Šta je novo?

Formular na html strani

Asteriks

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2007
Poena
319
Napravio sam jednu html stranu sa formularom za prijavljivanje. Ima nekoliko tekstualnih polja i na kraju dugme za slanje (subimt).
Zanima me kada se formular sa te strane popuni i posalje gde treba da ide i kako se to podesava? Ja sam u okviru koda FORM stavio kao opciju za slanje Action="saveit.pl" i Method="post". To sam nasao u nekoj starijoj literaturi, ali na ovaj nacin to ne funkcionise. Server otvara poruku 404.

Ne vredi to da prepisuješ, moraš da znaš šta konkretno tvoj server koristi, može da bude nešto poput "sendmail.php" (ili bilo koji drugi naziv i lokacija), može da bude nešto poput sendmail.asp... Moraš unapred da znaš. Koji je server?

Sasvim je moguće da uopšte nemaš nikakav server side kod (npr. to "sendmail.php") i da moraš prvo da ga napraviš (ili da nađeš neki generički na netu) i uploaduješ.

Ako koristiš neki free server onda najčešće i ne postoji mogućnost za tako nešto.

Poslednja izmena:
Prezentacija je kod verata na serveru. Mislim da je to unix server.

Najbolje da pozoveš njihovu tehničku podršku i raspitaš se. Moguće da oni već imaju neko gotovo rešenje (a ovde sigurno ima ljudi sa iskustvom kod Verata pa će ti i oni reći, ja nemam iskustvo s njima). Taj server izvesno podržava PHP pa možda samo treba da na netu pronađeš neki gotov PHP skript za slanje maila (mada stvar zavisi od toga šta tebi tačno treba taj formular da radi).

Moraš naći neku noviju/bolju literaturu. U elektronskom obliku može svašta da se nađe na netu. Tebi očigledno nisu najjasniji osnovni koncepti klijent-server arhitekture. Moraš od toga da počneš - to je obično uvodni deo svake knjige o web programiranju.
Ako tek ulaziš u materiju, preporučujem ti da na svom kompu podesiš web server. Kad to odradiš biće ti mnogo jasnije kako stvari funkcionišu.
PS: Tehnologije koje podržava Verat hosting: http://www.verat.net/?q=sh/privatnikorisnici/hosting/paketi

Poslednja izmena:
Ma pusti klijent-server arhitekturu... Nek čovek iskopira neko gotovo rešenje da mu radi, ali svakako mora biti konzistentno da bi radilo, neka kopira sa istog mesta.

Ma pusti klijent-server arhitekturu... Nek čovek iskopira neko gotovo rešenje da mu radi, ali svakako mora biti konzistentno da bi radilo, neka kopira sa istog mesta.

Da, za sada mi zaista treba ovako nesto. Znam da bih trebao malo da se detaljnije informisem o ovoj temi, ali tu je kao i uvek nedostatak vremena.

Kontaktiracu verat podrsku, pa cu javiti kako sam resio stvar.

U svakom slucaju hvala na korisnim sugestijama.

Nazad
Vrh Dno