Šta je novo?

Formular u Word-u, kako?

• Začetnik teme Začetnik teme Agilni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Agilni

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
680
Da li neko zna kako se pravi formular u Word-u? Ne treba mi formular koji ce se neispunjen stampati, vec da se pre stampe popunjava, a mozda se i nece stampati. Treba da bude takvog oblika, da ima samo linije iznad kojih dolazi zeljeni text (tipa... Ime________ Prezime_______ , bas tako, u jednom redu), naravno, da se stavka koja sledeje, ne pomera popunjavanjem. Da li postoji neka vrsta layer-a, da imam gotov formular, preko njega da kucam (u liniji sa gotovim textom)
Ne preporucujte neki drugi program, neophodno je da bude u Word-u. Koji je najlaksi nacin za to? Pretpostavljam da postoji. Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Pa recimo, na mestu gde imaš te _________-e, postaviš text box, a u svakom text box-u postaviš bookmark, po imenu (Bookmark_ime, Bookmark_prezime itd...). Onda lepo napraviš formu, za koju opet napraviš dugme u toolbar-u, za lakše startovanje; forma je u stvari formular, sa blanko poljima. U formi postoji jedno "OK" i jedno "Cancel" dugme, pritiskom na "OK" ubacuješ u te bookmarks-e data popunjena polja, sve rešeno preko VBA.

Komplikovano? E pa tako sam ja rešio problem sa milion template-a kod mene u firmi, uz jedno popodne provedeno uz Help. Dakle, knjigu u šake, moj predlog je ovakav, imaš smernice koje mogu da ti posluže za ideju.

a mozda da probas opciju Mail Merge???

napraviš šablon a recimo u Excelu ubacis sve podatke i onda samo merge

pogledaj help ili odmah probaj sa Mail Merge Wizard

tako sam radio kad mi je trebalo za 500 radnika da popunjavam neke obrazce :smash:

Tako je, i to je bolja opcija. Mada je čovek striktno napomenuo da sve iz Worda treba da se uradi. Ja bih to u Access-u pa import baze u Word -> mail merge i cepaj, bato!

Hvala vam. Mislio sam da niko nece odgovoriti. Izgleda da moram da se bacim na onog ofis asistenta malo, a mislio sam da ga nikada necu koristiti. Uglavnom, ukazaliste mi gde da gledam. Pozdrav!

violinista je napisao(la):
Tako je, i to je bolja opcija. Mada je čovek striktno napomenuo da sve iz Worda treba da se uradi. Ja bih to u Access-u pa import baze u Word -> mail merge i cepaj, bato!

Pa ja sam rekao iz Excela jer je meni tako lakse a on ako hoce moze recimo da napravi i tabelu u Wordu pa da merdzuje dva word dokumenta ako mu je tako lakse ili je uslovljen koriscenjem samo Worda :-devil-:

Poslednja izmena:
A možeš problem da riješiš i sa poljima (Insert -- > Field) ili da čitav formular napraviš kao tabelu, samo onda ti je ***** što moraš dobrano da ocijeniš koliko ko ima da napiše da bi ti sve ostalo netaknuto. A polje će samo da ti sve pomjeri za jedan red na dolje ako ima nešto što prelazi dužinu reda u kome se popunjava.

I naravno Tools --> Options --> Print --> Printing options: Update fields

To bi trebalo da ti završi posao.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno