno ne na istoj kao mi. Kod nas su se svi odlicno proveli, ponesto i kupili (dobili racun, garanciju, kutiju, pa i po koji pokloncic), stekli nova poznanstva i sl. Stvarno ne znam gde si ti bio.....

Berza je bila vrh. Ono kao ulazis u onu salu i kao prvo hodas kroz muzej i vidis one stare aparate i onda sve kulminira na bini gde 50 ljudi stoji u istim uniformama i pod istom "AxelFoto" i Dizajn Zona zastavom. Muzika, projektor, lepe devojke, JA... Sve najbolje na jednom mestu...

Ajde da ne otvaram novu temu. Gde u beogradu naci za canon A510 konvertor za filtere koji se kace na 52mm (ako se ne varam) i filtere polarizacioni, i close up sociva???

J Lo je napisao(la):
Ajde da ne otvaram novu temu. Gde u beogradu naci za canon A510 konvertor za filtere koji se kace na 52mm (ako se ne varam) i filtere polarizacioni, i close up sociva???
Bilo juce na berzi ;)

Prakticno si rekao da je svaki veci komad foto opreme koji si uzeo kod "nezvanicnih distributera"

Tvoja muka je jos veca time sto mi nismo NE zvanicni, te iz istoga razloga garancije vaze i apsolutno su validne, zvanicni distributer je svaka firma koja ima urednu licencu od strane Canon Adria-e, a mi to jesmo!

J Lo je napisao(la):

Za te pare bolje da prodash A520 i kupish A610 ;)

Kako da prodam A520 kada imam A510 ;)
Pazi A510 mi savrseno radi posao, za ono za sta ga koristim, ali ubija me sto po jakom suncu ne mogu da dobijem sliku kakvu zelim, i mislim da bi mi filter pomogao. E, sad ako treba da dam 50e za njega, onda su slike i ovako odlicne LOL.

Polarizacioni filter nema veze sa suncem, vec sa nebom, refleksijama, tako da mislim da se ne isplati ta kombinacija. Ono shto se isplati je da improvizujesh (neko je napravio taj "tube" od kartona iz guz papira recimo :)), a filteri nisu skupi, korishceni za 15ak evra mogu da se nadju (novi pristojni su 30+). Kod njih postoji samo jedan problem. Morash da imash mnogo dobar viewfinder/LCD da bi precizno video promenu kada okrecesh filter.

Poslednja izmena:
Sta znaci to "konvertor" za 52mm filtere. Ti imas 52mm polarizacioni, neutral density ili sta vec od filtera i hoces da to stavis na objektiv 510 ili sta? Objasni.

Inace, sto se mene tice brza je uvek sjajna prilika da se dodje do nekog dela klasicne opreme koja nedostaje ili se pokvarila, a uglavnom za male pare ili da se proda sta vise nije potrebno. Pre nedelju dana gledao sam cene polovne opreme u specijalizovanoj radnji u Becu i neverovatno koliko je sve tamo skuplje. Pitanje je koliko se tamo time trguje, ali teoretski lep posao bi se napravio na transhi. Kod nas ima dosta jeftinih tela, a pogotovo objektiva, a posebno ima sitnica koje svuda nedostaju i svima zivot zagorcavaju, jer ih je na zapadu vrlo tesko naci. Sto se digitalaca i cena tice, stvar je upravo obrnuta. I to prilicno...

Poslednja izmena:
Na berzi je bilo super ali mi uopšte nije jasno na osnovu čega testthhetralala lupeta. Kod luzera koji prodaju muzejsku opremu se može naći svašta korisno. Ja sam recimo našao daljinski okidač za Minoltu i zonericu za zoom objektiv. A sjajan zoom 70-210/4 sam na prošloj berzi platio samo 70 eur.

Od ovih što prodaju novo, svi daju garanciju koja zaista važi kod nas. To se odnosi na Canone, Nikone i Sony-je. Tačno je da ima likova koji valjaju novu robu bez garancije i to odmah i kažu a i cena je proporcionlana tome. Axel ne spada u takve.

Ti imas 52mm polarizacioni, neutral density ili sta vec od filtera i hoces da to stavis na objektiv 510 ili sta

Upravo to sto mislis - jedna kratka "cevka" koja na jednom kraju ima "bajonet" za onaj prihvat sto ga ima Canon kada mu skines prsten oko objektiva, a na drugom fini navoj 52mm, jedan od standardnih, u koji onda mozed da uvrnes filtere itd...

Evo i ja bih hteo da cujem gde ima konvertor ali za S1 Canon, po mogucstvu i cenu, samo da nije kao za ono podvodno kuciste 200 evra :)

Ja opet nisam nashao IR i ND filter za 58 mm, ali sam na nervnoj bazi kupio stativchic za 850 din.

Nazad
Vrh Dno