Šta je novo?

Forsiranje osvezavanja u OpenGL-u za windows XP KAKO?

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Dakle, eto detaljnog naslova! Lako je forsirati D3D i D2D, ali sta ako se koristi OGL drajver? Sipak. Dronjak. 60 Hz na 640x480 iako moze glat 120 Hz... Pomagajte, ne zelim da gubim oci... :eek:

P.S. Ako neki od moderatora smatra da je ovo pitanje za odeljak o operativnim sistemima, neka slobodno prebaci - mada mislim da je ovo negde na granici. Zar ne? Najradje bih ga postavio i tamo...

ja sam koristio onaj RivaTuner, za overclock sto se koristi. unutra lepo zadas sva setovanja i on ti uvek odrzava na osvezavanju koje ti odaberes

sada sam resio problem tako sto mi monitor podrzava 60 i 70hz mada izgleda isto :D :D :D

Ma Rivatuner podesava globalno osvezavanje - kao i Rage3d tweaker kao i Omega kao i sam windows SP1. ALI. Svi oni brljaju u OGL-u... A nemaju svi lovu za LCD... :(

koristi refresh force...podrzava sve graficke kartice, a radi i u d3d-u i u open gl-u...enjoy :)

http://www.3dnews.ru/files/pub/tweakers/video_tools/reforce.zip

Jos jedan glas za Refresh Force, ubedljivo najbolji!

Ja ocigledno nisam bio dovoljno jasan:

NE RADI REFRESH FORCE 1.10 koji se nalazi integrisan u Omega Driverima. RADI u D3D, RADI u D2D, radi u Win GUI, radi svuda OSIM u OpenGL-u. :evil:

U Windowsu 98 se problem resavao ucitavanjem OGL intefejsa a zatim ponovno podesavanja Display settingsa. Ako se ista taktika primeni i ovde, jednostavno se iz OGL-a vrati u Win GUI, i dronjak. :(
E sad. Ima li neko neku drugu ideju? Ja sam presusio... :?

Problem sam delimicno resio sa ruskim ATI Refresh Force 0.9.9.7. Zasto delimicno? Zato sto mi je isti program, kao BETA, sj... rezoluciju TV out-a na 512x384!!! :evil:
Ovo je neverovatno... Sada kada zelim da igram oGL igru, startujem ATI fresh, a onda kada gledam filmove - reinstalacija drajvera! SJAJNO!!! :twisted:

Ja u XPu nikad nisam uspeo da namestim refresh u 640 preko 60Hz (pretpostavljam da ti treba za kanter ko i meni), tako da drzim 98 samo zbog toga...tamo ne treba ni jedan program, dovoljno je jednom prebaciti desktop u 640 i staviti 120Hz i u igri ce to automatski biti tako...

Ja nemam (pod winxp) nikakvih problema - 3dhq Tools, mislim kartica je Voodoo3, sve rezolucije koje mi monitor podrzava sam namestio da budu na 85Hz (osim najvisih), pa to i prikazuje bez obzira na program(igru) ili mod (full screen).

driver je napisao(la):
Ja u XPu nikad nisam uspeo da namestim refresh u 640 preko 60Hz (pretpostavljam da ti treba za kanter ko i meni), tako da drzim 98 samo zbog toga...tamo ne treba ni jedan program, dovoljno je jednom prebaciti desktop u 640 i staviti 120Hz i u igri ce to automatski biti tako...

Nisi uspeo ni sa ReForce-om???

meni isto ikakav force nije radio pa sam zbog toga koristio riva tuner

ReForce ne radi u OGL modu, kao sto sam napisao - po 3x.
RivaTuner isto s... kao i reforce, samo sto ReForce funkcionise na bazi DDC monitorove informacije, a Riva ceprka po drajverma i reg. kljucevima. Tj. Ako u reforcu namestite max refresh na 100 Hz, Riva nema leba da namesti 120. Obratno je moguce. Dakle ReForce je jaci. Ali ne radi u OGL-u, i OGL mi ne treba ni za kakav kantar ni canter vec za stari dobri Baldurs Gate.
Ono sto je najgore u svemu ovome - je cinjenica da u pratecem TXT fajlu za ReForce tvrde da radi u OGL-u!!! Pa dobro ko koga ovde z...? Vec sam bio digao ruke, ali onda sam prodao Rusa i gle cuda! Radi. Znaci sve mozete baciti u kantu. Rus radi posao... Po obicaju.
Ali po obicaju i nesto zase... U ovom je TV Out... :(

powerstip jedino i provereno resenje...

E vidis, Power strip izbegavam, kao i ostale : "Ubrzajte vas racunar" programe. Mislim na PC accelerator i kompaniju. Powerstrip sam probao na Voodoo 1, Voodoo 3 i TNT pro grafickim i nisam bio odusevljen. Od tada vise nikad. Ni sad.

Ja ga koristim jos od vremena s3 Virge-a i odlican je... probaj ti to opet. Pre svega, radi direktno sa hardverom znaci nezavistan je od verzije drajvera.

Primera radi ja sa PS mogu da na mom 15" DTK podesim 1600x1200 ili 800x600@100Hz, ajd' nek to uradi neki Riva Tuner.

Takodje, mogu da dizem i spustam vrednosti za gamu, core i memoriju u igri na hot key. Menjam rezolucije i ostala podesavanja isto na hot key.

Nema boljeg programa od PS sto se tice podesavanj slike, pogotovu za slabije monitore.

Darko je napisao(la):
ReForce ne radi u OGL modu, kao sto sam napisao - po 3x.
RivaTuner isto s... kao i reforce, samo sto ReForce funkcionise na bazi DDC monitorove informacije, a Riva ceprka po drajverma i reg. kljucevima. Tj. Ako u reforcu namestite max refresh na 100 Hz, Riva nema leba da namesti 120. Obratno je moguce. Dakle ReForce je jaci. Ali ne radi u OGL-u, i OGL mi ne treba ni za kakav kantar ni canter vec za stari dobri Baldurs Gate.
Ono sto je najgore u svemu ovome - je cinjenica da u pratecem TXT fajlu za ReForce tvrde da radi u OGL-u!!! Pa dobro ko koga ovde z...? Vec sam bio digao ruke, ali onda sam prodao Rusa i gle cuda! Radi. Znaci sve mozete baciti u kantu. Rus radi posao... Po obicaju.
Ali po obicaju i nesto zase... U ovom je TV Out... :(

Reforce i radi u opengl-u prvi put cujem da on ne radi...svasta, mene takve gluposti jako nerviraju j... ih windows. Format c: pa svez, videces da radi
Pozdrav

Ma jesi li ti probao pravi Refresh Force? Ne vidim kako bi mogao da ne radi... on jednostavno u registry-u ubije sve ostale refresh rate-ove za aktivni monitor.

Jok probao sam polovan... Nego sta nego sam progao pravi. ReForce 1.10? BTW probao sam i 1.0, koji pravi vise nevolja nego sto ih resava. Ja imam malko problematican monitor zasto? Zato sto mu je DDC informacija sje.. u windowsu XP. Naime, win prijavljuje max. moguce osvezavanje na 1024x768 u 75 Hz, iako je factpry default 85 Hz. Jesam picajzla i zelim svojih 85 Hz koje sam koristio bez ikakvih dodataka u win 98. Zato i ne moze da se koristi samo Power strip i RF 1.0, upravo zato sto vuku info iz DDC-a.
RF 1.10 DDC zaobilazi (bar koliko sam ja razumeo) i moguce je namestiti 85 Hz, iako to WINDOWS ne podrzava.
Joj majko sto ja volem win... Ko toalet papir! Nikada ga nema kada ti je najpotrebniji!!! :D

Pa napravi svoj drajver u PS, konfigurisi kako god hoces, snimi instaliraj i vozi. Mislis da DTK 15" oreginalno podrazava 100 Hz 800x600 ili 1600x1200@55 Hz ili 900x675@97 Hz, 840x630@99, 1920*1080@58?

Cek cek! Mare, jel ti to rece 1600x1200 na 15" monitoru! Pa il sam ja lud ili tu nesto nije u redu :D
Pazi, moguce je namestiti u windowsu rezoluciju 2048x1840 ili tako nesto, ali onda moras da skrolujes :D
Ne da nema sanse da 15 izvuce 1600 nego to spada u domen naucne fantastike ;)
Mora da si se malo zbunio :D

Ima sanse ali na osvezavanju manjem od 60 Hz ali samo uz pomoc PS, to radi kod mene doduse ne koristim cesto (povremeno na par min kad hocu da vidim kako nesto izgleda u 1600x1200).

Nazad
Vrh Dno