Šta je novo?

Forza Motorsport

Avijon

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2002
Poena
685
Da li je neko cuo za ovu igru?
Samo sam procitao na nekom forumu da je skoro ista kao GT4,samo sto ima unistenja i multiplayer,pa bi,valjda,trebalo da je i bolja???
Mislim da se ovih dana pojavila u AmeriKi...
Ako je neko nesto cuo,ili igrao...

Ima veze sa GT4 jedino zato shto pokushava da mu bude konkurencija na Xboxu, a sve ostalo lichi na neki Ford Racing :D

GameSpy
4.5/5
http://xbox.gamespy.com/xbox/forza-motorsport/609599p1.html
Forza is what Gran Turismo 4 should have been

IGN
9.5/10
http://xbox.ign.com/articles/609/609884p1.html
Forza challenges Polyphony's classic with innovation, customization, and online play.

GameSpot
9.2/10
http://www.gamespot.com/xbox/driving/forzamotorsport/review.html?tag=boxcar_xbox_review_headline

EGM
http://xbox.1up.com/do/reviewPage?cId=3126662&did=2
9.5, 10, 10
Better than Gran Turismo 4

GamePro
5/5
http://www.gamepro.com/microsoft/xbox/games/reviews/44868.shtml
Forza, a Gran Turismo killer that will send Polyphony Digital sulking back to the pits.

sada mi GT4 izgleda kao NFS. ustvari i gore od NFS, zbog zabrane dodavanja gasa 5 sekundi.

Poslednja izmena:
Pogledajte malo misljenja ljudi, a ne samo te ocene, videcete da je cista arkada.. Osecaj brzine su uradili kao NFS-U, ono kao zamuti se sve oko tebe kad ides brzo.. ako vam je to odlicno, onda pravac pa kupite XBOX... ;)

zver je napisao(la):
sada mi GT4 izgleda kao NFS. ustvari i gore od NFS, zbog zabrane dodavanja gasa 5 sekundi.

Brate, kakve su to izjave, jesi ti uopste probao GT4, kako mozes da poredis nesto s necim kad nisi ni probao...!??
I ta zabrana na 5 sekundi je odlican fazon.. to je za one sto misle da mogu da se odbijaju od zidove i tako zavrse trku.... da vidis moj ortak(koji pripada toj kategoriji)kako sad disciplinovano vozi, posle 5, 6 zabrana...

Ma forza i iz filmova moze da se vidi kako je smeshna i arkadna, a demo postoji vec godinu dana...Najsmeshnije od svega je to shto su sve poznate staze bukvalno duplo shire, valjda pravljene za americhke debile da im bude lakshe :) Treba da vidite kako izgleda nordschleife, dok ne vidish kako se zove staza, nema shanse da provalish shta je :D Glupi M$ ostaje pglu :)

A shto se tiche ovih komentara na sajtovima, to su isti oni koji su GT4ci dali 10% manju ocenu samo zato shto nema online, a glavna prednost u Forzi je bash taj online i customization, shto ce reci lepljenje spojlera i vinyla po automobilima :) Da ne pominjem to shto niko od tih geekova opisivacha nije seo u poshten auto :)

A da, treba da vidite kako izgleda damage model, neshto na nivou GTA :D

Poslednja izmena:
Boris Lozac je napisao(la):
Brate, kakve su to izjave, jesi ti uopste probao GT4, kako mozes da poredis nesto s necim kad nisi ni probao...!??
I ta zabrana na 5 sekundi je odlican fazon.. to je za one sto misle da mogu da se odbijaju od zidove i tako zavrse trku.... da vidis moj ortak(koji pripada toj kategoriji)kako sad disciplinovano vozi, posle 5, 6 zabrana...
ko ti kaže da ga nisam probao?!? igrao sam GT4 demo.

pazi, 5 sekundi zabrane dodavanja gasa je najveća glupost u istoriji video igara. pazi imaš 2 vrste programera:

- pametene programere koji umeju naprave odličan damage model
- glupe programere koji ne umeju da naprave dobar damage model i smišljaju razne gluposti kao npr: "5 sekundi zabranu"

najdisciplinovanije i najrealnije se vozi kada imaš damage model, jer je blago čukanje i gurkanje na asfaltu normalna pojava koju svi vozači blago koriste. smišljati fore 5 sekundi je patetika.

Brate demo nemoj da poredis sa orginalnom igrom. To nema veze sa vezom, ja sam oba probao. Ikreno i ja sam protiv te kazne od 5 sec ali ko zna, mozda to jeste stvarno dobro. Trebali su da uvedu ostecenja i bice verovatno toga... ali kad se izume triple layer DVD :D.

:d
driver je napisao(la):
Ma forza i iz filmova moze da se vidi kako je smeshna i arkadna, a demo postoji vec godinu dana...Najsmeshnije od svega je to shto su sve poznate staze bukvalno duplo shire, valjda pravljene za americhke debile da im bude lakshe :) Treba da vidite kako izgleda nordschleife, dok ne vidish kako se zove staza, nema shanse da provalish shta je :D Glupi M$ ostaje pglu :)

A shto se tiche ovih komentara na sajtovima, to su isti oni koji su GT4ci dali 10% manju ocenu samo zato shto nema online, a glavna prednost u Forzi je bash taj online i customization, shto ce reci lepljenje spojlera i vinyla po automobilima :) Da ne pominjem to shto niko od tih geekova opisivacha nije seo u poshten auto :)

A da, treba da vidite kako izgleda damage model, neshto na nivou GTA :D
ja stvarno ne znam kako možeš da porediš onu NFS grand smorizmo arkadu sa simulacijom kao forza. 5 sekundi zabrane gasa je fora od koje se pokidaše klinci ispred zgrade. dalje, zabrana izletanja sa staze??? pa to je fora da i oni najgluplji ***** mogu da završe trku. reli u gt4? smešno. nedostatak online-a? pa to samo pokazuje koliko su im neuki programeri. nedostatak kastomizacije kola? bruka! stvarno je GT4 teško razočarenje, igra sa ogromnim potencijalom koja je uništena.

idi igraj taj GT4, samo drži gas, zatvori oči, i završićeš trku, neoštećen, glanc nov, neizletajući sa staze... igra za IQ 0.
GTA je simulacija za GT

Bojan Novakovic je napisao(la):
Brate demo nemoj da poredis sa orginalnom igrom. To nema veze sa vezom, ja sam oba probao.
što, jel su izbacili stvari koje sam gore napisao?

Poslednja izmena:
zver je napisao(la):
:d
ja stvarno ne znam kako možeš da porediš onu NFS grand smorizmo arkadu sa simulacijom kao forza. 5 sekundi zabrane gasa je fora od koje se pokidaše klinci ispred zgrade. dalje, zabrana izletanja sa staze??? pa to je fora da i oni najgluplji ***** mogu da završe trku. reli u gt4? smešno. nedostatak online-a? pa to samo pokazuje koliko su im neuki programeri. nedostatak kastomizacije kola? bruka! stvarno je GT4 teško razočarenje, igra sa ogromnim potencijalom koja je uništena.

idi igraj taj GT4, samo drži gas, zatvori oči, i završićeš trku, neoštećen, glanc nov, neizletajući sa staze... igra za IQ 0.
GTA je simulacija za GT

što, jel su izbacili stvari koje sam gore napisao?

Miroslave, jel si to ti ? :D:D Ja josh ulazim u raspravu :)

Ajde nastavi da prichash sam sa sobom, i igraj tu super-realnu arkadu :D:D:D

nešto ti pamćenje popustilo. pre si me odmah prepoznavao. enivej, ti broj svojih 5 sekundi do davanja gasa, i preskiči ovaj topic. nema potrebe i njega da zagadiš. ipak bi ovaj topic trebao da služi za diskusiju o forzi, a ne za lečenje tvojih problema.

zver je napisao(la):
GTA je simulacija za GT

:d :d
Brate, al si se nalupao, ja ne verujem.... :zgran:
Znaci tebi je recimo bolje da igra ima ostecenja, da ima Ferrari, da je laksa za voznju, i da ima Blur efekat.. nego da ima ODLICNU fiziku, ODLICNU grafiku, FENOMENALAN osecaj tokom voznje, 750 kola, ODLICAN zvuk.. i da ne nabrajam dalje....
Pa kupi tu Forzu, posalji neki filmic, pa da uporedimo..

Brate, al si se nalupao, ja ne verujem....
ok, samo mi reci šta sam tačno nalupao, pa da vidimo. ja ti svaku tvoju tvrdnju mogu potkrepiti sa činjenicama.

Znaci tebi je recimo bolje da igra ima ostecenja, da ima Ferrari, da je laksa za voznju, i da ima Blur efekat.. nego da ima ODLICNU fiziku, ODLICNU grafiku, FENOMENALAN osecaj tokom voznje, 750 kola, ODLICAN zvuk.. i da ne nabrajam dalje....
meni je najbitnije da je forza fenomenalna simulacija. pošto nisi igrao igru, onda da si barem pročitao neki od onih review-a koje sam dao, i sam bi to znao. ako ljudi kažu ovo:

Forza, a Gran Turismo killer that will send Polyphony Digital sulking back to the pits
Forza is what Gran Turismo 4 should have been
Better than Gran Turismo 4
Forza challenges Polyphony's classic with innovation, customization, and online play

to ne kažu zato što igra ima online i sl., nego zato što je stvarno najbolja.

Pa kupi tu Forzu, posalji neki filmic, pa da uporedimo..
imam notebook, pa za sada još uvek nemam nek usb tv karticu, ali video sam na IGN-u video sa uporednim prikazom obe igre. znači podeljeni ekran, obe igre, ista staza, ista kola, voze ih ih pauziraju tokom uporednog komentara. tu se najbolje vidi sve o obe igre.

samo još nešto, pogledaj ovu sliku, i reci zar forza nije najbolji simulator ikada napravljen? mana - potrebna su 3 Xbox-a :(

Prilozi

• forza.jpg
    forza.jpg
    112.2 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
zver je napisao(la):
nešto ti pamćenje popustilo. pre si me odmah prepoznavao. enivej, ti broj svojih 5 sekundi do davanja gasa, i preskiči ovaj topic. nema potrebe i njega da zagadiš. ipak bi ovaj topic trebao da služi za diskusiju o forzi, a ne za lečenje tvojih problema.

Alo alo čovek.. oladi malo. Šta si se uzdrmao ko da tebe ovde neko po*ebava. Veruj mi da driver i Boris znaju šta pričaju. Ja sam imao slično mišljenje dok nisam probao GT i video šta je to ustvari. Nije uopšte istina da je u pitanju samo držanje gasa i skretanje levo-desno. Takav je demo... prava igra nije takva. Problem je što u demou nemožeš da isključiš neke pomoći.. imaš kao opciju za to ali se time ne isključuju sve pomoći. Ne sumnjam ja u to da je Forza Motosports odlična vožnja ali je nisam probao i neću onda o njoj pričati ali GT jesam i kažem da je odlična. Probaj i videćeš da je fizika super. Veruj mi brate da grešiš.

zver je napisao(la):
samo još nešto, pogledaj ovu sliku, i reci zar forza nije najbolji simulator ikada napravljen? mana - potrebna su 3 Xbox-a :(

:d :d Pa to je i Toca Race Driver imala, i nije uopste bilo potrebno imati 3 kompa, samo 3 monitora.. :D Ako po tome gledas da li je simulacija.... do jaja... :d

Ne sumnjam ja u to da je Forza Motosports odlična vožnja ali je nisam probao i neću onda o njoj pričati ali GT jesam i kažem da je odlična. Probaj i videćeš da je fizika super. Veruj mi brate da grešiš.
čekaj, čekaj, ne shvataš me. ja ne tvrdim da je GT4 loša igra, naprotiv, tvrdim da je to odlična igra koja je ubijena nekim nedostacima i glupostima. mislim sve, ali sve mogu svariti, ali kad sam video 5 sekundi zabrane gasa, hteo sam da se ispovraćam. da su ostavili kako je bilo u trojci, ili još bolje, napravili makar nevidljivi damage model, situacija bi bila sasvim suprotna, igrao bih je rado ko i trojku do nekih 50% - 60% kad stvarno počinje da smara. a da stvar bude još gora, kad tebe zveknu cpu kola, oni ne dobijaju 5 sekundi penal. pa mislim stvarno... to plus ostale stvari koje sam gore naveo. znači tvrdim ovako: GT4 - odličan potencijal, ubijen sa par glupih poteza.

sa druge strane, forza je uspešno iskoristila te greške + GT4 kvalitet = bolja igra. e sad, ovo je prvenac, zamisli tek kakav će to serijal u budučnosti biti. mada, i GT4 vlasnici treba da se raduju forzi, jer će ova igra konačno naterati poly da ispuni višegodišnja obećanja. da se forza pojavila u vreme GT3, ja ti garantujem glavom da bi GT4 imao danas damage model. znači, obe igre će maximalno profitirati od jake konkurencije, i to je ono čemu mi igrači treba da se radujemo.

Alo alo čovek.. oladi malo. Šta si se uzdrmao ko da tebe ovde neko po*ebava. Veruj mi da driver i Boris znaju šta pričaju.
veruj mi, drajver mi je bio kolega na prošlom poslu godinu dana, i odlično znam šta pričam kada se obraćam njemu. na žalost, sa njim je nemoguće voditi normalnu komunikaciju.

:d :d Pa to je i Toca Race Driver imala, i nije uopste bilo potrebno imati 3 kompa, samo 3 monitora.. :D Ako po tome gledas da li je simulacija.... do jaja... :d
samo da mi je znati kako povezati 3 monitora na komp :d

E zver, ajde ne smaraj vishe...

1. ovo za posao, mogu ja da kazem da si ti zaludjenik za Windowsom pa si zato kupio MSovu konzolu i sve zivo shto mozesh da kupish od Microsofta.
2. 3 monitora i 3 konzole mod postoji i u GT4.
3. I NFS, Flat out, Burnout imaju lupanje automobila, a to ne znachi da su simulacije.
4. Kakve ti to chinjenice navodish shto je Forza bolja "simulacija" od GT4 ? Da li ti je palo na pamet shta ameri a shta japanci znaju o automobilima ? Da li si u toku da su Forzu pravili neki "klinci" a Kazunori bivshi profesionalni vozach, dok je deo njegovog tima zaduzen za fiziku probao 200+ automobila iz igre ? To verovatno ne znash...
5. Da li ti vozish Forzu na najboljem komercijalnom volanu pa znash o chemu prichash, chak i da poznajesh automobilizam kao shto ne poznajesh ?

Lepo kazi, meni se ova igra svidja vishe od GT4 zbog toga i toga, a ne da je bolja od GT4 kao simulacija, jer to nije, a tebi je i burnout odlichna voznja, a prichash o realnosti u voznji ?

Nije ti ovo exx3d sa prosekom godina 15, tamo mozesh da kazesh "Brian Ekberg sa Gamespota je rekao da je Forza bolja", a taj isti Brian se isto ko ti odushevljava nekim glupim arkadama. Jedno je shta je tebi bolje, a drugo je shta je realnije, a trece je shto GT4 ne postoji na Xboxu pa je to malo problem :) Da ne kazem shto je i Enthusia izula Forzu, isto prva igra jedne firme koja nikad nije ni pravila nikakva auto simulacije.

driver je napisao(la):
E zver, ajde ne smaraj vishe...
gde je to ogledalo...

driver je napisao(la):
1. ovo za posao, mogu ja da kazem da si ti zaludjenik za Windowsom pa si zato kupio MSovu konzolu i sve zivo shto mozesh da kupish od Microsofta.
koliko puta sam ti rekao da je jedini razlog kupovine Xbox-a očajna grafika PS2. plus što ima sve emulatore, Xbox media center, kao i linux.

driver je napisao(la):
3 monitora i 3 konzole mod postoji i u GT4.
ok, nisam znao

driver je napisao(la):
I NFS, Flat out, Burnout imaju lupanje automobila, a to ne znachi da su simulacije
pa ko je rekao da jesu :)

driver je napisao(la):
Kakve ti to chinjenice navodish shto je Forza bolja "simulacija" od GT4 ? Da li ti je palo na pamet shta ameri a shta japanci znaju o automobilima ? Da li si u toku da su Forzu pravili neki "klinci" a Kazunori bivshi profesionalni vozach, dok je deo njegovog tima zaduzen za fiziku probao 200+ automobila iz igre ? To verovatno ne znash...
taj tim fizičara je bio vrlo kreativan vidim, mora da su glasali danima da li da stave 4, 5 ili 6 sekundi zabrane :) verovatno je neki profesionalan vožač stao na stranu 5 sekundi + nedostatk istog za cpu :)

driver je napisao(la):
5. Da li ti vozish Forzu na najboljem komercijalnom volanu pa znash o chemu prichash, chak i da poznajesh automobilizam kao shto ne poznajesh ?
ček ti poznaješ automobilizam :) pazi, 5 službenih kola su mi na raspolaganju da vozim na službenim putevima. od 80 do 200 konja, prednja i zadnja vuča + stara 2 prodata. odlično znam o čemu pričam. sva sreća da nisam ceo život proveo u jugićima.

driver je napisao(la):
Lepo kazi, meni se ova igra svidja vishe od GT4 zbog toga i toga, a ne da je bolja od GT4 kao simulacija, jer to nije, a tebi je i burnout odlichna voznja, a prichash o realnosti u voznji ?
ti stvarno ne umeš da čitaš šta piše. burnout je najbolja arkadna igra ikada, a forza najbolja simulacija.

driver je napisao(la):
Nije ti ovo exx3d sa prosekom godina 15, tamo mozesh da kazesh "Brian Ekberg sa Gamespota je rekao da je Forza bolja", a taj isti Brian se isto ko ti odushevljava nekim glupim arkadama.
ovo je izletelo u trenutku inspiracije, a ? :)

driver je napisao(la):
Da ne kazem shto je i Enthusia izula Forzu, isto prva igra jedne firme koja nikad nije ni pravila nikakva auto simulacije.
ma jel jeste :) odlično, igraj je, ja ću forzu :)

zver je napisao(la):
koliko puta sam ti rekao da je jedini razlog kupovine Xbox-a očajna grafika PS2. plus što ima sve emulatore, Xbox media center, kao i linux.

Pa ko to igra neshto zbog grafike ? Super ti dodje drushtvo sa exx3d..
Ima emulatore ? Zbog Linuxa ??????? Svaka ti chast ako si kupio konzolu zbog svega osim zbog onoga chemu je namenjena :D

taj tim fizičara je bio vrlo kreativan vidim, mora da su glasali danima da li da stave 4, 5 ili 6 sekundi zabrane :) verovatno je neki profesionalan vožač stao na stranu 5 sekundi + nedostatk istog za cpu :)

Hocesh u svakom postu to da pominjesh, jer nemash shta drugo ? Kakve to veze ima sa fizikom automobila ?

ček ti poznaješ automobilizam :) pazi, 5 službenih kola su mi na raspolaganju da vozim na službenim putevima. od 80 do 200 konja, prednja i zadnja vuča + stara 2 prodata. odlično znam o čemu pričam. sva sreća da nisam ceo život proveo u jugićima.

Shta to vozish ? Corsu, passata, golfa ? :D Kakve to veze ima sa sportskim automobilima :)
I prestani vishe da pretpostavljash neshto na osnovu nekih tvojih tripova...Jel sam ja onda vozio Jugo CRX ? Jel sam ja polozio vozachki kada i ti ? Jel ja moram da posedujem auto da bi ga vozio ?

ti stvarno ne umeš da čitaš šta piše. burnout je najbolja arkadna igra ikada, a forza najbolja simulacija.

Neko ko moze da igra takvu voznju, ne zna nishta o automobilima niti ga to interesuje, i nema nikakva prava da pricha o simulacijama, pogotovo ne da konstatuje shta je realnije...

ma jel jeste :) odlično, igraj je, ja ću forzu :)

Jel na joypadu kao i riddicka ? :) Verovatno je realnije voziti na joypadu, isto kao shto je bolje FPS na joypadu, ali ti znash bolje, vozio si dizele iz firme :D

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa ko to igra neshto zbog grafike ?
i opet :) a 100 puta sam ti rekao da treba igrati samo super igre (gameplay) sa super grafikom. kako možeš da kvariš oči sa ps2, nije mi jasno.

driver je napisao(la):
Ima emulatore ? Zbog Linuxa ??????? Svaka ti chast ako si kupio konzolu zbog svega osim zbog onoga chemu je namenjena :D
Xbox nije konzola. konzola je uvredljiv termin za aparat koji može da pušta samo igre. Xbox je mašina koja ima tone homebrew softvera i operativnih sistema. xbox sa svojim Xbox Media Center mi je totalno zamenio gledanje filmova na PC-u. pa on samo kao uređaj za gledanje filmova vredi i više nego što košta. sa druge strane, ps2 je konzola.

driver je napisao(la):
Shta to vozish ? Corsu, passata, golfa ? :D Kakve to veze ima sa sportskim automobilima :) I prestani vishe da pretpostavljash neshto na osnovu nekih tvojih tripova...Jel sam ja onda vozio Jugo CRX ? Jel sam ja polozio vozachki kada i ti ? Jel ja moram da posedujem auto da bi ga vozio ?
korsa sa 200 konja. korsa sa zadnjom :) ajd ponovo, možeš i bolje. pojma nemam kada si položio, ali znam da sam u zadnjih godinu dana prešao više kilometara nego ti ceo život. do skoplja i banjaluke idem zatvorenih očiju. kažem ti drajveru, to što sedneš u neka kola i provozaš jedan krug, to zaboravi, tek kada pređeš 1000 km sa nekim kolima možeš da kažeš da znaš kako se ponašaju. a to nisu tripovi.

driver je napisao(la):
Hocesh u svakom postu to da pominjesh, jer nemash shta drugo ? Kakve to veze ima sa fizikom automobila ?
dokle god ti spominješ da je GT4 simulacija, jer 5 sekundi nije simulacija. a kakve veze ima sa fizikom? pa verovatno to što je 5 sekundi odraz pravog ponašanja kola.

driver je napisao(la):
Neko ko moze da igra takvu voznju, ne zna nishta o automobilima niti ga to interesuje, i nema nikakva prava da pricha o simulacijama, pogotovo ne da konstatuje shta je realnije...
a neko ko odvali da je burnout ustvari mario kart verovatno ne treba nikada više ni da izaže na net :)

driver je napisao(la):
Jel na joypadu kao i riddicka ? :)
da na joypad-u. pazi, Xbox kontroler nije ****** kao ps2 kontroler, i hvala bogu ima analognu kontrolu gasa.

pazi, ja mnogo volim raspravu sa tobom, onako, iskreno, simpatičan si mi, ali, ajde da se da se zadržimo na temi, znači forza\gt, da ne bi ljudi zaključali topic.

Poslednja izmena:
Vazi, ti si vozach opasan, priznajem, ja sam samo imao 10 automobila u zivotu i preshao kolima pola evrope, a ti vozi po zavichaju :) Na stranu shto sam probao automobile kojima ti ne znash ni imena :)

Al da se vratimo na temu...

Forza vs GT4

Fizika - GT4
Grafika - GT4
Broj automobila - GT4
Broj staza - GT4
Kompleksnost i modovi igre - GT4
Online - oba
Damage model - Forza full, GT4 sve osim karoserije
Verni modeli staza - GT4
Verni modeli automobila - oba
Ferari, najbitniji detalj u auto simulaciji :) - Forza
F1 - GT4
Spojleri, vinyli - Forza
Customizacija automobila - GT4
Realna vremena na stazama - GT4
Reverse tail lights :D - Forza
Skid marks - Forza

Da li primecujesh u kojim stvarima je forza bolja ? :) Klasichan M$ shminkerski fazon za amere sa IQ90, kao i sve shto su do sada uradili :)

Shto se tiche analognog gasa na joypadu, pa ima ga i sonijev, ali kakve to veze ima protiv najboljeg komercijalnog volana koji mozesh da kupish, i koji ne moze na xboxa? :D
Jel ti tako i onaj dizel vozish na odlichnom xbox joypadu sa analognim gasom ? :D:D

driver je napisao(la):
Vazi, ti si vozach opasan, priznajem, ja sam samo imao 10 automobila u zivotu i preshao kolima pola evrope, a ti vozi po zavichaju :) Na stranu shto sam probao automobile kojima ti ne znash ni imena

pa ti si legenda, šta da kažem, ceo život živiš u sujeverju, prošlosti, snovima i sportskim crx jugićima. uostalom nije ni važno, bolje vidi šta si sada i šta te potencijačno čeka. uostalom, tvoj problem, al mi nije jasno, kako se pređeni kilometar razlikuje u srbiji, makedoniji, bosni, mađarskoj, austriji, nemačkoj... jedva čekam odgovor.

driver je napisao(la):
Forza vs GT4

Fizika - GT4
Grafika - GT4
Broj automobila - GT4
Broj staza - GT4
Kompleksnost i modovi igre - GT4
Online - oba
Damage model - Forza full, GT4 sve osim karoserije
Verni modeli staza - GT4
F1 - GT4
Spojleri, vinyli - Forza
Customizacija automobila - GT4
Skid marks - Forza

Fizika - Forza (prilično isto, ali kola nemaju blokadu 5 sekundi, te prednost forzi)
Grafika - Forza (i ova kao i u svaka ps2 igra pati od jadnih i "ispranih" textura, mada je zaps2 super)
Broj automobila - GT4
Broj staza - GT4
Kompleksnost i modovi igre - GT4 (zvanično je tako pošto se onaj gt "reli mod" ipak računa)
Online - Forza (hehe, ti one jadne servise tipa Xlink Kai računaš u online?)
Damage model - Forza
Verni modeli staza - GT4
F1 - GT4
Spojleri, vinyli - Forza
Customizacija automobila - Forza
Skid marks - Forza

driver je napisao(la):
Da li primecujesh u kojim stvarima je forza bolja ? :) Klasichan M$ shminkerski fazon za amere sa IQ90, kao i sve shto su do sada uradili :)

šteta što stvarno nećeš da pogledaš forzu, bio bi oduševljen.

driver je napisao(la):
Shto se tiche analognog gasa na joypadu, pa ima ga i sonijev

sonijev dualšok ima analogne trigere? :) daj molim te, pokušaj bar malo da održiš nivo diskusije.

driver je napisao(la):
ali kakve to veze ima protiv najboljeg komercijalnog volana koji mozesh da kupish, i koji ne moze na xboxa?

pa ima veze, jer zbog digitalnog dualšoka moraš da kupiš volan, pošto je nemoguće voziti na njemu, a kontroler S, zbog analognih trigera (gas/kočnica) je sasvim upotrebljiv joypad u svakoj vožnji.

driver je napisao(la):
Jel ti tako i onaj dizel vozish na odlichnom xbox joypadu sa analognim gasom?

da, kako si to provalio :) špijuniraš a ? :)

pazi, odigraj forzu, garantujem ti da ćeš kupiti krišom Xbox samo zbog te igre. savršena nije, ali kvalitet igre u bilo kom segmentu je jako blizu perfekciji, bez većih odstupanja gore dole, dok je kod gt4 ta linija drastično varira od same perfekcije do gluposti, kako u kom segmentu. u svakom slučaju hteo ti to da priznaš ili ne, što bi rekli, nova zvezda je rođena, prvenac koji sigurno garantuje upešnu franšizu. uživaj u forzi, ko što sam ja svojevremno uživao u gt3 (dobro, do 60%). "Forza is what Gran Turismo 4 should have been" - to se ne daje na lepe oči...

Poslednja izmena:
zver je napisao(la):
i opet :) a 100 puta sam ti rekao da treba igrati samo super igre (gameplay) sa super grafikom. kako možeš da kvariš oči sa ps2, nije mi jasno.

E ukopavas se sve vise i vise... :D
Mislim kakve su to recenice, "igre treba igrati zbog dobre grafike" ili, "pogledaj sliku, reci mi da nije najbolja simulacija voznje ikad!!" ???, zasto?? zato sto mozes da gledas levo i desno(za sta ti treba 3 konzole i 3 monitora), sto su mogle igre i pre 2, 3 godine???
Kakve to veze ima sa "SIMULACIJOM VOZNJE" ???
Nisam probao igru pa ne mogu da pricam nista, ali na osnovu tvojih recenica ne mogu da zakljucim nista, i jos uvek ne kapiram da li ti uopste imas igru ili ne..
Ok da branis konzolu za koju si verovatno puko mnogo para, kapiram to, ali ne pricaj o GT4 kad se vidi da ne znas nista o njoj, i da nisi probao.. ali vazno je da znas da ima 5 sekundi zabrane... :D

Mislim kakve su to recenice, "igre treba igrati zbog dobre grafike"
čitaj, molim te, čitaj šta ja pišem. gde sam ja to rekao?!? isti si ko driver, i on sve tumači kako mu se svidi

"pogledaj sliku, reci mi da nije najbolja simulacija voznje ikad!!"
pa ta izjava nije bila zasnovana na slici, nego na: review-ovima na onim sajtovima; utiskom igre; + tom slikom

sto su mogle igre i pre 2, 3 godine???
koje? :) i dalje mi nisi objasnio kako povezati pc na 3 monitora :)

Nisam probao igru pa ne mogu da pricam nista, ali na osnovu tvojih recenica ne mogu da zakljucim nista, i jos uvek ne kapiram da li ti uopste imas igru ili ne..
pazi, ja ovde nisam ni pokušavao da pišem review, ali ako nisi pročitao onih 5 što sam dao, a nemaš nikakvu mogućnost da vidiš forzu negde, slobodno navrati u nedelju

Ok da branis konzolu za koju si verovatno puko mnogo para, kapiram to, ali ne pricaj o GT4 kad se vidi da ne znas nista o njoj, i da nisi probao.. ali vazno je da znas da ima 5 sekundi zabrane... :D
ma gde pukao, pa posle saturna i ps1 to mi je ubedljivo najjeftinija mašina (mašina bre, nije konzola :) ). 6 meseci stara za 110€ + modčip za 50€, pa ti vidi. pazi, igrao demo jesam, mada, sve što pričam o GT4 izuzev iskustva iz demo-a zasnivam na par dobrih review-a.

Poslednja izmena:
zver je napisao(la):
koje? :) i dalje mi nisi objasnio kako povezati pc na 3 monitora :)
.

Ne bih znao, ali znam kad sam se lozio na Tocu 1, kad sam gledao screenshotove, da je bila ta fora sa tri monitora...
Ali mnogo si ispljuvao brate GT4 bezrazlozno... jos na osnovu demoa, pa i ja sam igrao Prologue i nije mi se svidelo uopste, ali full je totalno druga prica...
I ja sam citao dosta review-ova o Forza vs GT4, i 80% misljenja je da je GT4 za Solo igrace, a Forza ako volis Online... ali ne moze da igra bude bolja zato sto ima online i damage model...
Kazu da se kola dosta nerealno ponasaju, mnogo klize po stazi, kola sa prednjom vucom imaju veliki oversteer iako ne bi trebalo da ga imaju i tako to... Kao Forza mnogo vise oprasta greske za razliku od GT4.. To je meni dovoljno da zakljucim kakva je igra...

zver je napisao(la):
pa ti si legenda, šta da kažem, ceo život živiš u sujeverju, prošlosti, snovima i sportskim crx jugićima. uostalom nije ni važno, bolje vidi šta si sada i šta te potencijačno čeka. uostalom, tvoj problem, al mi nije jasno, kako se pređeni kilometar razlikuje u srbiji, makedoniji, bosni, mađarskoj, austriji, nemačkoj... jedva čekam odgovor.

Brate, ti kazesh da se razumesh u automobilizam zato shto si vozio 5 dizela iz firme ? I shta je chudno shto su to dizeli, pa koja to firma ima integre, civic TypeR ili BMW M3 u voznom parku ? Zar to treba da se pogadja ? :)
Hocu samo da ti kazem da tebe automobilizam ne zanima ni blizu kao mene, jer ne bi igrao burnout, i znao bi da Forza ima loshu fiziku, koja se ne razlikuje od PGR2, i ne moram da je vidim da bi to rekao. Nego, jel se ti ovde zovesh driver ili ja ? Ja sam verovatno taj nick bez veze stavio, automobilima se uopshte ne bavim koliko ti imash godina :) Druga strana priche je to shto ti vozish shta stignesh, niti poznajesh te automobile, niti poznajesh staze, ali vozio si 5 dizela i sada znash sve o fizici sportskih automobila ? :)

Fizika - Forza (prilično isto, ali kola nemaju blokadu 5 sekundi, te prednost forzi) - Pa o tome ti pricham sve vreme, ti ne mozesh da provalish razliku izmedju fizika, jer pojma nemash kako se krecu ti automobili...To se chak i na svim ingame filmovima vidi, samo probaj GT4 posle forze bez pomagala, da vidish kako cesh preoravati na svakoj krivini...
Grafika - Forza (i ova kao i u svaka ps2 igra pati od jadnih i "ispranih" textura, mada je zaps2 super) - Bolje texture inache znache realnu grafiku ? :) Forza izgleda kao crtani film sa nerealnim i bledim bojama, a u medjuvremenu sam pogledao josh filmova, i video nekoliko automobila kojima su totalno mere promashene, ne liche na sebe. Ako tebi dobra grafika znachi shto vece texture, idi igraj onda wallpaper...
Broj automobila - GT4
Broj staza - GT4
Kompleksnost i modovi igre - GT4 (zvanično je tako pošto se onaj gt "reli mod" ipak računa) - Shta zvanichno ? Pa ti ni ne znash kakve sve modove i shampionate GT4 ima, rally je samo tu tek tako, i nisam ga ni rachunao...Pogledaj malo www.gtplanet.net pa se vrati za par dana kada sve u vezi igre prochitash...
Online - Forza (hehe, ti one jadne servise tipa Xlink Kai računaš u online?) - Ja xlink rachunam za obe konzole, jer ti online ne mozesh da igrash u vecini svetskih zemalja, a xlink radi isto kao da imam online, i dzabe je. Probaj pa se javi...
Damage model - Forza
Verni modeli staza - GT4
Verni modeli automobila - oba - Ovo sam se zeznuo, u medjuvremenu sam video modele koji imaju totalno promashene mere, tako da je GT i tu bolji
F1 - GT4
Spojleri, vinyli - Forza
Skid marks - Forza

šteta što stvarno nećeš da pogledaš forzu, bio bi oduševljen.

Pogledacu je kada budem imao prilike, ali kao i za PGR2, i za Forzu se iz filmova sve provaljuje, kao i iz GT4, ako znash shta da gledash...Okachicu vecheras jedan uporedni film, pa ce svi pogledati koliko je lakshe voziti forzu i koliko gripa ima na kilo, kao da vozish tochkove sa traktora...

sonijev dualšok ima analogne trigere? :) daj molim te, pokušaj bar malo da održiš nivo diskusije.

Mozesh da birash da li cesh na analognom desnom ili dugmicima koji su analogni, ali u odnosu na volan, joypad je neupotrebljiv. Sa druge strane, uporedi FF koji tvoj joypad i nema, nego pokushava da glumi nekim vibracijama...Dzabe ti i ako hocesh da kupish volan, em je skup, em ga stari GT3 volan kida za 3x manje para i ima pravi FF...

da, kako si to provalio :) špijuniraš a ? :)

Kao shto rekoh, koja to firma u ovoj zemlji nema shkode, VW, opel dizelashe, koji su tebi verovatno odlichni automobili, kao i forza shto je odlichna :)

pazi, odigraj forzu, garantujem ti da ćeš kupiti krišom Xbox samo zbog te igre. savršena nije, ali kvalitet igre u bilo kom segmentu je jako blizu perfekciji, bez većih odstupanja gore dole, dok je kod gt4 ta linija drastično varira od same perfekcije do gluposti, kako u kom segmentu. u svakom slučaju hteo ti to da priznaš ili ne, što bi rekli, nova zvezda je rođena, prvenac koji sigurno garantuje upešnu franšizu. uživaj u forzi, ko što sam ja svojevremno uživao u gt3 (dobro, do 60%). "Forza is what Gran Turismo 4 should have been" - to se ne daje na lepe oči...

Ja od igre trazim realnost, a nikakve nalepnice, spojleri, ferariji, ili kvalitetnije texture to ne mogu da zamene. Vec sam negde rekao, forza me najvishe podseca na Ford racing 2, koji je odlichna arkada, ali to nema veze sa realnoshcu, i ja se time ne zadovoljavam, takvih igara ima na kilo. PS2 sam kupio zbog GT4 primarno, oficijelni volan sam kupio, trazio USB flash koji radi sa njim, lan adapter zbog online igranja, kao i HDD, to je za mene najbolja igra ikada, dok je Forza za tebe samo josh jedna voznja, ili najbolja voznja na Xboxu...

Upravo tako...
Kakav bre Damage model, ako je fizika uzas... koji ce mi to...
Mada, pazi... s druge strane to stvarno utice na samo TRKANJE, jer ono poprilicno je arkadicno to sto mozes da udaras druga kola, i tako pobedjujes.. stvarno ubija atmosferu, i nekako podseca na NFSU, ali OK, ako ljudi stvarno nisu mogli da naprave damage model, nema veze, verujem im na tome da PS2 ne bi mogao da podrzi to a ni dobar AI sa svim ovim sto su uradili u igri...
Oni hoce da damage bude savrsen, a ne polovican kao u drugim igrama, i PS3 ce biti za to... mada sto se mene tice ne moraju nesto previse da se opterecuju s time, kao da ti otpadne svaki deo kola, u zavisnosti gde ga udaris i tako to... samo nek naprave da ne bude ovako arkadicno trkanje, da kad cuknes nekog stvarno utice na tvoj auto, i na njegov, da ti auto zanosi u stranu koju si slupao, da ti sporije ide auto i tako to.. da trkanje bude zanimljivije.. takodje AI da bude solidan , da recimo ako se okrenes na stazi, da te drugi zaobidju i tako to...
ALi opet kazem.. to mi UOPSTE nije najbitnije... najbitnija je FIZIKA kola, koja je nemoguce dobro uradjena!!! i jos imas 750 kola... eee...
Dosta ljudi sam upoznao preko neta, ono slao sam im PM i tako to, i strancima i balkancima, i vecina kaze da auto koji voze u stvarnosti(od golfa do Subaru impreze) je 95 % uradjen kao u pravom zivotu.... i to ne moze da zameni nikakav online mod(koji moze i na GT4 ako imas komp), damage i grafika(iako GT4 ima pet puta bolju, video sam skoro dosta screenshotova iz Forze, i ono cas izgleda odlicno, cas kao iz Manga crtaca..)
Svaki auto koji sam do sad vozio je drugi dozivljaj.. neverovatno, mogu zatvorenih ociju da provalim koji auto vozim.... to mi jos nijedna voznja nije pruzila...

e, ovakvu diskusiju volim. a ne ono ****** sa prve stranice, čudi me kako nije ni izbrisano.

Ne bih znao, ali znam kad sam se lozio na Tocu 1, kad sam gledao screenshotove, da je bila ta fora sa tri monitora...
dobro, hoćeš ja da ti kažem kako povezati 3 monitora na pc? NIKAKO! baš nikako. možda jedino danas sa sli varijatom i može 4 monitora, možda. zato mi nije jasno kako non stop možeš to da tvrdiš što tvrdiš. nego, drajveru, daj pokaži mi kako 3 ps2 mogu da urade ono sa forza slike. tip koji obožava gt mi je rekao da niti je čuo niti video tako nešto. ne kažem da ne greši, ali čisto me zanima.

Ali mnogo si ispljuvao brate GT4 bezrazlozno... jos na osnovu demoa, pa i ja sam igrao Prologue i nije mi se svidelo uopste, ali full je totalno druga prica...
ma nisam uopšte ispljuvao gt4, znam po review-ima da je to super igra, ali meni lično je ta igra uništena zbog: 5 sekundi, no damage, zabranja izletanja sa staze reli mod, kružne staze u reliju, neravnopravni protivnici (ne dobijaju 5 sec), online + problemi karakteristični za ps2. ako tebi ne smetaju sve te stvari, i nisi igrao Forzu, onda ti je gt4 najbolja igra ikada i to razumem. ali meni te stvari SMEATJU. i zato ni ne planiram da ikada odigram gt4. pogotovo što se forza pojavila.

I ja sam citao dosta review-ova o Forza vs GT4, i 80% misljenja je da je GT4 za Solo igrace, a Forza ako volis Online... ali ne moze da igra bude bolja zato sto ima online i damage model...
slušaj, ja sam čitao par topica gde ljudi prodaju ps2\gt4 i kupuju Xbox\Forza. a to sigurno ne rade zbog damage modela-a.

Kazu da se kola dosta nerealno ponasaju, mnogo klize po stazi, kola sa prednjom vucom imaju veliki oversteer iako ne bi trebalo da ga imaju i tako to... Kao Forza mnogo vise oprasta greske za razliku od GT4.. To je meni dovoljno da zakljucim kakva je igra...
heh, pa ja sam baš to što pričaš pročitao o GT :) pazi u forzi jedna kola možeš podesiti da se ponašaju kako hoćeš, od tenka, do sportskog ponašanja. a stvari zaključuj po tome šta vidiš.

Kakav bre Damage model, ako je fizika uzas... koji ce mi to...
slažem se.

a ni dobar AI sa svim ovim sto su uradili u igri...
pa AI u forzi je nešto najbolje do sada što je ikada napravljeno. kako sam se oduševio kada sam video ovo: bežim sekund dva. pravim grešku u krivini i vraćam se na stazu. pošto znam da mi je sada protivnik iza jako blizu, pogledam iza sebe. protivnik u pokušaju da me pretekne, kasnije koši, i izleće sa staze. brzo se vraća, ali pri ulasku na stazu, ulazi u putanju onom trećem iza mene, i taj treći, da se ne bi zakucao u njega, ludački koči, dim kulja, gubi kontrolu i on izleće sa staze.

taj trenutak mi je bio nešto najbolje i najrelanije što sam video u videoigrama, ko da je bilo stvarno na prenosu neke trke. taj trenutak mi je vratio davno ugašenu nadu da je moguće napraviti inteligentan AI. ništa tako inteligentno nisam video video igrama do sada. to je jedan od razloga zašto Forzu smatram u remek dela vožnji.

Oni hoce da damage bude savrsen, a ne polovican kao u drugim igrama, i PS3 ce biti za to...
ne treba ps3 za to, već zbox, dobri programeri, i dosta love. onda nastane forza

Svaki auto koji sam do sad vozio je drugi dozivljaj.. neverovatno, mogu zatvorenih ociju da provalim koji auto vozim.... to mi jos nijedna voznja nije pruzila...
onda nisi odigrao forzu.

driver je napisao(la):
Brate, ti kazesh da se razumesh u automobilizam zato shto si vozio 5 dizela iz firme ? I shta je chudno shto su to dizeli, pa koja to firma ima integre, civic TypeR ili BMW M3 u voznom parku ? Zar to treba da se pogadja ? :)
vidim da ti pogađanje ubedljivo ne ide, iako sam ti dao nekoliko tipova. ovako, prvo, imam sreće da radim u firmi koja je u top 20 izvoznika ove zemlje. i prema tome, vozni park počinje od astre do bmw5. šta kažeš sada? drugo, šta će nam te japanske zujalice, u koje ne može lepo da se smesti 4 ljudi i da prevaljuju i do 1000 km na dan. raspale bi se. 200 000 km za naša kola se smatraju u mlada. pogotovo se opasno cepaju u poslednjih 6 meseci zbog svih ****** sa jatom.

driver je napisao(la):
Hocu samo da ti kazem da tebe automobilizam ne zanima ni blizu kao mene, jer ne bi igrao burnout, i znao bi da Forza ima loshu fiziku, koja se ne razlikuje od PGR2, i ne moram da je vidim da bi to rekao. Nego, jel se ti ovde zovesh driver ili ja ? Ja sam verovatno taj nick bez veze stavio, automobilima se uopshte ne bavim koliko ti imash godina :) Druga strana priche je to shto ti vozish shta stignesh, niti poznajesh te automobile, niti poznajesh staze, ali vozio si 5 dizela i sada znash sve o fizici sportskih automobila ? :)
da. ti se zoveš driver. ok, sve ti opraštam :) automobilizam me verovatno interesuje koliko i tebe, ali u poslednje 2 godine nažalost jako malo mogu nešto da pratim, jer jako malo slobodnog vremena imam. a oko burnout-a, pa ti si smešan. foliraš se tu kako je burnout arkada i prema tome ne treba igrati. to je ******. u zabavnim igrama kao burnout jako uživam jer me opuštaju posle napornog dana na poslu. doduše, znam zašto ne igraš burnout, grafika na ps2 je jako loša. da si samo video razliku između ps2\xbox verzije, prodao bi ps2.

driver je napisao(la):
Fizika - Forza (prilično isto, ali kola nemaju blokadu 5 sekundi, te prednost forzi) - Pa o tome ti pricham sve vreme, ti ne mozesh da provalish razliku izmedju fizika, jer pojma nemash kako se krecu ti automobili...To se chak i na svim ingame filmovima vidi, samo probaj GT4 posle forze bez pomagala, da vidish kako cesh preoravati na svakoj krivini...

igraj drajveru forzu, oduševićeš se. imaš spremne dosadne copy\paste rečenice za sve što nije gt

Grafika - Forza (i ova kao i u svaka ps2 igra pati od jadnih i "ispranih" textura, mada je zaps2 super) - Bolje texture inache znache realnu grafiku ? :) Forza izgleda kao crtani film sa nerealnim i bledim bojama, a u medjuvremenu sam pogledao josh filmova, i video nekoliko automobila kojima su totalno mere promashene, ne liche na sebe. Ako tebi dobra grafika znachi shto vece texture, idi igraj onda wallpaper...

- pa gt izgleda nerealno i bledo, ograničena zbog 32mb rama. a svi modeli koje sam video (20ak), izgledaju identično. niko se ne buni na modele samo ti? tripuješ se dosta. i daj sliku tog nerealnog.

Broj automobila - GT4

trenutno da. ms obećava svakog meseca nove modele besplatno za dl

Broj staza - GT4

trenutno da. ms obećava svakog meseca nove modele besplatno za dl

Kompleksnost i modovi igre - GT4 (zvanično je tako pošto se onaj gt "reli mod" ipak računa) - Shta zvanichno ? Pa ti ni ne znash kakve sve modove i shampionate GT4 ima, rally je samo tu tek tako, i nisam ga ni rachunao...Pogledaj malo www.gtplanet.net pa se vrati za par dana kada sve u vezi igre prochitash...

pogledaj forzu, pa se vrati kada odigraš.

Online - Forza (hehe, ti one jadne servise tipa Xlink Kai računaš u online?) - Ja xlink rachunam za obe konzole, jer ti online ne mozesh da igrash u vecini svetskih zemalja, a xlink radi isto kao da imam online, i dzabe je. Probaj pa se javi...

da probam Xlink Kai? nemoj biti smešan, pa od septembra prošle godine imam njihov nalog. to je đubre od servisa. pa onaj program im puca na svkih pola sata do dva sata. njihovi servisi se ruše na 48h u proseku. Xlink Kai servis je integrisan u Xbox Media Center dashboard, ali ga ne koristim zbog njegovih problema. kako možeš samo da porediš Xlink Kai sa Xbox LIver servisom, nije mi jasno...

Damage model - Forza

Verni modeli staza - GT4

Verni modeli automobila - oba - Ovo sam se zeznuo, u medjuvremenu sam video modele koji imaju totalno promashene mere, tako da je GT i tu bolji

igraj drajveru forzu, oduševićeš se. imaš spremne dosadne copy\paste rečenice za sve što nije gt

F1 - GT4

Spojleri, vinyli - Forza

Skid marks - Forza
odgovori su ti u quote-u

driver je napisao(la):
Pogledacu je kada budem imao prilike, ali kao i za PGR2, i za Forzu se iz filmova sve provaljuje, kao i iz GT4, ako znash shta da gledash...Okachicu vecheras jedan uporedni film, pa ce svi pogledati koliko je lakshe voziti forzu i koliko gripa ima na kilo, kao da vozish tochkove sa traktora...
pa ako jesi gledao filmiće, kako ne vidiš realnije ponašanje kola. igraj drajveru forzu, oduševićeš se. imaš spremne dosadne copy\paste rečenice za sve što nije gt

driver je napisao(la):
Mozesh da birash da li cesh na analognom desnom ili dugmicima koji su analogni, ali u odnosu na volan, joypad je neupotrebljiv. Sa druge strane, uporedi FF koji tvoj joypad i nema, nego pokushava da glumi nekim vibracijama...Dzabe ti i ako hocesh da kupish volan, em je skup, em ga stari GT3 volan kida za 3x manje para i ima pravi FF...
o kojim analognim dugmićima na dualšoku ti pričaš. pa ti ko da si ispao iz zone sumraka. pa baš zbog dualšoka, ti i moraš da kupuješ volan, a ja ne moram zbog analogne kontrole gasa\kočnice. pa nisam ja kriv što je dual pravljen za sve samo ne za vožnje.

Vrh Dno