Kako u Excelu da napisem formulu u slucaju recimo kad imam u koloni A recimo neke vrednosti a u koloni B vrednosti dobijene mnozenjem vrednosti iz kolone A i konstantne vrednosti u recimo celiji C5. Recimo primer bi bio da su u koloni A iznosi u Evrima a u koloni B treba da su isti ti iznosi ali u dinarima koji su mnozeni sa konstantnom vrednoscu u celiji c5 koja iznosi 60 (kurs)? Treba koristii copy/paste normalno da ne pisem za svaku celiju u koloni B celu formulu, tu je zapravo i problem jer ako koristim copy/paste on nece drzati stalno c5 nego kako se povecavaju redovi u koloni B tako da on povecavati i C5, pa C6... Nadam se da sam uspeo objasniti u cemu je problem.
I jos jedno pitanje za excel, intreresuje me da li moze nekako u Excelu 2000 da se dodje do mapa drzava u evropi. Da li ima negde da se downloaduje jer imam samo mape mexika, usa, canada, juzna afrika, austrtalija i britanija. Ima verovatno u licenciranom softweru, ali da budedemo realni... 🙂
I jos jedno pitanje za excel, intreresuje me da li moze nekako u Excelu 2000 da se dodje do mapa drzava u evropi. Da li ima negde da se downloaduje jer imam samo mape mexika, usa, canada, juzna afrika, austrtalija i britanija. Ima verovatno u licenciranom softweru, ali da budedemo realni... 🙂