Šta je novo?

Forza Motorsport

heh, ne da više od 10000 karaktera

driver je napisao(la):
Kao shto rekoh, koja to firma u ovoj zemlji nema shkode, VW, opel dizelashe, koji su tebi verovatno odlichni automobili, kao i forza shto je odlichna :)
daj smešan si. pa nisu svi u ovoj zemlji pirati koji mogu zaglaviti 7 godina zatvora. neko mora i da pravi softver, koji ćeš ti da piratuješ :) sva sreća, pa nas piraterija ne pogađa nikako, jer bez naše podrške program ni ne može da funkcioniše.

driver je napisao(la):
Ja od igre trazim realnost, a nikakve nalepnice, spojleri, ferariji, ili kvalitetnije texture to ne mogu da zamene. Vec sam negde rekao, forza me najvishe podseca na Ford racing 2, koji je odlichna arkada, ali to nema veze sa realnoshcu, i ja se time ne zadovoljavam, takvih igara ima na kilo. PS2 sam kupio zbog GT4 primarno, oficijelni volan sam kupio, trazio USB flash koji radi sa njim, lan adapter zbog online igranja, kao i HDD, to je za mene najbolja igra ikada, dok je Forza za tebe samo josh jedna voznja, ili najbolja voznja na Xboxu...
pa onda igraj Forzu, i videćeš da je najbolja igra.

Poslednja izmena:
zver je napisao(la):
heh, ne da više od 10000 karaktera

E... i hvala bogu na tome ;)

1. Borisa nesmes uzimati zdravo za gotovo on kad se zaludi za neku igru ona mu je najbolja a sve ostale lose... tako da slobodno ga prodji ;). Pitaj ga samo koliko cesto menja antiviruse i frewallove :d.

2. Smesno mi sto svi ovde donosite tvrdnje na osnovu stvari koje niste probali. Probajte obe igre pa pricajte
Pustite se review-a i demoa...

3. Ova rasprava moze da ide u nedogled, dakle nevidim razlog zasto uopste raspravljate oko stvari koje su totalno nebitne. Tebi je zver najbolji Forza Morosport, Driveru je GT4, Borisu GT4 takodje ali verovatno ne jos zadugo :D a meni GTR... dakle nema razloga za raspravu. Ima nekih stvari koje sam i ja primetio kod GT4-ke ali ih nepominjem jer je nisam dovoljno igrao da vidim kakva je.

@Borise
A.I. oni verovatno nisu imali vremena i zelje da urade u GT4-ci a ne mesta jer je to obican text script koji se moze ubaciti samo izbacivanjem 3-4 modela i tekstura automobila tako da nemoj o tome kad neznas... ko zna mozda i ja lupam ali sam siguran da su zeleli da su mogli da ga urade bez problema. Nego nisu zeleli.

Poslednja izmena:
Moram ovo da dodam,nemojte se ljutiti... :type:

Nijedna igrica ne moze doneti realnost koju ima voznja pravih kola na samim granicama...(oversteer,understeer...) jer i pored svog FF-a ne moze vam se preneti osecaj koji imate kad drzite volan u ruci i osecate put pod sobom...

Za forzu ne znam nista(jer nece da mi otvori nijedan site na kom bih mogao da vidim neki filmic :mad: ) ali sam kog GT4 primetio da se npr. BMW M3 CSL sa standard gumama ne moze kontrolisati pri punom gasu u krivini(imam filmic koji suprotno dokazuje) a dok sa "racing" gumama ne da se ne moze zaneti nego ima bolje upravljanje nego F1.

Sto se tice broja kola(ne znam da li ste se raspravljali o vome ali ...)i forza ima veliki broj kola(231) i sva su upotrebljeiva za trke dok,PO MENI,u GT4 imate sigurno 100-tinak ako ne i vise krajnje bespotrebnih kola(sam si to rekao Lozachu).

Sad sam uspeo da otvorim par site-ova na kojima sam procitao razlicite review-ove o forzi...neki kazu da je bolja od GT4 neki da nije... ;)

Za kraj jedino sto mozete da uradite je da se lepo nadjete i da driver i lozach opikaju forzu a da zver opika gt4...(ako se za to dogovorite cimnite i mene :D )

Prema tome-nema bespotrebnih prepirki... :wall: :whip: :smash: nego dzuskajmo u ritmu banana :banana: :banana:

I ta zabrana na 5 sekundi je odlican fazon.. to je za one sto misle da mogu da se odbijaju od zidove i tako zavrse trku.... da vidis moj ortak(koji pripada toj kategoriji)kako sad disciplinovano vozi, posle 5, 6 zabrana...[/QUOTE]

Da nisam ja taj ortak???

Poslednja izmena:
spikac, tvoj prvi post (prvi od ova dva), je verovatno nešto najpametnije što se moglo pročitati ovde :)

www.lowculture.org/ps2/gt4vsforza.mp4

Uporedni prikaz na nordschleife, Aston Martin Vanquish je u pitanju...
Ko poznaje pravi ring, moze da uporedi..Onaj ko ne poznaje (recimo zver), nek prvo skine neki film sa ringa pa onda da gleda ovo...

U sluchaju da video ne radi, potrebno je instalirati quicktime...

zver je napisao(la):
daj smešan si. pa nisu svi u ovoj zemlji pirati koji mogu zaglaviti 7 godina zatvora. neko mora i da pravi softver, koji ćeš ti da piratuješ :) sva sreća, pa nas piraterija ne pogađa nikako, jer bez naše podrške program ni ne može da funkcioniše.

Ti imash sve originale po kuci ?

zver je napisao(la):
vidim da ti pogađanje ubedljivo ne ide, iako sam ti dao nekoliko tipova. ovako, prvo, imam sreće da radim u firmi koja je u top 20 izvoznika ove zemlje. i prema tome, vozni park počinje od astre do bmw5. šta kažeš sada? drugo, šta će nam te japanske zujalice, u koje ne može lepo da se smesti 4 ljudi i da prevaljuju i do 1000 km na dan. raspale bi se. 200 000 km za naša kola se smatraju u mlada. pogotovo se opasno cepaju u poslednjih 6 meseci zbog svih ****** sa jatom.

Jel ovo post nekoga ko se razume u automobilizam ? :D:D

automobilizam me verovatno interesuje koliko i tebe

Ovo znachi da ti je to prva stvar u zivotu, i da si vozio automobile sa 5 sec do 100 ? Forza i GT4 su sportske igre, da li ti tako vozish kada si na putu pa sada znash kako se oni ponashaju u tim uslovima? Koji si ti pravi sportski auto vozio uopshte ?

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Onaj ko ne poznaje (recimo zver)
e, volim te što si uvek bio komedijaš :) priznajem da mi je prošli posao bio zanimljiviji pored tebe :)

driver je napisao(la):
Uporedni prikaz na nordschleife, Aston Martin Vanquish je u pitanju...
ne znam šta se tu nalazi, nemam QT, a Xbox sam dao na jedan dan, pa ne mogu da ga pustim kući nikako. ali da pretpostavim da je nešto u fazonu da je forza lošija u nečemu. na takav video ti mogu samo odgovoriti da odeš na ign, i pustiš njihov uporedni prikaz obe igre. staza laguna seca. tamo je prikazano kako je laguna bolje odrađena u forzi. šta sad?

driver je napisao(la):
Ti imash sve originale po kuci ?
na kompu na poslu sve 100% legalno. ali sve. na notebook-u najvažnije stvari: winXp, office 2003, PlanPlus, Fine Reader, Oracle, i još par usko specifičnih programa za posao. uglavnom, više je legalno nego što nije, a i to što nije ne vredi ni 500$ sve zajedno. mada, čak i ti nelegalni programi če verovatno biti legalizovani, ako firmi dokažem da mi trebaju za posao. prošla su ona vremena kada sam imao softvera u vrednosti od 100 000$, sada sve mora biti legalno, da ne bih doveo firmu u opasnost. čak sam morao skoro potpisati dokument da sve što mi neka inspekcija nađe, ne može tužiti firmu već samo mene.

u svakom slučaju, čak i to što nisam legalan 100%, ne može da opravda tvoj "posao". ogromna je razlika koristiti nelegalno program u lične svrhe i zarađivati na tuđem znoju. a zanm dobro kako krvav taj znoj ume da bude.

driver je napisao(la):
Jel ovo post nekoga ko se razume u automobilizam ?
šta ti tu tačno nije jasno? jel to da zbog jata idemo i 1000 km na dan? ili ti možda nije jasno da se ona mazda 626 "raspala"? ili da je oržavanje bilo kog japanca bilo skupo, pa su ih prodali? slušaj, samo lud čovek bi do banja luke krenuo u nekom civic-u, kad na izboru imaš Omegu 3 litre sa kojom "ne osećaš put".

driver je napisao(la):
Ovo znachi da ti je to prva stvar u zivotu, i da si vozio automobile sa 5 sec do 100 ? Forza i GT4 su sportske igre, da li ti tako vozish kada si na putu pa sada znash kako se oni ponashaju u tim uslovima? Koji si ti pravi sportski auto vozio uopshte ?
5 do 100 kola nisam baš vozio, mada jesam one od 7. ali šta tebi znači vozio? to što ti sedneš u takva kola i obrneš koji krug, to ti uopšte ne računam u poznavanje tih kola. bez 1000 km ne možeš kola u dušu poznavati. da li se slažeš?

opet topic ide u sve samo ne u forza\gt

Poslednja izmena:
Da zavrshimo ovo sve poshto moze unedogled, dok se ne vidimo uzivo, pa ti ne budesh smeo ni u ochi da me pogledash ko proshli put :)
Samo mi kazi, znachi dao si za programe na laptopu nekoliko hiljada evra ? :) Svaka chast, microsoft je ponosan na tebe :)
Druga stvar, ja se odavno ne bavim prodajom nelegalnih programa, i to je samo jedna od ko zna koliko tvojih nagadjanja i informacija od pre dve godine, u ovom i svakom threadu gde se pojavish...

Nego, ajde Forza vs GT4...Daj neko vreme sa ringa, poshto necesh da skidash film (zaboravio sam da si ostao poslednji koji sve pushta u wmp-u :)) i vidish kako je staza omashena, drugachija, automobilu promashene proporcije, a vreme na stazi ceo minut promashen :) Ali zato, kada uvecash lupom felne, ne da izgledaju, nego razbijaju, pa je to dokaz prave simulacije :D:D

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Da zavrshimo ovo sve poshto moze unedogled, dok se ne vidimo uzivo, pa ti ne budesh smeo ni u ochi da me pogledash ko proshli put :)
ne a? verovatno onda nismo ni pričali da je moguće da postoji lep damage model kao u V8 Supercars. al ok, ako ti tako kažeš.

driver je napisao(la):
Samo mi kazi, znachi dao si za programe na laptopu nekoliko hiljada evra ? :) Svaka chast, microsoft je ponosan na tebe :)
ne ja, moj je samo PlanPlus. sve ostalo firma.

driver je napisao(la):
Druga stvar, ja se odavno ne bavim prodajom nelegalnih programa, i to je samo jedna od ko zna koliko tvojih nagadjanja i informacija od pre dve godine, u ovom i svakom threadu gde se pojavish...
dobroooooo. ako meni neko kaže da od tebe nabavlja igre, onda me je slagao.

driver je napisao(la):
Nego, ajde Forza vs GT4...Daj neko vreme sa ringa
u kojim kolima? a i nije mi Xbox kući, može sutra

driver je napisao(la):
zaboravio sam da si ostao poslednji koji sve pushta u wmp-u
a ti si zaboravio da mi svaki program mora biti legalan, te ne smem da stavim ništa drugo što se plaća. a rado bih imao bsplayer. a ionako nije važno šta koristim na kompu kada imam xbox media center koji čak i matroška kontejner pušta.

driver je napisao(la):
lupom felne, ne da izgledaju, nego razbijaju, pa je to dokaz prave simulacije
copyright by driver

Ahahaahah ;)

Ajde kad ti stigne Xbox, napravi neko vreme na ringu sa bilo kojim automobilom osim ferarija ili porshea, koje mislish da je reprezentativno, naravno ne mora da bude svetski rekord...

btw, za koga navijash u 24h ringa ? :)

Mercedes :smoke:

Carske su ove prepirke, majke mi, vrh su... ;) Ali stvarno se*emo mnogo! ;)
Verujem da smo ja i Driver malo pristrasni prema svojoj konzoli, kao sto je i Zver prema svojoj...
Sacu bas da pogledam ovaj filmic, pa cu onda da nastavim da hvalim GT4.. ;)

Nego malo sam nesto gledao ovaj 24h, nisam imao vremena.. jel zna neko kad ponovo ima tako neka trka na Nurbu...

Prvo, ovo u Forzi ne da nije Nurburgring, nego stvarno ne znam sta je... totalno ne lici kao u pravom zivotu..
Drugo, oni ivicnjaci crveno beli u Forzi su toliko visoki, da ne bi smeo da ih nagazim u igrici, da mi ne otpadne branik, ili neki deo auta.. stvarno ono je bre visoko ko dva lezeca policajca.. ;)
Trece, kretanje mi izgleda nesto mnogo meko, nekako cudno, ne znam da li je vozeno sa dzojstikom, ili sa volanom, ali nekako se cudno krece....

Auuuuu..........koja deca!!! :trust:
Sada ste jos poceli da se medjusobno prozivate...horor

Odgledao sam filmic i moram da priznam da je kretanje losije nego u GT4,ali sam siguran da je vozeno sa palicom srece a ne volanom,tako da ova dva filmica nisu bas pogodni za medjusobno poredjenje.

To sto staza ne izgleda isto kao prava znaci da nije puknuto puno para na satelitske snimke,detaljno mapiranje svakog cm-a staze tj. da ljudi nisu imali para koliko je ulozeno u GT koji je na trzistu vec dugo vremena jer forza je nova igrica koja tek treba da nadje svoju publiku(i dalje nece da mi otvori nijedan site koji ima veze sa forzom??? :mad: )

Sto se ivicnjaka tice,Borise,moram ti napomenuti da su u GT-u preuski dok na silnim filmicima koje si odgledao(koje sam ti ja skidao-zeljo jedna)vidi da su shiri tj da mozes da ih kacis dok ispravljas putanju kroz krivinu...jer su oni i napravljeni da se jasno napravi razlika izmedju asfalta i zemlje...

A sada obojici...Nije vazno koliko si kola vozio i koja ona imaju ubrzanje vec je vazno koliko se km presao...tako da se,prema napisanom,moram sloziti sa Zveri(kapiram da radis u nekoj rent-a-car agenciji)

P.S. driver-u daj neki video sa Forzom(ili link da skinem) koji je vozen na volanu pa da onda poredimo... :type:

spikac, a gde si video da je GT4 vozen na volanu a forza na joypadu ? :)
Ako je i vozeno volanom, vozene su obe igre, ali chisto sumnjam da su trazili volane da bi mogli da naprave ovako kratko poredjenje...

Forza je pravljena vremenski skoro isto dugo kao i GT4, a M$ moze da kupi pola japana, tako da pricha o tome ne drzi vodu...Pazi kada uopshte ni ne morash da vidish obe igre da bi znao koja ce biti bolja, dovoljno je da malo znash o mentalitetu amera i japanaca, debilnost amera i fanatizmu japanaca...Jasno je valjda da vecina ljudi na svetu ne prati automobilizam dovoljno, kao shto vecina ljudi ne prati bilo koju oblast, tako da je Forza dovoljna vecini i na to M$ rachuna, pa zashto bi onda bacali pare na precizne snimke staza, da nabavljaju automobile i da ih sami provozaju po stazi, kada je njima (amerima) glavni trip da auto shto vishe bljeshti i ima mnogo dobru muziku (mozda sluchajno, ali mnogo lichi na auto obrazovanost u nashoj zemlji :))
Sa druge strane, japanci su kao shto rekoh fanatici, i kod njih u bilo kom poslu nema kompromisa. Polyphony Digital nece uraditi nishta u igri shto se ne moze uraditi savrsheno, bilo to ogranicheno vremenski ili hardverom, tako da ono shto je u igri uradjeno, najbolje je shto moze da bude. Forza je u tome potpuno drugachija, i potpuno je ista kao i svaka druga prosechna americhka igra (voznja). Sve je uradjeno na pola, i nishta nije najbolje. Fizika nije najbolja, damage model veze nema sa zivotom, proporcije staza/automobila promashene, zvuk kod vecine automobila smeshan, akcenat cele igre im je na shminki i nekim wannabe novostima koje ama bash nishta ne znache u jednoj igri koja se predstavlja kao simulacija. Dugo pratim forume u kojima se pricha o Forzi i GT4, gde su useri najvishe amerikanci, i ono je sramota o chemu oni diskutuju kao razlike izmedju igara.
Shto se tiche tachnosti proporcija u GT4, mogu odgovorno da tvrdim da su uradjene najbolje nego u bilo kojoj drugoj igri na bilo kojoj platformi. Zvanichno, sve staze u igri su uradjene sa 10cm preciznoshcu, a uverio sam se u to gledajuci uporedni film slichan ovom, samo real vs GT4 ring snimak. Chak je i svako drvo na svom mestu. Druga stvar je ta, da na stazama u GT4, pa i ovako dugachkoj stazi kao shto je ring, vremena odstupaju samo 1% od real life vremena, shto je realnije od najrealnije simulacije na PCu...U to sam se uverio i praveci vremena na drugim stazama, i u sekund su se poklapala sa pravima. Ko je gledao ovaj film forza vs gt4, moze da primeti kako je u forzi to potpuno promasheno, shto je dovoljno da kazem da je fizika dupe, iako znam da je sve ostalo u vezi fizike dupe. Bar na netu ima gomila filmova koji se mogu pogledati i uporediti sa onim shto ste gledali iz pravih trka in-car...

A sada obojici...Nije vazno koliko si kola vozio i koja ona imaju ubrzanje vec je vazno koliko se km presao...tako da se,prema napisanom,moram sloziti sa Zveri.

Teshko :) Ko je ceo zivot vozio dizela ili auto koji jedva ide, slupace se na prvoj krivini i u sportskom automobilu od 150ks..Druga pricha je ta, koliko ti imash smisla za voznju, a ja znam zvera, dovoljno mi je samo da ga zamislim na kruznom toku na slaviji, i da prsnem od smeha :D Nije svako za voznju, i ne uchi svako istom brzinom, a neko ne nauchi nikada, pogotovo onaj koga to ne zanima ni blizu koliko ga zanimaju neke druge stvari..

I samo jedna bitna stvar..Prave simulacije (realne ili najrealnije koje mogu biti), je nemoguce voziti na joypadu, tastaturi ili bilo chemu shto nije volan. Tako da mi nije ni jasno shta mi ovde poredimo. Zaboravio sam da na xboxu postoji GTR, tako da bi zver mogao da proba malo kako izgleda prava simulacija i koliko je to nemoguce voziti na joypadu. U skladu sa tim, forzu samo taj detalj izbacuje iz bilo kakve konkurencije, chak i da ima dobru fiziku, jer ne postoji poshten volan za nju, chak nema ni force feedback..

Poslednja izmena:
spikac je napisao(la):
kapiram da radis u nekoj rent-a-car agenciji
ma jok. podrška u bankama. a imamo ih u sr, cg, mk, bih, a stalno se moraju posećivati (ko deca su).

driver je napisao(la):
Ko je ceo zivot vozio dizela ili auto koji jedva ide slupace se na prvoj krivini i u sportskom automobilu od 150ks..
možda sa 150 konja, ali u 200 nisam :d
ma daj bre, smešan si.

nego ti nešto pričaš o kolima koja jedva idu? jesil sredio jugića da pali po kiši?

driver je napisao(la):
I samo jedna bitna stvar..Prave simulacije (realne ili najrealnije koje mogu biti), je nemoguce voziti na joypadu, tastaturi ili bilo chemu shto nije volan.
gluposti, dovoljan je joypad koji ima analogne L\T triger-e, te imaš perfektnu kontrolu gasa kočnice.

driver je napisao(la):
Fizika nije najbolja, damage model veze nema sa zivotom, proporcije staza/automobila promashene
fizika je super, damage model najbolji ikada do sada, laguna najvernija. al ti to naravno ne znaš, jel je nikada nisi video.

driver je napisao(la):
Sa druge strane, japanci su kao shto rekoh fanatici, i kod njih u bilo kom poslu nema kompromisa. Polyphony Digital nece uraditi nishta u igri shto se ne moze uraditi savrsheno
pa, onda predpostavljam da je 5 sekundi - no damage najveće dostignuće u istoriji video igara. mislim, ko je mogao na svetu da odradi takvu savršenu zamenu za realnost nego poli. to je umetnost, koja će preokrenuto autoindustriju da pravi kola koja se ne oštećuju pri lupanju, nego samo da ti oduzmu gas, i kažu: no no bad boy.

a na stranu to što GT4 ima tupav AI, i loš over\under steer

Poslednja izmena:
spikac je napisao(la):
Sto se ivicnjaka tice,Borise,moram ti napomenuti da su u GT-u preuski dok na silnim filmicima koje si odgledao(koje sam ti ja skidao-zeljo jedna)vidi da su shiri tj da mozes da ih kacis dok ispravljas putanju kroz krivinu...jer su oni i napravljeni da se jasno napravi razlika izmedju asfalta i zemlje...

Ne, Spikac, ne pricam ja o sirini ivicnjaka, nego o VISINI.. u Forzi su mnogo visoki, znaci spusteni sportski auto ne bi uopste mogao da predje preko njih... :d

Boris Lozac je napisao(la):
u Forzi su mnogo visoki, znaci spusteni sportski auto ne bi uopste mogao da predje preko njih...
nije tačno. otkud ti to? pa znam odlično kakvi su, jer igram igru.

Slusajte ljudi ja sam skinuo onaj film i ?!? ono levo nema veze sa vezom!Staza je promasena skroz... kao da se vozi u pustari(osim toga gde je drvece!)zvuk nisam mogao dobro da ocenim(nista specijalno!) ali ponasanje auta ne znam , ne mogu da ocenim na osnovu video snimka!Osecaj brzine u odnosu na gt4 je 0!!! :D
Laiku da pustish ova dva filma rekao bi da je ovaj desno bolji.Zasto? Zato sto je grafika bolja,okolina,osecaj brzine,naginjanje auta i svuk!(u koji inace ne mogu da sumnjam posto je od gt serijala!)
Fanatiku kojem treba 1000km i vise da spozna kako se ponasa auto , nema sta da polemise i daje savete u ubedjuje nekoga! :smash: Neka se pokrije usima i vozi se u prikolici!!! :S:

E,ljudi...Tema je stvarno diskutabilna...Mislim da vise ne bi trebali da se prepucavate,radite ono sto najbolje znate,neka neko vozi Forzu,neko GT,i neka cuti i uziva...Sta je tu lose???

off-topic:
Videh da neko ima GumBall Avatar,pa me zanima,da li neko zna kada se odrzava ove godine?I,ako moze,malo vise detalja,moze i na PM

POzz

zver je napisao(la):
nego ti nešto pričaš o kolima koja jedva idu? jesil sredio jugića da pali po kiši?

Ajde ako nema shta da odgovorish, nemoj da kucash bilo shta, molim te...

gluposti, dovoljan je joypad koji ima analogne L\T triger-e, te imaš perfektnu kontrolu gasa kočnice.

Sad ce da ispadne da je joypad bolji od volana, znachi da u automobile pod hitno treba da krenu sa ugradnjom joypada :) shta ja od tebe sve necu da chujem :)

fizika je super, damage model najbolji ikada do sada, laguna najvernija. al ti to naravno ne znaš, jel je nikada nisi video.

Da li sam pomenuo da sam video sve shto se moze na netu skinuti u vezi forze, ukljuchujuci i forza vs GT4 video sa lagune iz IGN insidera...To shto tebi filmovi nisu dovoljni, mozda jednog dana i budesh na nivou nekoga ko stvarno voli automobilizam, a ne nekoga ko to misli da jeste...

pa, onda predpostavljam da je 5 sekundi - no damage najveće dostignuće u istoriji video igara. mislim, ko je mogao na svetu da odradi takvu savršenu zamenu za realnost nego poli.
to je umetnost, koja će preokrenuto autoindustriju da pravi kola koja se ne oštećuju pri lupanju, nego samo da ti oduzmu gas, i kažu: no no bad boy.

Pretpostavljam da si veliki vozach, chim ti je lupanje u igri bitnije od fizike automobila. Mozda zato shto vozish na joypadu ? :)

a na stranu to što GT4 ima tupav AI, i loš over\under steer

U pravu si za AI, ali cu se pre odluchiti za bolju fiziku, jer oba ne moze, pravi dokaz ti je forza.
Shto se tiche over/understeera, to je deo fizike, nije neka skripta (mozda kod Forze jeste :)), pa sad moze da bude losh. Ako ga nema, nema ni fizike. Nisam siguran ni da znash shta je over/understeer :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Sad ce da ispadne da je joypad bolji od volana, znachi da u automobile pod hitno treba da krenu sa ugradnjom joypada :) shta ja od tebe sve necu da chujem :)

Ne, stvarno, dzojped nikako ne moze da zameni volan, ok za gas i kocnicu, ali za skretanje je neophodan volan, i za bilo kakav ozbiljniji osecaj voznje treba volan.. sve to na dzojpedu mi izgleda smesno...
Znam da ima nekih volana za Xbox, ali koliko sam razumeo nema Force feedback... to je tek nevidjena glupost i mana Xbox-a/Forze....
Nista ne moze da zameni osecaj kad ti volan drhti pod rukama, dok furas 200 na sat!!(uuuuu, u krivinu.... ! :smoke: ) ;)
Inace to za glup AI smo vec rekli, stvarno je uzasan, ali recimo meni pricinjava veliko zadovoljstvo samo voziti razna kola po Nurburgringu.. recimo samo zbog toga bi kupio igru... opasan je osecaj kad testiras svoje granice na toj stazi, i jos sa ovoliko kola..
Naravno da bi bilo bolje da je samo TRKANJE bolje uradjeno, ali meni je i ovako sa mnogo tih propusta opet najbolja voznja koju sam vozio, i nema bolje....

Resenje spora je

A da probamo i jedno i drugo u prisustvu drivera i zveri. Ponesite samo Forcu, GT4 imam, a imam i PS2 i Xbox. Najavite se, da se dogovorimo i eto. driver (i ja) da probamo Forcu, a Zver GT4.

MarkoJ. je napisao(la):
Slusajte ljudi ja sam skinuo onaj film i ?!? ono levo nema veze sa vezom!Staza je promasena skroz... kao da se vozi u pustari(osim toga gde je drvece!)zvuk nisam mogao dobro da ocenim(nista specijalno!) ali ponasanje auta ne znam , ne mogu da ocenim na osnovu video snimka!Osecaj brzine u odnosu na gt4 je 0!!! :D
Laiku da pustish ova dva filma rekao bi da je ovaj desno bolji.Zasto? Zato sto je grafika bolja,okolina,osecaj brzine,naginjanje auta i svuk!(u koji inace ne mogu da sumnjam posto je od gt serijala!)
Fanatiku kojem treba 1000km i vise da spozna kako se ponasa auto , nema sta da polemise i daje savete u ubedjuje nekoga! :smash: Neka se pokrije usima i vozi se u prikolici!!! :S:
hvala na pomoći da ovaj topic još više srozaš...

driver je napisao(la):
Ajde ako nema shta da odgovorish, nemoj da kucash bilo shta, molim te...
pa i nekucam bilo šta.

driver je napisao(la):
opet čitaš onako kako tebi odgovara... gde sam ja rekao da je bolji? ajd pokaži molim te. a sada čitaj ovo pažljivo: joypad bez analogne kontrole gasa/kočnice (dualšok) je užasan za vožnje. joypad sa analognom kontrolom gasa/kočnice (kontroler s) je lošija varijanta od volana, ali može da ga pristojno zameni.

driver je napisao(la):
Da li sam pomenuo da sam video sve shto se moze na netu skinuti u vezi forze, ukljuchujuci i forza vs GT4 video sa lagune iz IGN insidera...To shto tebi filmovi nisu dovoljni, mozda jednog dana i budesh na nivou nekoga ko stvarno voli automobilizam, a ne nekoga ko to misli da jeste...
nisi do sada. e onda mi nisi jasan kako možeš da tvrdiš da forza ne valja, osim ako sam sebi nećeš da priznaš.

driver je napisao(la):
Pretpostavljam da si veliki vozach, chim ti je lupanje u igri bitnije od fizike automobila. Mozda zato shto vozish na joypadu ? :)
a sad čitaj ovo pažljivo: i fizika i damage - podjednako važni i potrebni.

driver je napisao(la):
U pravu si za AI, ali cu se pre odluchiti za bolju fiziku, jer oba ne moze, pravi dokaz ti je forza. Shto se tiche over/understeera, to je deo fizike, nije neka skripta (mozda kod Forze jeste :)), pa sad moze da bude losh. Ako ga nema, nema ni fizike. Nisam siguran ni da znash shta je over/understeer :)
aha, interesantno, prvo je bilo da je poli fanatičan do perfekcija i da je sve savršeno, a sad (kao) ne može fizika i AI. a na stranu da može oba zajedno (forza).

Ne, stvarno, dzojped nikako ne moze da zameni volan, ok za gas i kocnicu, ali za skretanje je neophodan volan, i za bilo kakav ozbiljniji osecaj voznje treba volan.. sve to na dzojpedu mi izgleda smesno...
nešto se ne sećam da si se smejao dok si igrao gt1, gt2, gt3, isto i driver. potvrdi(te) mi da ste igrali tada sa suzama na licu, i ja tvrdim da je joypad sa analognim kontolama ****** najveće.

Znam da ima nekih volana za Xbox, ali koliko sam razumeo nema Force feedback... to je tek nevidjena glupost i mana Xbox-a/Forze....
ko te slago :) http://www.xbox.com/en-us/hardware/

Naravno da bi bilo bolje da je samo TRKANJE bolje uradjeno, ali meni je i ovako sa mnogo tih propusta opet najbolja voznja koju sam vozio, i nema bolje....
pa lepo si rekao, najbolje što si vozio nema bolje, i ja se slažem sa tobom

Stilgar je napisao(la):
A da probamo i jedno i drugo u prisustvu drivera i zveri. Ponesite samo Forcu, GT4 imam, a imam i PS2 i Xbox. Najavite se, da se dogovorimo i eto. driver (i ja) da probamo Forcu, a Zver GT4.
pa znaš kako, forzu disk ti mogu dati, ali posle 4 igre koja imaju oštećenja, nekako, ne privlači me. a disk ti mogu dati.

zver je napisao(la):
nešto se ne sećam da si se smejao dok si igrao gt1, gt2, gt3, isto i driver. potvrdi(te) mi da ste igrali tada sa suzama na licu, i ja tvrdim da je joypad sa analognim kontolama ****** najveće.

Sta smo mi, ortaci iz detinjstva??
Kad sam ja rekao da sam igrao ranije delove, ovo mi je prvi GT do sad...
I opet tvrdim da sa dzojpedom ne mozes da procenis da li je igra simulacija ili ne...

Stilgar je napisao(la):

E, ovo je najbolji predlog...Ja cu poneti volan :)

Ajde zver kazi kada ti odgovara pa da se dogovorimo za neki termin...

Btw, xbox nema FF ni na jednom uredjaju, sve shto ima su vibracije...

Ajde nastavite jos malo.
Bas sam sa uzivanjem procitao ovo dosad.

Da pitam i jednog i drugog ucesnika ove diskusije:
jesu li o voznjama ucili iz filmova sa BHM-a i cifara iz raznih kataloga i jesu li ikad drzali u ruci kilo-kljuc? Posto sam skoro 100% siguran da u obe voznje postoji ovaj pojam i ovo cu da vas pitam: znate li mozda srpski termin za anti-roll bar i cemu sluzi i kako se odrazava na ponasanje kola?

U jednoj stvari cu da se slozim sa Zver-om. Da bi se upoznao auto (bilo koji od 70 ili 270KS) potrebno je malo vise od 1 dana voznje. Nebitno dali ste trkac sa licencom ili vikend-vozac.

U drugoj stvari cu da se slozim sa driver-om: NIKAKAV joypad ne moze da zameni volan u simulacijama. Nije dovoljna samo analogna kontrola gasa i kocnice. Potrebna je i (skoro) savrsena preciznost u doziranju tih komandi a narocito u doziranju volana.

E da! Kad smo kod volana. Primetio sam da Driver vise puta naglasava kako ima najbolji komercijalni volan. To mi je zasmetalo. Taj volan jeste dobar. Prilicno je i skup (po meni i prilicno precenjen). Ima i neku Sony licencu (svi znamo kako se te licence dobijaju). Ali daleko je od najboljih. Koga zanima neka malo progugla. Npr: ECCI 6000 (ili 7000, zaboravio sam a sad me mrzi da prevrcem bookmarke)

soko je napisao(la):
Ajde nastavite jos malo.
Bas sam sa uzivanjem procitao ovo dosad.

Da pitam i jednog i drugog ucesnika ove diskusije:
jesu li o voznjama ucili iz filmova sa BHM-a i cifara iz raznih kataloga i jesu li ikad drzali u ruci kilo-kljuc? Posto sam skoro 100% siguran da u obe voznje postoji ovaj pojam i ovo cu da vas pitam: znate li mozda srpski termin za anti-roll bar i cemu sluzi i kako se odrazava na ponasanje kola?

Nisam nikakav mehanichar, ali anti roll bar sluzi da poboljsha handling, odnosno stabilnost automobila...

U jednoj stvari cu da se slozim sa Zver-om. Da bi se upoznao auto (bilo koji od 70 ili 270KS) potrebno je malo vise od 1 dana voznje. Nebitno dali ste trkac sa licencom ili vikend-vozac.

Jel to vazi za bilo koga, ukljuchujuci i zenske vozache ? :)

E da! Kad smo kod volana. Primetio sam da Driver vise puta naglasava kako ima najbolji komercijalni volan. To mi je zasmetalo. Taj volan jeste dobar. Prilicno je i skup (po meni i prilicno precenjen). Ima i neku Sony licencu (svi znamo kako se te licence dobijaju). Ali daleko je od najboljih. Koga zanima neka malo progugla. Npr: ECCI 6000 (ili 7000, zaboravio sam a sad me mrzi da prevrcem bookmarke)

Ecci je komercijalni volan, isto kao shto je ferrari serijski auto :) Ima i od toga bolje, a to je Frex, samo taj setup koshta ko ceo jugo ;)
Ja pricham o "plastikanerima" koji se mogu kupiti svugde, i koji su svima dostupni. Pored toga shto je moj volan top model Logitecha trenutno, ima 900 stepeni shto nema ni jedan drugi (shto je u odnosu na ostale volane kao joypad vs volan), i ubedljivo najjachi FF od svih "jeftinih" volana...

Nazad
Vrh Dno